Konulara / Mesajlara Müdehale Yöntemi Hakkında ? ( Özellikle Küfürlü Mesajlara )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Konulara / Mesajlara Müdehale Yöntemi Hakkında ? ( Özellikle Küfürlü Mesajlara )
Ata ile geçen bu konuyu konustuk, önceki birkaç sikayet mesajında da konu ve mesajlara müdehale hakkında karsılıklı görüşlerin oldugu yazılar okuduk.

Ata şöyle diyor kısaca

*eğer üye şunu yazmışsa
*ben bu forumun anasını bacısı s**** hepinizin götüne **** am *** bilmem ne...
o halde siliyorum ve diyorum ki
"mesaj hakaret içerdiğinden dolayı silinmiştir"
*ama üye,
*ya bunun rar - yok, nerde bunun rar - amk
*yazmışsa
*amk yi silip
*yerine 3 tane benimforumdaki yazı tipimde yıldız koyuyorum ve
*mesaj hakaret içerdiğinden düzenlenmiştir diyorum

Ben İyi Peki Tamam dediğimde, Yani konulara müdehale bir sekilde çeşit çeşit izlerle olabileceğini söyledigimde ve Hasan' a danıştıgımızda onun da cevabı şu oluyor.

1 - Saçma mesajların geçici silinmesi tamam da, küfürlü mesajı geçici silmek bana pek mantıklı gelmiyor. Kesin yasaklı olan bir şey, forumda izi olmaması daha iyi olur diye düşünüyorum.

2 - Her tarafı didiklenmiş bir konu/kategori görünümü olmaması.

3 - Bir yerde de bunu tek kendisi yaparsa üyeler, Ata çalışıyor, diğerleri çalışmıyor; Ata böyle yapıyor, diğerleri niye böyle yapmıyor? gibi söylenceler çıkartacaktır bana göre. Bu tip kafa üyeler var aramızda.

Her ikisine de katılıyorum.

Benim ise görüşüm şu

Mesajları düzenleyip küfürlere yıldız koymaya hiç gerek yok ..
Eğer bir mesajda küfür varsa, küfürlü mesaj sebebi ile geçici olarak silebiliriz.
Mesajı editlemek, bir anlamda iz bırakmak demek sanki Ata yazmış gibi oluyor altına düzenlenmiştir yazısı da çıkınca :)

Ama şöyle bir durum var.
Küfürlü mesajları Ata geçici olarak silerse küfür yazarsa ama diğer yöneticiler de kalıcı olarak silerse Hasan ın da dedigi gibi sanki sadece Ata küfürleri siliyor o çalışıyor izlenimi olur mu ? Bence cins üyelerin gözünde olabilir dikkatli çok üyemiz var ..

Ben eskiden bu yana problemli mesajları hep silerek yada çöpe atarak yapmaktayım geçici sildigim mesajlar sayılıdır o da üye görsün konudakiler görsün diye bir süre sonra onları da geriye dönüp kalıcı silerim çünkü herşeyden önce özellikle bir konuda 4 tane silinen mesaj olursa görünüm de çok kötü oluyor sayfanın yarısında şu mesaj silindi. sebep .. vs yazıyor.

Dediğim gibi mesajları düzenleyip küfürü silip de düzenlendi yazmayalım o kesin olsun ama bu mesajları kalıcı yada geçici silmek konusunda tartısalım ya herkes aynı müdehaleyi yapsın ya da üyelerin dikkatini çekecektir sadece bu müdehaleyi yapan. Veya bu ne kadar önemli bunu tartısalım

Sevgiler :op:
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Aynı şekilde devam edeceğim.

Üyelerin kimin mesajını sildiğimi bilmesine gerek yok, sitede 600 bin mesaj var, etraf çöplüğe döner bu şekilde. Uzun yazacak bir şey yok.

Ben bildiğimi okumaya devam ediyor. Üyeler bana not verecek değil, yok şu çalışıyor yok bu çalışmıyor durumu oluşacak.

Yıllardır bu olay böyle ve bir zararını görmedik, zararı dahi görülmemişken değiştirmek saçma geliyor. Tıpkı yapılan müdahaleyi raporlamak gibi...

