MSN Messenger Konuşmalardaki Davetleri Otomatik Olarak Kabul Edin

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Konuşmalardaki Davetleri Otomatik Olarak Kabul Edin
Messenger Plus! Live, Messenger'daki konuşmalarınızda karşı tarafın gönderdiği davetleri/aktarımları otomatik olarak kabul edebilir.
Messenger Plus! Live, otomatik kabul özelliği ile ilgili iki filtre sunmaktadır. Birincisi, ne tür davetlerin kabul edileceği, ikincisi, kimlerin davetlerinin kabul edileceği... Siz tercihinize göre her iki filtreyi de kullanarak tam istediğiniz bir filtre oluşturabilirsiniz. Bu özellikle ilgili ayarlara girmek için Messenger Plus! Live'ın Tercihler penceresinde yukarıdaki sekmelerden "Konuşmalar"ı soldaki sekmelerden de "Temel"i seçmelisiniz. Aşağıdaki pencerede ilgili kısmı görüyorsunuz. Özelliği varsayılan olarak etkinleştirmek için "Davetleri varsayılan olarak otomatik kabul et" onay kutusunu işaretlemelisiniz.





Daha sonra hemen altındaki menüden otomatik kabul etmek istediğiniz etkinlik/aktarım çeşidini seçin. Orada davet çeşidi olarak 3 şey (dosya aktarımı, web kamerası gönderme ve web kamerası gösterme) görünüyor ise de, "her daveti kabul et" dendiğinde aklınıza gelen her türlü Messenger daveti, arka plan paylaşmadan tutun, uzaktan yardım isteğine kadar hepsi otomatik kabul edilir. (Not: Menüdeki 5 filtre yeterli gelmediyse, biraz daha fazlası için Messenger Plus! için Ek Seçenekler, Kayıt Defteri Ayarları konusunu inceleyin.) Sonra da hemen yanda görülen düğmesine basarak bu özellikle ilgili Messenger Plus! Live'ın kişi filtresi penceresini açın. Burada otomatik kabulün varsayılan olarak etkinleştirilmesini istediğiniz kişilerin yanlarındaki onay kutularını işaretleyin. Filtre penceresinin altındaki seçenek, kişi listenize daha sonra ekleyeceğiniz ya da eklemediğiniz halde izin verip sizinle konuşabilen kişiler için varsayılan ayarı seçmenize yarar. Mesela "Etkin"i seçerseniz, yarın öbür gün eklediğiniz kişi(ler)in onay kutusunu Messenger Plus! eklenme anında işaretler ve o kişi(ler)in de davetlerini otomatik olarak kabul etmeye başlar.

Buraya kadar bu özelliğin varsayılan olarak etkinleştirilmesini anlattık. Ancak bazılarımız toptan ya da belli kişiler için bu özelliği varsayılan olarak devreye sokmak istemeyebilirler. Bununla birlikte bu özelliği bazı durumlarda kullanmak zorunluluk halini alabilir. Mesela, bir arkadaşınızdan bir dosya göndermesini istediniz, o da "Tamam göndereyim" dedi. Tam o sırada bilgisayarınızın başından ayrılmanız icab etti. Tam giderken, aşağıdaki gördüğünüz gibi konuşma penceresinin menüsünden Plus! menüsünü açıp, "Davetleri Oto-Kabul Et" öğesine tıklayın ve gidin. Arkadaşınız dosyayı gönderdiğinde Messenger Plus! hemen kabul edecektir.





Ancak menüyü açtığınızda gördüğünüz öğenin durumunun (etkin/devre dışı) Tercihler'deki filtreye göre oluştuğunu ve yaptığınız değişikliğin konuşma penceresi kapatılana kadar geçerli olacağını, pencere kapatılıp tekrar açıldığında Tercihler'deki varsayılan ayar ne ise ona döneceğini unutmayın. Ayrıca, kabul edilecek davet çeşidiyle ilgili Tercihler'deki ayarın, bu durumda hala geçerli olduğunu unutmayın.

Bu özellikle ilgili bir şey daha var ki benim önerim üzerine eklendi . Mesela bu özelliği açtınız, davetler otomatik olarak kabul ediliyor ama davet geldiğinde ve kabul edildiğinde Messenger'ın çaldığı standart yeni ileti sesinden başka bir işaret almıyorsunuz. Davet kabul edildiğinde bu bize haber verilseydi ne iyi olurdu diyenlerdenseniz, Messenger Plus! Live'ın Olay Bildirimleri özelliği ile bu durumlarda bildirim alabilirsiniz. Eğer Messenger Plus! Live 4.50'yi kullanarak ilk defa oturum açarken, henüz yapılandırmış olduğunuz hiç bir olay bildirimi yoktuysa, davetlerle ilgili bu bildirimi Messenger Plus! sizin için yapılandırmış ve etkinleştirmiş olmalı. Tercihler>Özelleştir!>Olay Bildirimleri bölümünde ilgili bildirimi göremiyorsanız yahut siz kendi zevkinize göre değiştirmek istiyorsanız, Ekle... ya da Düzenle düğmeleri ile istediğiniz şekilde düzenleyebilir, devreden çıkartmak için yanındaki onay kutusunu temizleyeblir ya da Kaldır düğmesi ile bildirimi tamamen kaldırabilirsiniz. Kolay gelsin...
 


Üst Alt