Kızlar Neden Pembe Rengi Sever ? ( Newcastle Üniversitesi Uzmanları Araştırması )

Sponsorlu Bağlantılar

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Kızlar Neden Pembe Rengi Sever ? ( Newcastle Üniversitesi Uzmanları Araştırması )
Kızlar Neden Pembe Rengi Sever ?

İngiliz Newcastle Üniversitesi uzmanları kadınların pembe, erkeklerin mavi rengi tercih etmesinin öğrenilen bir davranış mı yoksa genetik mi olduğunu araştırdı. Toplam 200 kadın ve erkeğe mavi-pembe tonlarından oluşan renk şemaları gösterildi. Her biri 250 farklı şemayı değerlendiren deneklerde kadınların daima pembeye yakın renkleri, erkeklerin ise mavi skalasındaki renkleri seçtiği görüldü. Araştırmacılar kadınların pembeyi, erkeklerin maviyi sevmesiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

Pembe: Olgun meyve..

İlk çağlarda kadınlar toplayıcılık yapıyordu. Meyvelerin olgunlaşıp olugunlaşmadığını anlamak için de kızarıklıklarına bakıyorlardı ve pembeleşmiş olanları topluyorlardı. Ayrıca çoğalmak için eş seçerken de yanaklarının pembe olmasına dikkat ediyorlardı. Çünkü bu, erkeğin sağlıklı olduğu anlamına geliyordu. İşte bu içgüdüsel tercihler pembe rengi çok sevmelerine neden oluyor.

Mavi: Avlanma havası

İlk çağlarda erkekler avcılık görevini üstlenmişti. Açık ve berrak mavi bir gökyüzü, avcılar için havanın avlanmaya müsait olduğu anlamına geliyordu. Bu durumda bereketli bir gün geçirecekleri inancı maviyi sevmelerini sağladı.

Hürriyet

• Beğen
Tepkiler: anl_tr ve burak9400

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Her Ne Kadar Bilimsel Arastirma Olsada Bana Komik Geldi.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
ilginç:blink: ve komik :)

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Çok ilginç.Ama yinede tatmin edici bir cevap yok ortada.

omayra

Üye
Oldukça ilginç bir araştırma ve doğruluk payı da yüksek bence.

Doğada eş seçici, dişilerdir. Dişiler de, karşı cinsi tercih ederken öncelikle soyun devamı içgüdüsü ile "sağlıklı" görünen erkekleri tercih ederler. TV'de izlediğim bir belgeselde, kadınların yumurtlama dönemlerinde iri yapılı, sert yüz hatlarına sahip, kısacası daha erkeksi ve sağlıklı görünen erkekleri beğendikleri; sair dönemlerde ise daha yumuşak hatlara sahip erkekleri tercih ettikleri tesbit edildi.

Tanrı, genetik kodlarımıza, soyun sağlıklı olarak devamı için gerekli olan kodları yazmış. Hepsi mükemmel bir biçimde işliyor ve doğa kendi dengesini koruyor aslında.

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
enteresan bir araştırma ancak kadınların eş seçiminide meyveleri seçtikleri gibi seçmeleri bitirdi beni :haha: :kop:

omayra

Üye
enteresan bir araştırma ancak kadınların eş seçiminide meyveleri seçtikleri gibi seçmeleri bitirdi beni :haha: :kop:

Aslında her şeyin bilimsel açıklaması var. Ancak insanlar bunu bilimsel olarak geç kanıtlıyorlar, o başka.

Örneğin bir başka araştırma, zıt kutuplar birbirini çeker sözünün adeta doğrulaması gibiydi. Araştırma şöyle;

Bir erkeğin genetik kod haritası çıkarılıyor ve 4 tane de kadının genetik haritası çıkarılarak ön hazırlık yapılıyor. Kadınlara ait ten kokuları, şişelerde biriktiriliyor ve hangi kokunun hangi kadına ait olduğu erkeğe söylenmiyor. Erkek, en beğendiği kokudan en kötü bulduğu kokuya kadar sıralama yapıyor. Sıralama sonucu çok ilginç; erkeğin, genetik bakımdan kendisine en zıt zincire sahip olan kadının kokusunu en çok beğendiği, kendisine en yakın zincire sahip kadının kokusunu da en kötü olarak değerlendirdiği ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak, genlerimize, bizleri genetik hastalıklardan koruyacak şifreler de yerleştirilmiş. İnsanın en temel güdüsü, yaşamak ve soyunun devamını sağlamaktır;)

manyak!

manyak!

Üye
ya kızların pembeyi sevmesi mazide kaldı sdc kokoşlar pembe düşkünü! şahsen pembeden nefffret ederim:)

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
iyide omayra manavdan pazardan elma armut erik şeftali mi gibi seçilir bu yahu!!!

omayra

Üye
iyide omayra manavdan pazardan elma armut erik şeftali mi gibi seçilir bu yahu!!!

Tabii ki öyle değil. İnsan, karşı cinsi beğenirken, eş seçerken pek çok şeyden etkilenir. Ancak, antropolojik bulgulara ve genetik araştırmalara göre, kişinin karşı cinste en çok önem verdiğinin, sağlık faktörü olduğu bilimsel bir gerçek. Fiziksel görünüm bir bütün, renk ise bunun sadece bir parçası; tamamı değil ;)

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
o zaman erkek milleti yanağınıza allık sürün derim ben pembeleştirin yanakları kızlar bayılıyormuş bakın neler çıkıyor ortaya :haha: :haha: :haha:

mAd_girL

mAd_girL

Üye
ya kızların pembeyi sevmesi mazide kaldı sdc kokoşlar pembe düşkünü! şahsen pembeden nefffret ederim:)
kendi düşüncen kokoşların pembeyi sevmesi ben pembeye bayılırım ki hiç te kokoş değilim tabii siz büyüdünüz yaa pembeyi sevmiyo havalarına girin

manyak!

manyak!

Üye
kendi düşüncen kokoşların pembeyi sevmesi ben pembeye bayılırım ki hiç te kokoş değilim tabii siz büyüdünüz yaa pembeyi sevmiyo havalarına girin
yoo ben küçükkende pembeyi sevmezdim :) demekki sorun benden kaynaklanıyo:?sl?k

The_Punisher

The_Punisher

Üye
pembe renk kızlara :lolyakışıyor şimdi bu açık bir gerçek yakışanıda sevmeleri kadar doğal bişey olamaz :spr :cool

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bir şey daha öğrenmiş olduk :)
Yararlı ve tutarlı bir bilgi :oke:

izmirligenc

izmirligenc

Üye
Ilginc ama fazla bi bilgi yok ortada

burak9400

burak9400

Üye
valla bence en gerçekçi ve mantıklı cevap bu...

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
:hmmm :D ilginç

Üst Alt