Kola :) Gerçekten zararlı mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Kola :) Gerçekten zararlı mı ?
[yt]lo0J8uOuTXY[/yt]

POWER

POWER

Üye
Colaya hayır videoda dediği gibi cola içme su iç meyve suyu iç şalgam iç ayran iç ne biliyim ne içersen iç ama kola içme...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Zararlı olarak tek kullandığımız kola olsa haklısınız ama kolaya gelene kadar kullandığımız birçok zararlı madde war. :)

irun

irun

Üye
zararları olabilir, kolayı savunuyo değilim.. ama bu böcek hikayesi tamamen uydurma!..

systemexp

Üye
uydurma vs. bence zararli...

umutap

umutap

Üye
1. bir bardak kolada 32 küp şeker var.
2. kolaya rengini veren bir böcektir.
3. asit mideyi deler.
4. light kola daha zararlıdır.
5. kola içme bira iç... (şaka tabee)

cllgr

cllgr

Üye
hikaye bencede uydurma,cola yı bir eczacı ilaç yapmak isterken bulmuş.paraya çok ihtiyacı oldugu zaman formülünü satmış.adamın ölümünden sonra tüm dünyaya yayılmış,pazarlama vede reklam sayesinde bu kadar tanınmış vede tutulmuş.arkasında yahudiler var,sermaye israile akıyor.zararlarına gelince,tüm gazlı içeçeklerde oldugu kadar bundada var.başda mide düşmanı asit v.s.şimdiye kadar faydası oldugunu söyliyende hiç çıkmadı.bilhassa çocuklardan uzak tutmak lazım,alıştırmamak gerekir.tercih kişilere kalmış...

мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
benim bilgidimde kolaya rengini veren bir bocek ve karamel
ayrıca koka da war icinde koka koka agacından yapılır aynı zamanda kokain yapımı icinde kullanılır

zararli ama iste bırakamıyoruz:D herkeste alıskanlık mı bagımlılıkmı her neyse ondan yapmıs iste:D

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Kolaya rengi veren bir böcek diye duydum videoyada bakarsak o böcekle tanışıyorsunuz :)

mAd_girL

mAd_girL

Üye
böcek de ne marifetliymiş her işe yarıyo maşallah

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Ayran Icin Derim Ayran !!!..

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bi ayran içeyim yaw alperen walla canım çekti :)

SelmanTE

SelmanTE

Üye
banada söylesenize bi bardak ya :)

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Gıda maddelerine renk vermek için dünyanın çeşitli sağlık örgütlerince güvenilir
olduğu kanıtlanmış boya maddeleri katılır.. örneğin yediğimiz sarı renkte bir şekerin içersinde tatrazin denilen sarı boya var.... carmine rengini elde etmek için de boyar madde var.. siz bu Colayı üreten kişi olsanız boya yerine çok zor elde edilen ve sadece latin amerikada yetişen bu böceğe tenezül edermisiniz.
dünyada milyonlarca litre cola üretiliyor.. sırf renk versin diye acaba nerede üretiliyor bu böcekler. hangi tarlada.. yoksa bir gramı bir milyon litre kola için yeterlimi...

Bir diyetisyen olarak söylüyorum ki kola sağlığımız için çok faydalı bir içecek değil.. içersindeki kafein bağımlılık yapıyor.. aynen kahve gibi.. içersindeki asit
midemizi yakıyor aynen limon gibi.. içersindeki karamel lezzet ve kıvam veriyor
aynen karamelli bir pasta gibi..

Ben kola faydalıdır demiyorum. Ama bu konuda esas söylenmesi gereken dikkat
çekilmesi gereken noktalardan uzaklaşılıyor... daha öncede verilmişti.. cola wc
temizler diye.. tabiiki temizler çünki içersinde asit var.. ama asit limondada var.
o da wc temizler.. aynı zihniyetle limon da zararlı demekki..
oysa limon içersinde bol miktarda C vitamini olan mükemmel bir meyva...

Evet kola zaralı bir içecek... ama zararına bakış açımız doğru değil diye düşünüyorum. Esas üretildiği yer Amerika da okullarda yasaklanıyor.. niye;
çok kalorili bir içecek ve amerikan çocukları obez... yasak nedeni çok kalorili olduğu için..

sibel1979

Üye
aaaaa

emo112acil

Üye
yok abi o böcek hikayesi kolada kullanılan bir bitki var o bitki ile beraber geliyo böcekler temizlenmiyo diye çıktı ve de bunun gibi bir sürü türevleri....Ama gerçekten kola zararlı ve de yararlı hiç bir şeyi yok.

Salihyet

Salihyet

Üye
Başlık :) Güzel olmuş ozan :)

ism@il 54

ism@il 54

Üye
bende içerdim ama bu sıralar pek içmiyom. Son 3-4 aydan beri.bence onun yerine ayran,mevye suyu,limonata.. v.s şeyler için;)

berke_cola

Üye
aman böcekmiş sizsiniz içemezmiyiz kola ozaman suda içmeyelim yemek yemiyelim yok öyle birşey canımı sıkıyosunuz napalım hapmı içelim yakında öyle olucak he evler metal yemekler hap olucak sanki kola içmiyosak hiçbirini içmeyelim

--------------- Ekleme ---------------

ben yıllardır kola içiyorum be

Perfect!

Üye
kolaya rengi veren bi böcektir belki ama kısmen sadece hepsi o böcek yapamaz.ayrıca böcekte olsa o böceğinde bi faydası vardır bence tamam koladaki asit zararlı ama böcek konusunda yada diğer bi çok söylenti yalan kolanın satışını engelleyip diğer ürünlere yöneltmek için ( daha gidersek siyasete girer bu kadarı geter )

Üst Alt