Kontörden kuruşa geçişteki oyun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
Kontörden kuruşa geçişteki oyun
Faturasız hatlarda kontör yerine TL yüklemesinin başlaması ile birlikte yeni tarifeler havada uçuşmaya başladı. Türkiye 1 Nisan itibariyle ön önemli hatlarda kontör yerine TL ile tanıştı. Artık GMS şirketleri kontör yerine TL tarifeleri ile tüketicinin karşısına çıkmaya başladı. Ancak 50 milyonu bulan kontörlü hat kullanıcısının kafası, tarifelerin havada uçuştuğu bugünlerde oldukça karışık.

Yaklaşık 26 milyon kontörlü hatta sahip Turkcell, 13 milyon 700 bin abonesi bulunan Vadofane ve 7 milyon 900 bin abonesi olan Avea, yeni tarifeleri ile dikkat çekiyor.

% 50 ZAM MI YAPTILAR?

Yeni TL uygulaması ile 6 saniye konuşan ile 54 saniye konuşanın aynı ücreti ödediğini 2 dakikadan sonra ödenen ücretin 65kuruş olduğunu hatırlatan Kaya, şunları söyledi:

“Eskiden 1 dakika konuşma ücreti için 20 kuruş karşılığı kontör gidiyordu. Bugün ise bu rakam 30 kuruşa çıktı. Anladığımız kadarıyla 3 şirket bir araya gelip konuşma ücretine yüzde 50 zam yapmış. Tek tek firmalarla görüşüp konuyu araştırıyoruz. Eğer araştırmamızın sonucu doğru çıkarsa konuyu Rekabet Kurumu’na taşıyıp firmaları şikayet edeceğiz.”

TARİFELER SADELEŞSİN

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya ise vatandaşa uyarı niteliğinde açıklamalar yaptı. Kaya, kontör yerine TL uygulamasına geçilmesinin ardından GSM şirketlerinden bilgi almak için görüşmelere başladıklarını söyledi. Önce Avea yetkilileri ile bir araya geldiklerini kaydeden Kaya, önümüzdeki hafta da Turkcell ve Vodafone ile görüşeceklerini bildirdi. GSM şirketlerinden “tarifeler havada uçuşuyor, bunları sadeleştirin” talebinde bulunduklarını ifade eden Kaya, “Şu anda bir tarife kargaşası yaşanıyor. Bir abone farklı bir operatöre geçerse şebeke için görüşme ucuz ama şebeke dışı görüşmelerde ciddi paralar ödeniyor” dedi. % 50 ZAM MI YAPTILAR? Yeni TL uygulaması ile 6 saniye konuşan ile 54 saniye konuşanın aynı ücreti ödediğini 2 dakikadan sonra ödenen ücretin 65 kuruş olduğunu hatırlatan Kaya, şunları söyledi: “Eskiden 1 dakika konuşma ücreti için 20 kuruş karşılığı kontör gidiyordu. Bugün ise bu rakam 30 kuruşa çıktı. Anladığımız kadarıyla 3 şirket bir araya gelip konuşma ücretine yüzde 50 zam yapmış. Tek tek firmalarla görüşüp konuyu araştırıyoruz. Eğer araştırmamızın sonucu doğru çıkarsa konuyu Rekabet Kurumu’na taşıyıp firmaları şikayet edeceğiz.”

20 TL’LiK KART 22 LiRA

Yeni dönemde, firmaların 4 liradan başlayan fiyatlarla kart satışı da yaptığını hatırlatan Kaya ancak bazı kartların yüksek bedelle satıldığı yönünde duyumlar aldıklarını bildirdi. Kaya, “Eskiden 100 kontörlük kart için kenar mahallelerde 25 lira, kontör merkezlerinde 22 lira ödeniyordu. Ancak, bugün 20 TL’lik kartların bazı yerlerde 22 liradan satıldığını duyuyoruz” şeklinde konuştu. Bu arada, bazı tüketiciler, 1 Nisan’dan önce 250 kontör 51 lira ödediklerini, TL’ye geçişte 180 kontörün 29 liraya çevrildiğini iddia etti.
 
  • Beğen
Tepkiler: kacaksevgilim ve Karahasan


Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
Teşekkürler bilgilendirme için soyulmaya devam.
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Teşekkürler bilgilendirme için soyulmaya devam.
Diğer ülkelerde sistem değişirken halk rahatlar ama bizim ülkemizde maalesef her zaman bu durumun tersi oluyor;
Onun için soyulmaya devam dediğin gibi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt