Klasörler çoğaldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AngvanLee

AngvanLee

Üye
    Konu Sahibi
Klasörler çoğaldı
Bilgisayarımda klasörler çoğaldı ama öyle bilindiği gibi değil. Çift tıklayınca pc restart yapıyor. Silincede öyle ... Üzerine geldim uygulama olarak görünüyor boyutuda 44 kb falan. Cleaneri çalıştırdım. Çalıştırıncada restart yapıyor. Formattan başka çare var mı ?

- - - Eklendi - - -

Ayrıca klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster yapıyorum 1 dk geçmeden otomatik kapalı oluyor. Klasörler sadece belgelerimdekiler çoğalmıştı. Çocugun tekinin flashı taktıktan sonra oldu.

restmod

restmod

Üye
virüsün ismini hatırlayamadım şimdi ama avira programını kurup taratırsan halleder bi ara bendede vardı onunla halletmiştim.:good:

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Bilgisayarına virüs bulaşmış arkadaşım. Sağlam bir antivirüs programı ile tarat yada format at. Format öncesi Resim müzik ve videoları d sürücüsüne (2. Hard disk bölümüne) yedeklemeyi unutmayınız.

AngvanLee

AngvanLee

Üye
    Konu Sahibi
Sorunu kendi yöntemlerimle ancak çözdüm belki bu tür sorunu olan arkadaşlar vardır diye virüsün adını söylüyorum.
Virüsün adı brontgui arkadaşlar.

muxo

muxo

Üye
combofix yükleyip temizlemek en ıyisi

rockagk

rockagk

Üye
bende de vardı klasörü gizleyip sistem dosyası haline getiriyor sonra da bir .exe dosyası olarak aynı isimde bi kopyasını yapıyordu microsoft security ile tarattım sildim fakat sonra dosyalara ulaşamadım winrarla sürücüye girince gözüküyordu ama normalde yoktu şu yolu izledim:

başlat/çalıştır/cmd yazıyoruz ve aşağıdaki kodları giriyoruz
sürücü harfini (D) yazıp iki nokta koyuyoruz ve enter
Daha sonra aşağıdaki gibi devam kodlarını giriyoruz ve ENTER’a basıyoruz.
D:\>attrib -r -s -h /d /s
İşlem 1-2 dakika sürüyor ve ardından sürücü eski haline dönüyor.

benim sadece flash diskte bu sorun vardı ben böyle kurtardım sen bunları yaptıktan sonra yine de bi format at :D işi garantiye al

Dereck

Dereck

Üye
brontguvirüs dışındada birçok virüs bu klasör kopyalama işini yapıyor. combofix artık eski işlevselliğini yitirdi eskisi kadar sık güncellenmiyor çünkü.. benim tavsiye edeceğim uygulama Eset Smart Security kurulumu yaparkende Etkileşimli Modda kurulum yaparsanız bilgisayarınıza gelen - giden tüm trafiği görebilir, kontrol edebilirsiniz virüsler rahatlıkla tespit edilip silinebilir ama keyloggerlarda durum böyle değil. Eset gibi firewall destekli antivirüsler kullanmalısınız..

furkan5800

furkan5800

Üye
malwarebytes kur tarat bi

Software95

New Folder virüsü var sanırım :hmmm

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Combofix bu tür sorunu olanların işini görecektir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt