Komşuda korkulan olmadı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Komşuda korkulan olmadı
[h=2]Yunanlar, Euro'ya bir şans daha verdi. 1.5 ay içerisinde ikinci kez seçime giden Yunanistan'da sandıktan Avrupa Birliği'ne verilen taahütleri yerine getirmekte kararlı olan Yeni Demokrasi Partisi çıktı. AB ve Euro taraftarları seçimi radikal sol parti SYRİZA'nın kazanacağından endişe ediyordu.[/h]



ntvmsnbc
Güncelleme: 07:17 TSİ 18 Haziran. 2012 Pazartesi

Yunanistan'da 1.5 ay içerisinde ikinci kez yapılan genel seçimlerin galibi Yeni Demokrasi Partisi oldu. Yeni Demokrasi Partisi oyların yüzde 30'unu alırken, radikal sol parti SYRIZA'da oyların yüzde 26,9'unu aldı.
Seçimi birinci olarak tamamlayan Yeni Demokrasi Partisi'nin (ND) lideri Andonis Samaras, ulusal kurtuluş hükümeti kurulması için siyasi parti liderlerine çağrıda bulundu.
Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Atina'daki parti merkezinde, seçim sonuçlarını değerlendiren Samaras, Yunan halkının, seçimde tercihini ülkenin AB'de ve Euro'da kalması yönünde kullandığını söyledi.17 Haziran'ın, ekonomik krizde bulunan Yunanistan için olduğu kadar Avrupa için de önemli bir gün olduğunu ifade eden Samaras, ''Artık yeni maceralar olmayacak. Yunanistan'ın Avrupa'daki yeri itilafa, şüpheye düşmeyecek. Korku hakim olmayacak. Özellikle Yunan halkının özverileri yer tutacak'' dedi.
Samaras, ülkenin kaybedecek zamanı olmadığını, biran önce kalkınmaya yönelik adımların atılması gerektiğini belirterek, AB ile anlaşmaya varılan mali yardım programının ve bu konudaki müzakerelerin sürdürülmesi için yarından itibaren hükümetin kurulup ülkenin yönetilmesinin elzem olduğunu söyledi.
'HALK KURTARMA PAKETİNİ REDDETTİ'
Radikal Sol Koalisyon SYRİZA lideri Aleksis Çipras ise, seçim sonuçlarının, Yunan halkının memorandumun (yardım anlaşması) feshedilmesi yönündeki açık iradesini ortaya koyduğunu söyledi.

Ülkede Yeni Demokrasi Partisi merkezli oluşacak bir hükümetin bu konuyu ciddi bir şekilde göz önüne alması gerektiğini ifade eden Çipras, ''Kemer sıkma politikası ve ulusal zenginliğin değerlendirilmesi sürdürülemez, çünkü halk desteği yok. Halkımız bu politikayı 1.5 ay içinde iki kez mahkum etti ve tüm partilerin memorandumun sürdürülemez olduğunu kabullenmelerini sağladı. Oluşacak yeni hükümet, daha önceki hükümetlerin yaptığı gibi, halkın iradesine karşı bir politika izleyemez.''

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
314
Eren Değerli
jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
339
jojo_va
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
320
TheNightMare.


Üst Alt