Koca dayağından kaçtı, üç gün dağda yaşadı

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Koca dayağından kaçtı, üç gün dağda yaşadı
Antalya'nın Elmalı ilçesinde yaşayan ve eşinden birçok kez şiddet gören M.Ö, evden kaçtı.
İki çocuk annesi , üç gün sonra ekipleri tarafından, da bir ağacın altında bitkin halde bulundu.
26 yaşındaki M.Ö, eşinden gördükten sonra evden ayrıldı. M.Ö'nün dönmemesi üzerine yakınları, jandarma ekiplerine başvurdu. Elmalı Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, ihbar üzerine ilk olarak kadının yaşadığı eve gitti. Jandarma ekiplerini karşısında gören R.Ö, cinnet getirerek 6 yaşındaki oğlu ve 5 yaşındaki kızını av tüfeğiyle rehin aldı.
andarma ekipleri R.Ö'yü ikna ederek çocukları kurtardı. Gözaltına alınan R.Ör, jandarmadaki ifadesinin ardından sevkedildiği mahkemece tutuklandı.
Üç gün dağda yaşadı
Çocukların kurtarılmasının ardından M.Ö'nün aranmasına başlandı. İlk etapta yakınlarının evleri ve köyde kalabileceği muhtemel yerlere bakan jandarma ekipleri, çocuklarının ifadeleri üzerine çalışmalarını dağ ve ormanlık alanda yoğunlaştırdı. Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi ve iz takip köpeklerinin katıldığı üç günlük arama çalışmalarının sonucu M.Ö, köye 2,5 kilometre uzaklıkta bir ağacın altında bitkin halde yatarken bulundu. Jandarma ekiplerince su ve yiyecek verilen kadın, daha sonra köye getirildi.
Köyde çocukları tarafından karşılanan M.Ö'nün acil sağlık ekiplerince yapılan ilk kontrollerinde sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.
"Çiğ düşen yapraklarla dudaklarımı ıslattım"
M.Ö, yaptığı açıklamada, daha önce de eşiyle sorunlar yaşadıklarını ancak son günlerde eşinin daha da saldırganlaştığını söyledi. Olay günü eşinden şidddet gördüğünü anlatan M.Ö, "Gözüm kararmış ne yaptığımı bilmiyorum. Kendime geldiğimde dağda bir kayanın başındaydım. Üç gün dağda kaldım. Hiçbir şey yemedim. Çok susadım. Çiğ düşen yapraklardaki sularla dudaklarımı ıslatıyordum. Tekkatran dediğimiz yere giderken baygınlık geçirmişim. Kendime geldiğimde jandarmalar elimi yüzümü yıkıyordu" dedi.
Daha sonra jandarmalar tarafından köye getirildiğini kaydeden M.Ö, köye geldiğinde eşinin çocuklarını tüfekle rehin aldığını ve jandarma tarafından çocuklarının kurtarılıp, eşinin de tutuklandığını öğrendiğini belirtti.
Kocasının sinir hastası olduğunu öne süren M.Ö, "Çok başı ağrırdı. Hastanelere gitti. İlaç verdiler ama ilaçları kullanınca uyuyup kaldığı için hayvanlara bakamıyordu. O yüzden ilaçlarını kullanmıyordu" diye konuştu.
Ailesinin evine dönen M.Ö, eşinden boşanmak ve çocuklarıyla yaşamak istediğini sözlerine ekledi. (AA)
 


Üst Alt