Bildiğimi okumaya devam...
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
küfürlü mesajın orda durmasına gerek yok.. silinmeli.. mesaj gerekli ise editlenir.. :oke:
 
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Evet ediTlenmesinden yana olmadıgımı belirtmistim ancak mesajın kalıcı olarak mı yoksa geçici olarak silinmesi gerektiği kararına varalım.
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
küfürlü mesaj kalıcı olarak silinmeli.. ve bu arada yasaklanmış kelimelerden c ra ck vb gibi haricinde küfür kelimelerin yıldızları açılmalı... yani küfür ******** şeklinde görünmesin bence.. çünki küfürü yapmak isteyen bunu biliyor ve zaten yazacağını yazıyor.. aq gibi.. veya az önce bir şikayet mesajında adam afedersiniz adam ''sikiyem'' diye yazmış..

editlemeye bende taraftar değilim.. fakat yanlış yazılmış bir kelime örneğin ''mesaş'' yazmış düzeltir mesaj yaparız.
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Uzun uzun yazmıştım, savunmasını... Düşündüm de... Gerek yok, sildim...

Sorun; "tamamen küfür içeren bir mesaj, iz bırakılarak silindiğinde forum sayfasındaki göze hoş gelmeyen görünüm." Ve tabii "üyelerin bir kişiyi çalışıyor sanması."

Madem arkadaşlar rahatsız oluyorlar bu kadar ve estetik birtakım kaygıları var, kalıcı silerim ben de.

Ama ben özellikle Ahmet arkadaşım gibi bildiğini okuyan, üyeye hesap vermeyen bir tavır içine giremem.
Vardır mutlaka Ahmet arkadaşımın kendine göre haklı birtakım sebepleri.
Ama haklarında yaptığım eylemi üyelere haber vermemek benim profesyonel yöneticilik anlayışıma uygun değil.
Ben o mesajı silince adama özel mesaj atamak zorunda kalacağım! Bildirmek zorundayım... Hatta belki o mesajla ilgilenen kişilere de bildireceğim bunu.
Bu sefer sizin istemediğiniz, yarattığım o "çalışıyor" görünümüm katlanacak, bir de adamlarla birebir muhatap olacağım...
Ama ben üyelerle ilgilenmek için buradayım!.. Ben onların kralı değil, hizmetçisiyim. Bu benim anlayışım!

Benim önem verdiğim ancak Ahmet arkadaşım tarafından son derece saygısız bir şekilde "saçma olduğu" ile itham edilen, yapılan müdahaleyi raporlamam da, bu geçici silme uygulamam da olaya üye gözüyle bakabilmemden ve eylemlerimin takip edilebilirliğinin sağlanmasını istememden ileri geliyordu.

Öncelikle şeffaf olmak gerek.

Bu hem bizim forumla ilgilendiğimizi üyelere gösterir ki sürekli duyduğunuz o şikayeti duymazsınız:
"Yönetim neden ... hiç ilgilenmiyor"
Şifahen söylenen "biz şu kadar bu kadar yoğunuz" sözleri görünmediği sürece anlamsızdır!

Hem de yeni üyeler gözünde forumun itibarını arttırırsınız.
Ben bir foruma girip adminlerin mesajlarını gördüğümde:
"ıyyyyy ne çirkin forum, 11 sayfalık 100küsür mesajlı konuda 3 tane mesaj silinmiş ve yöneticilerce bilgilendirilme yapılmış." demem!
"Vay be, yönetimi çalışıyor, siteye sahip çıkıyor, kurallar uygulanıyor, demek ki saygın bir yer burası, başıboş bir yer değil" derim.

Bildiğini okumamak, üyenin istediğini yapabilecek esneklikte olabilmek, üyeyi adam yerine koyabilmek gerek. Bu MaxiCep'in yararına! Şüpheniz olmasın!.. Zira aksi halde "kalıcı üyeleri" kaçırırsınız ki en sevimsiz tarafı budur. Sizce bunu yaşamadık mı hiç?

Ben güvenin ne olduğunu çok iyi bilirim. Seçtiğim meslek de tamamen güven üzerinedir. Ama hiç kimseye güvenmem ve insanlara, onlar da bana güvenmiyormuş gibi davranırım. Her yaptığımın sebebi bellidir, savunulabilirliği tamdır ve kayıtlıdır.
Zaten bu yüzden çevreme sonsuz bir güven yayarım...

Hepimiz güveniliriz, zaten o yüzden hesap verebiliriz.
Vermek keşke bu kadar zor olmasaydı...

Yukarıda görüldüğü gibi gerek estetik kaygılar gerek praetor daha fazla çalışıyor görüntüsü kaygısı yersiz.

Ama çoğunluğun dediği gibi olsun. Etik değerlerime uyduğu sürece uyum sağlarım.
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ata; biz üyeleri değil, forumu yönetiyoruz; yani ortada bir kral - hizmetçi durumu yok. Zira bizi üyeler yönetici yapmadı.

