Kobe % 50 Beşiktaş'ta!

Sponsorlu Bağlantılar

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kobe % 50 Beşiktaş'ta!


NBA'deki lokavtı fırsat bilerek bu ligin en önemli oyun kurucularından Deron Williams ile anlaşan Beşiktaş, ikinci ve daha büyük bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Siyah beyazlılar, NBA'in en büyük yıldızlarından Kobe Bryant'ı transfer etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Hasan Bozkurter, dün yaptığı açıklamada, Kobe Bryant'ın Çin'den ABD'ye döndüğünü, önümüzdeki hafta sonunda veya hafta içinde yönetim kurulu üyesi ve basketbol şube sorumlusu Şeref Yalçın'ın ABD'ye giderek kendisiyle görüşeceğini söyledi.

Bozkurter, daha önce Kobe Bryant'ın menajerleriyle görüştüklerini de kaydederek, “Ne menajerlerde ne de sponsorlarda bir sorun yok. Çin'de olduğu için kendisiyle görüşememiştik. Yöneticimiz Şeref Yalçın önümüzdeki günlerde ABD'ye giderek Kobe ile görüşecek” dedi.

Ünlü basketbolcunun, Beşiktaş'tan aylık 1 milyon dolar istediği yönündeki haberler, geçtiğimiz günlerde hem iç hem de dış basında yer bulmuştu. Deron Williams ile 275 bin dolar aylık ücrete anlaşan Beşiktaş'ın, Kobe için bu paranın üzerine çıkacağı, ancak 1 milyon dolarlık isteğini kabul etmeyeceği öğrenildi. Ayrıca, transfer görüşmesi için ünlü oyuncunun menajerleri arayarak Başkan Yıldırım Demirören ve yönetimine davette bulundu.

NBA'den 7 gün içinde cevap gelecek

Siyah beyazlılar, anlaşmaya vardığı diğer NBA oyuncusu Deron Williams için de onay bekliyor. Hasan Bozkurter, Williams'ın siyah beyazlı formayı giyebilmesi için FIBA'ya başvurduklarını belirterek, “FIBA da NBA'e yazı yazdı ve bu transferin gerçekleşmesi için cevap bekliyor. NBA'in cevap verme süresi 10 gün, bunun 3 günü geçti. Yedi gün içinde cevap vereceklerini düşünüyoruz. NBA'den gelecek onay yazısından sonra FIBA, Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildiride bulunacak ve biz de lisansını çıkaracağız” diye konuştu.

Bu arada NBA'de lokavt olduğu için olumsuz bir cevap geleceğini düşünmediklerini anlatan Bozkurter, “ABD yasalarına göre lokavt olunca, çalışanlar yurt dışında çalışabiliyor. Biz olumlu bir yanıt geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Kobe, Deron'ın transferini bekliyor

Siyah beyazlı kulübe Deron Williams için gelecek yanıt, Kobe Bryant transferi için de büyük önem taşıyor. Nitekim Kobe cephesi de Beşiktaş'a “Evet” demek için öncelikle Williams'ın transferinin bitmesini bekliyor. Deron Williams'ın ardından siyah beyazlıların teklifine daha sıcak bakmaya başladığı bilinen Kobe Bryant, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Deron'ın gittiği takıma giderek onunla birlikte oynamak isterim” demişti.

Kobe Bryant kimdir?

- Doğum tarihi: 23 Ağustos 1978 (32 yaşında) - Ülkesi: ABD
- Boyu: 1.98 m
- Pozisyonu: Şutör guard
- Kulübü: Los Angeles Lakers

Başarıları

- 5 NBA Şampiyonluğu (2000, 2001, 2002, 2009, 2010)
- 1 NBA MVP (2008)
- 2 NBA Sayı Kralı (2006–2007)
- 13 NBA All-Star (1998-2011)
- 2 NBA Finalleri MVP (2009-2010)
- 8 All-NBA Birinci Takımı (2002-2004, 2006-2010)
- 2 All-NBA İkinci Takımı (2000, 2001)
- 2 All-NBA Üçüncü Takımı (1999, 2005)
- 8 En İyi Savunma Beşi (2000, 2003-2004, 2006-2010)
- 2 En İyi Savunma İkinci Beşi (2001, 2002)
- 4 NBA All-Star Maçı MVP (2002, 2007, 2009, 2011)
- 1 Slam Dunk Contest (1997)
- 1 Çaylak İkinci Beşi (1997)
- 1 Naismith Yılın Oyuncusu (1996)

Kobe'nin sigortasına Williams taktiği

NBA yıldızlarının, astronomik rakamlara ulaşan sağlık sigortaları bulunuyor. NBA kulüpleri, zaman zaman 40-50 milyon dolara sözleşme yaptıkları oyuncularına ödeyecekleri paraları, bu sigortalar sayesinde güvence altına alıyor. Deron Williams ve Kobe Bryant transferlerinde de sigorta önemli bir unsur. Ancak Beşiktaş, Williams ile anlaşmasında sigortayı oyuncunun karşılaması konusunda mutabakata vardı. Siyah beyazlılar, Kobe'yi de aynı yolla renklerine bağlamayı planlıyor.

Lokavt ocak ayına kadar sürebilir

NBA'de takım sahipleri gelirlerin yarı yarıya paylaşılmasını önerirken, gelirlerin yüzde 57'sini kazanan oyuncular yüzde 53'e kadar inseler de anlaşma sağlanamadı. Bu nedenle gidilen lokavtı bitirmek için Ağustos ayında tekrar görüşmeleri bekleniyor. Ancak durumun netleşmesinin ocak ayını bulacağı belirtiliyor.

Reuters: Kobe %50 ihtimal Beşiktaş'ta

LAKERS'ın süper starı Kobe Bryant ile Beşiktaş arasında yapılacak transfer görüşmesi Reuters'a da haber oldu. Dünyaca ünlü haber ajansı, siyah beyazlı yöneticilerden Şeref Yalçın'ın “Kobe'yi Türkiye'ye getirme şansımız yüzde 50. Her şey 30 Temmuz'a kadar netleşecek” dediğini aktardı.
Kaynak: Hürriyet
 


haltie

haltie

Üye
dünyanın yaşayan en büyük basketbolcusu beşiktaş yönetimiyle birlikte basın açıklaması yapacak merakla bekliyorum:)
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
geçen gün engin ataman kobe olayını anlattı. Hersey şakadan doğmuş. Ama iyi oldu. :ehe

----------Eklendi @ 02:29:27 ---------- Yazıldı @ 02:28:08 ----------

dünyanın yaşayan en büyük basketbolcusu beşiktaş yönetimiyle birlikte basın açıklaması yapacak merakla bekliyorum:)

majesteleri yapıyorken bunu dersen kendini savunman gerekir. :oke:
 
haltie

haltie

Üye
anlamadım?
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
dünyanın yaşayan en büyük basketbolcusu dedin ya! Diyorum ki "Micheal Jordan varken bu kim" diyenler çıkacaktır. :oke:
 
haltie

haltie

Üye
kobe aktif olarak hala oynuyor , yoksa emekliye ayrılmış bir çok isim var iyi diyebileceğimiz.
 
India

India

Üye
hazır ordayken d.rose'u da bize yollayın :oke:
 


Üst Alt