Microsoft telefon işini Nokia'dan kaptı Nokiayıda satın alarak iyi bir giriş yaptı benim gözümde.
En basitinden yazılım olarak bakacak olursak Takvim, Oyunlar, Video, Müzik bunlar mağazadan güncelleniyor bu durum hiç yabancı olmadığımız S^3'de olan bir özellik. Yani Microsoft anladı ki güncellemeler gecikiyor zaten ee bunları mağazadan güncelleyip eksiklerini kapatabilelim dedi.
Cihaz üretme konusunda bildiğim kadarıyla pek tecrübesi yoktu Microsoft'un Nokia'yı alarak yılların tecrübesini bünyesine kattı ve daha güçlü.
Bir çok firmanın yıllarca para ödeyerek kullandığı patentlerinde sahibi oldu.
Kısacası çok karlı bir satın alım yaptı.
İsim konusuna gelince Nokia ismini birden silmezler diye düşünüyorum yavaş yavaş insanları alıştıra alıştıra kendi ismini kullanır.
Sonuç olarak Microsoft hem tecrübe edindi mobil pazarda hemde ucuz fiyatla Nokiayı alarak iyi bir giriş yaptı mobil sektöre. Nokia tek başına yazılım geliştirerek eski günlerini bulamadığı için tek çaresi iflas etmeden satılmasıydı. Yazılımı sistemi geliştirse bile uygulama desteği hiç yok denecek kadar azdı buda Nokia'nın batmasında en büyük etkendi çünkü kullanıcılar cihaza baktığı kadar uygulama mağazasınada bakıyor. Eskidendi bluetooth, kızılötesi, kamera ile çok iyi satış rakamları elde etmek. Dönem yazılım dönemi teknoloji için.Not: Geçenlerde bir haberde görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam Microsoft şu anda BlackBerry ilede görüşüyormuş satın alım konusunda ki eğer doğruysa BlackBerry'nin iş konusundaki başarıları ilede dahada güçlü olacaktır.