Üyelere karşı sorumluluğumuz vardır, sana üyelere yaptığın eylemlere karşılık PM gönderme demedik, ne de olsa,biz de gönderiyoruz ancak her durumda değil. Çünkü her durumu bilmelerine gerek yok. Zaten çok ilgilendikleri bir şey ise PM atıyorlar, cevaplıyoruz. Ayrıca, bugüne kadar üyeler 'yöneticiler yöneticiliğinin hakkını vermiyor' deyip de çıkıp gitmedi hiç.

Evin duvarına çizgiler at bakalım, hoş durur mu? Durmaz. Estetik kaygısı bu yüzdendir.

Bugüne kadar yönetici eylemlerinin şeffaflığı sorun olmadı Ata. Bunu sorun eden üye ve yönetici olarak tek sen varsın sanırım, ya da benim hatırıma gelmiyor böyle bir şey.

Üyelerin, yönetici eylemlerini bilmesi önemlidir, diye düşünüyorsun, tamam iyi güzel de o üye şikayetinin gereğini yapıldığını şikayet ettiği konuya giderek çok rahat görebilir; "lan burdaki mesaj nereye gitti?" diye bir şaşkınlık yaşamaz, şikayet etmiş ki mesaj ya da konu silinmiş demektir. Bizim fazladan bildirmeye gereksinimimiz olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca, 'bir yönetici çalışıyor' kaygısını senin davranışlarından değil, bir takım üyelerden duyuyoruz. Bu tür şeyleri bazı üyeler zamanında yaptı. Ozan ilk mesaja iliştirdiği PM'mi konu amacına yönelik biraz kırpdı, oradaki lanse kaygının senden olduğu yönünde görünüyor ama öyle değil, bunu bil.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ata şuan kafam çok dağınık ve moralim bozuk ama cevap vereceğim yinede kafamı toplayabileceğim derecede...

1.si estetik olayı sonuna kadar doğrudur. Sitede dolaşıyorsun 1 konuda 3 mesaj görüyorsun silinmiş. Bunun kime yararı var? Sen bu mesajı habersiz silersin, eğer uygunsuzsa. Hata yaptıysan merak etme sen daha mesajı sile onay verdiğin anda pm gelir. Haklıyız, mesajımızı sildiniz ettiniz diye. Ama yönetici haklıysa bir kimse gelipte haklısın demez. Orada silindiğindeki görüntüye inan hiç gerek yok.

2.si yönetici çalışıyor durumu. Sana örnek vereyim, yakın zamanda duyduğum bir laf bu. Dosya eklemekle uğraşan bir yöneticimiz için üyeler çalışmıyor yönetimde ne işi var diye homurdanıyorlar. Ama aksine hiç bir iş yapmayan (son zamanlarda) Ercan için de öyle çalışıyor deniliyor ki anlatamam. Bunu dream'lerde de yaşamadık mı? Sanırsın ki site kapanıyor öyle kıyamet koptu. Yok efendim çok çalışırlarmış ederlermiş vs vs. Üyeler çünkü sadece gördüklerini değerlendiriyor sen arka planda ne yaparsan yap onlar görmez bilmez, çalışmıyor der...


Bildiğimi okuyan tavrıma gelirsek. Ata o kadar gereksiz bir olay ki şu mesajı kalıcı silmek, gösterek silmek bana göre o yüzden tartışılmasını bile yanlış buluyorum. Bunu tartışmaya gelecek kadar boş mu kaldık biz? Biraz açık bir atasözü vardır boş duran kedi oturup bilmem naparmış diye. Aynen o hesap bizimkisi de. Daha farklı şeylere kafa yoracağımıza mesajın silinmesine kadar geliyoruz. (Ki bu sistem 5 senedir böyle, bugüne kadar kimse yanlış demedi) Sistem yanlış olsa üyeler tepki göstermez miydi? Üyeler kötü olan her şeyi bizden önce farkediyorlar ve avazları çıktığı kadar bağırıyorlar...

Seçimle gelmiş olsan hak vericem, bildirmek zorunda olmana da seni üyeler seçmedi. Biz kendi aramızda seçtik. Eğer bir sorumluluğu varsa burada yöneticinin, yönetime karşıdır, üyelere değil.

Şeffaf olmaktan kasıt nedir bilmiyorum ki. Sen mesajı sildiysen, gerekirse eğer üye sana pm atar zaten. Sen burada sebebini anlatabilirsen şeffafsındır bana göre. Açıklayamıyorsan durum değişir. Şeffaflık bu kadarı yeterlidir, fazlasına gerek yoktur bana göre.

