Bu oyunu oynayan kaç kişi namaz kılıyor ?
Bu oyunu oynayan kaç kişi namaz kılıyor ?
Lutfen bu konuya göz atan herkez yorum yapsın. ve namaz kılmadıgınız halde kılıyorum demeniz sadece kendinizi kandırmanız olur.
Kimse kimsenin ahlakı ile ilgili yorumda bulunamaz. bu hoş birşey değil.!
Bir gün oyunda girdiğimde hemen hemen herkeze pm attım ve sordum namaz kılıyormusun diye,
Bazıları kılıyorum dedi, Bazıları kılmak istemiyorum dedi, BAZILARI İSE VAKTİM YOK DEDİ.!!!
Vaktim yok diyenlere aynen şöyle sordum :
- 24 saat içinde en az 3 4 saat knight oynamaya vaktin oluyor ama
senin yaratan Allah'ın emirlerine uymaya vaktin olmuyormu ?
(Emin olun ki 5 vakit namaz günde yaklaşık olarak toplam 50 dk. veya 1 saatinizi alır.)
Çevremde namaz kılmayıp sabh ah akşam knight oynayan arkadaslarım cok var. günde yaklasık 6-7 saat k.o oynuyorlar.
fakat oynarken vakti gelince 10 dk. namaz kılmayı istemiyorlar.
ve bazıları şöyle düşünüyor da namaz kılmıyor. :
- İstemediğin halde kıldıgın namazın bi faydası fln olmazki. (diyorlar.)
Örnek :
Bir babasınız ve 2 cocugunuz var, diyorsunuzki "şuradaki hafif eşyaları şuraya taşırmısınız cocuklar ? "
2 cocugunuzda tasımaya baslıyor. Biri cok istekli bir şekilde taşıyor, diğeri ise isteksiz de olsa "bu babamdır dediğini yaplamıyım" diyerek taşıyor.
hangisinin yaptıgı hoşunuza gider.
tabiki işini severek yapan, AMA isteksiz yapanıda seversiniz, o sizin cocugunuz hemde sizin istediginizi yaptı saygı duydu.
Anlatabiliyormuyum ?
bazı oyuncular :
"sanane benim namazımdan sana mı kalmıs diyor."
cvbım : "Müslüman müslümanın kardeşidir."
Knight oynuyorsunuz ve diyelim ki o sırada ezan okundu ve evdesiniz, knight'da 10 dk. bakmayıp namaz kılsanız ne kaybedersiniz ? ve kılmazsanız ne kazanırsınız bi düşünün.
Sadece knight dan başka yapmanız gereken sorumluluklarınızın oldugunu hatırlattım.
Knight ı aşırı ciddiye alanlara şunu söylüyorum :
"Kafanızı K.O dan kaldırıp bir cevrenize bakın. Dışarıda yaşamanız gereken bir hayat var!"
not: buna benze baska bir k.o forumunda uyarıda bulunmustum msj silindi. Umarım ki burada da silmezsiniz.