Klasörleri ''EXE'' uzantılı yapan virüsün ÇÖZÜMÜ...

Sponsorlu Bağlantılar

akçatlı

akçatlı

Üye
    Konu Sahibi
Klasörleri ''EXE'' uzantılı yapan virüsün ÇÖZÜMÜ...
Öncelikle bu virüsten hiç korkmayın. Bu virüsün yaptığı tek şey klasörleri gizli klasör haline getirip klasörlerin aynı adıyla sahte klasörler(EXE uzantılı) yapmak.(bunların gerçek klasörler olmadıklarını boyutlarından anlayabilirsiniz.) Çözüme geçecek olursak:
Önce virüsleri temizleyip daha sonra gizlenen klasörleri görünür hale getirmeliyiz.

Telefonunuzu bilgisayara depolama modunda bağlayın veya flash diskinizi, harddiskinizi takın.

virüsleri (exe klasörlerini) elle veya bir virüs programı ile temizleyin.

Daha sonra gizlenen klasörleri açığa çıkarmak için başlat- çalıştır'dan cmd yazarak komut istemini açın

eğer varsa depo hafızasının, hafıza kartının, flash diskin vb. ismini yazın iki nokta koyup enter a basın.(yani depo hafızanın, hafıza kartının veya flash diskinizin adresi bu f: olabilir g: olabilir e: olabilir vb.) "örnek d: f: g:"

ardından oraya aşağıda tırnak içinde bulunan kodu yazın ''attrib -h -r -s /s /d *.*''

bunu yazıp entera bastıktan sonra boyuta bağlı olarak biraz zaman alacak bu işlemi depo hafızası ve hafıza kartı için ayrı ayrı yapabilirsiniz. Aynı şekilde flashdiskinizi de kurtarabilirsin. Sorununuz çözülecektir. Anlaşılmayan bir yer varsa hertürlü yardımcı olurum.
:oke:

• Beğen
Tepkiler: rafi2, yusufbeyler, serinaga ve 2 diğerleri

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
Gaayet açıklayıcı bi anlatım faydası çok kişiye dokunur . . .:tşk:

• Beğen
Tepkiler: akçatlı
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Çok güzel konu.Teşekkürler.

• Beğen
.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
x-plore ile telefondada halledilebiliyo bu

• Beğen
Tepkiler: GLADYATÖR1581
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
teşekkürler. ben de pcde winrar la hallediyorum

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Eline,emeğine sağlık.Arkadaş az çekmedi bu illetten.Teşekkürler gerçekten faydalı bir konu.

u_cosar

u_cosar

Üye
Güzel bir açıklama olmuş bir soru sorcam bu kod gizli klasörleri eski haline mi getiriyor?

legendko

Üye
herşey tamam da exe dosyaları da gitti eski klasörleri geri getiremiyorum ben ya.. pc ye bağlıyorum gizli dosya şeklincde hala :S

FastBreaker

FastBreaker

Üye
çok güzel anlatılmış bir keresinde böyle oldu diye koca hafızaya format attım artık bunu yaparım :)
:tşk:

korhan06tr

korhan06tr

Üye
kardeş aynı yöntemle cmd değil de winrar ile kurtarabiliyorum ...

serinaga

serinaga

Üye
Paylaşım için teşekkürler, Lakin PC'ye depolama modunda bağlandıktan sonra şöyle'de yapılabilir;
Win7 için ... Dosya yöneticisi açılır, yukarıdaki menü seçeneklerinden "Araçlar" seçilir, açılan pencereden "Klasör Seçenekleri" seçilir, Açılan küçük pencereden "Görünüm" seçilir ve yine aynı pencere içerisindeki "Gelişmiş Ayarlar" altındaki listeden "Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri Göster" seçilip tamam butonuna basıldığında, hafıza kartındaki tüm gizli dosyalara erişmiş oluruz. İlgili dosya ve klasör üzerinden sağ tıklanarak "özellikler" seçilip "gizli" sekmesi kaldırıldığında, herşey normale dönmüş olur ...
Sanırım biraz karışık oldu benimki, ama konuyu açan arkadaşın da yaptırdığı şey aynı, bellek içerisinndeki tüm dosyaların gizli sekmesini iptal ediyor, paylaşım için teşekkürler ...

uğur e

uğur e

Üye
vall kardşm benım bı ara tm klasörler exe oldu taktm pcye nortonla güzel bır tarattm temızledm ondan snra telı kdpatıp 5 dk snra açtım tel eskısndn daha iyi oldu yanı kısa olan işi uzatmanın bır anlamı yok

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Arkadaşlar Combofix diye bir program var bunu internetten bulun ve indirin... Sonra telefonu bağlayın ve bu programı çalıştırın...Siz hiçbirşeye dokunmadan bu program herşeyi temizliyor... Ben bunu eskiden bilgisayarımda kullanıyordum ayda bir... Telefonuma bulaştı virüsten sonra denedim ve oldu...

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
X-plore ye gir önce tüm exeleri sil. sonra x-ploreden seçenkler-araçlar-ayarlara gir. gizli dosyaları göster seçeneğine ve sistem dosyalarını göster seçeneğine tik koy. sonra geri de. gizli dosyaların gelmiş olduğunu göreceksin. sonra onların tümünü işaretle seçenekler-dosya-özellikler e gel ordaki tikleri kaldır.sonra bide pcde virüs taramasından geçir tamamdır

akçatlı

akçatlı

Üye
    Konu Sahibi
Güzel bir açıklama olmuş bir soru sorcam bu kod gizli klasörleri eski haline mi getiriyor?
öncelikle cevabım geçikti kusura bakma gizli olan klasörleri tarayıp görünür hale getiriyor.

---------- Eklendi @ 22:06:43 ---------- Yazıldı @ 22:03:42 ----------

herşey tamam da exe dosyaları da gitti eski klasörleri geri getiremiyorum ben ya.. pc ye bağlıyorum gizli dosya şeklincde hala :S
tam olarak ner de problem yaşıyorsun

---------- Eklendi @ 22:07:55 ---------- Yazıldı @ 22:06:43 ----------

Yorumlarında farklı çözümler sunan arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim.

cukuleaks

Üye
Bende öyle bi sorun yok. Ama eline emeğine sağlık veyso :D ;)

• Beğen
Astrosman

Astrosman

Üye
Teşekkürler

Üst Alt