Üyelerin o şikayetleri bana göre tamamen yanlış. Dosya ekleme işine baktın mı hiç Ata? Günde ortalama 15 konu geliyor, bunların 5-6sı boş tamamen. Adam gidip konu açıyor, yönetim konumu onaylamadı. E onaylamaz tabi boş konu açmışsın. Ya da dosyalara henüz bakılmamış. Dosya eklerken orada ibare var eklediğiniz dosya max 48 saat içerisinde forumumuza eklenir diye.


Ayrıca şikayet etme ve bu konuyu gündeme getirmene saçma dedim, doğrudur. Bugüne kadar yönetim içerisinde düşün, bu konulardan rahatsızlık duyan kimse yok. Herkes işini layıkıyla yapıyor bunu çarşaf çarşaf göstermenin anlamı nedir? Şikayet mesajlarının içinde bir de sizin mesajlarınızı ayıklamaya çalışıyoruz. Gerek var mı? Yönetici bakar şikayete, gerekeni yapar bu kadar basit bir işlemdir bu.

Güvenden konuşuyoruz, bugün siteyi silecek yetki var tüm adminlerde (her ne kadar geri getirilebilir olsa da büyük çöküntüdür bu) her bölümü silecek yetkin var, bundan daha büyük güven mi var bu site içinde?
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
İlgili olduğu için bu konuya yazıyorum.. aynı anda bir şikayet mesajına iki yönetici müdahele edebiliyor.. hoş olmuyor.. belki bu konu konuşuldu benim haberim yok..
Atanın yaptığı güzel bir uygulama var.. şikayet mesajı ile ilgileniyorsa ilgileniliyor diye yazıyor.. sonra mesaja dönüp düzeltiyor.. bu yöntem güzel.. diğer arkadaşlar da uygun görürse bunu benimseyelim derim..
 
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
İlgili olduğu için bu konuya yazıyorum.. aynı anda bir şikayet mesajına iki yönetici müdahele edebiliyor.. hoş olmuyor.. belki bu konu konuşuldu benim haberim yok..
Atanın yaptığı güzel bir uygulama var.. şikayet mesajı ile ilgileniyorsa ilgileniliyor diye yazıyor.. sonra mesaja dönüp düzeltiyor.. bu yöntem güzel.. diğer arkadaşlar da uygun görürse bunu benimseyelim derim..

Güzel .
Zaten yakın zamanda tarih vermesem de, sikayet mesajları sistemini çok daha farklı ve düzgün bir hale sokmaya calisacağım yani birkaç yeni özellik bekliyorum sistem ticket sistemi seklinde calisacak ancak yine bir sikayete aynı anda 2 yönetici bakabilir sadece baktıgında bir kutu işaretleyecek yada sistem otomatik anlayacak ve bakıldı diyecek vs. ama yine de ilgileniliyor ... , ilgilenildi yazması da alternatif güzel bir olay.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İlgili olduğu için bu konuya yazıyorum.. aynı anda bir şikayet mesajına iki yönetici müdahele edebiliyor.. hoş olmuyor.. belki bu konu konuşuldu benim haberim yok..
Atanın yaptığı güzel bir uygulama var.. şikayet mesajı ile ilgileniyorsa ilgileniliyor diye yazıyor.. sonra mesaja dönüp düzeltiyor.. bu yöntem güzel.. diğer arkadaşlar da uygun görürse bunu benimseyelim derim..

Abi bende şu sistemi uyguluyorum, konuya girdiğimde bakıyorum eğer konuda bir yöneticiyi gösteriyorsa şikayetten çıkıyorum onun işlem yapacağını düşünerek. Dolayısıyla 2 işlem karışmıyor. :oke:
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
Abi bende şu sistemi uyguluyorum, konuya girdiğimde bakıyorum eğer konuda bir yöneticiyi gösteriyorsa şikayetten çıkıyorum onun işlem yapacağını düşünerek. Dolayısıyla 2 işlem karışmıyor. :oke:

söylediğini bende yapıyorum adaş.. mesajda yönetici görüyorsam çıkıyorum mesajdan.. fakat bazen işe yaramıyor.. çünki az önce böyle bir durum yaşadık çünki..
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
söylediğini bende yapıyorum adaş.. mesajda yönetici görüyorsam çıkıyorum mesajdan.. fakat bazen işe yaramıyor.. çünki az önce böyle bir durum yaşadık çünki..


Abi o zaman herkes buna dikkat etsin. Çünkü orada yöneticiyi görünce zaten konuya bakmaya gerek yok o cevap yazana kadar. Buna özen gösterirse diğer arkadaşlar problem kalmaz bence. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
1K
AIS
Ozan
Cevap
13
Görüntüleme
96
Ozan
Ozan
Cevap
15
Görüntüleme
136
Mad EagLe


Üst Alt