'kız Değilsin' Diyen Eşe Ceza...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
'kız Değilsin' Diyen Eşe Ceza...
'KIZ DEĞİLSİN' DİYEN EŞE CEZA...

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davası açtığı eşi hakkında yakın çevresine “Eşim kız değil. Benimle evlenmeden başkasıyla ilişkiye girmiş” diyen kocanın tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Karara konu olan olay Adana’da yaşandı. Yerel mahkeme, eşinin evlenmeden önce başkasıyla ilişkiye girdiği iddiasında bulunan kocanın boşanma talebini redetti. Kadın ise kendisini kız olmamakla suçlayan eşi hakkında manevi tazminat talebiyle dava açtı.
ŞAHSİYETİ ZEDELENDİ
Adana 2. Aile Mahkemesi kadının tazminat talebini reddetti. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yerel mahkeminin kararını bozdu. Eşine ‘kız değilsin’ diyen kocanın tazminat ödemesine hükmetti. Yargıtay’ın gerekçeli kararında şu görüşler yer aldı:
Davalı, elinde hiçbir kanıt olmadığı halde davacının kız olmadığını, kendisiyle evlenmeden evvel başkasıyla ilişkiye girdiğini iddia etmiştir. Tanıklar, kadının kız olmadığını davalıdan duyduklarını ifade etmiş. Bu iddia, ortaya atıldıktan sonra köyde kadının kız olmadığı ve başkasıyla ilişkisi olduğu yönünde dedikodu çıktığı anlaşılmıştır. Boşanma davası, kadının evlenmeden önce kız olmadığı yolundaki iddianın kanıtlanamaması nedeniyle reddedilmiş ve bu karar temyiz edilmediği için kesinleşmiştir. Tanık beyanlarına göre, kadının doktora muayene olmak istemesine rağmen kocasının muayene yaptırmadığı anlaşılmıştır. Kocanın, bu iddiası kadının şahsiyet haklarını zedeler.

omayra

Üye
Aferin hatuna! İyi yapmış:oke:

FirstClasss

FirstClasss

Üye
bunun kanıtımı olur :P:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
OOOOooOoOO Ahmet im bayağı tecrübeli gibi anlatmışssın:) Bundan sonra sana Doktor Ahmet diyeceğim olur Mu:)

omayra

Üye
Olur tabi. Git doktora bak neler söylüyor.Kaç dk, kiminle, kaçıncı, nerede vs vs. Nerede kısmını abarttım tabi :ehe

Bence hepsini abarttın gibi geliyor :) hele dakika meselesi çok komiğime gitti :) Doktor nerden bilsin o kadarını :D

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bence hepsini abarttın gibi geliyor :) hele dakika meselesi çok komiğime gitti :) Doktor nerden bilsin o kadarını :D

Ya mübalağa yaptım ama ilk kim olduğunu veya şöyle diyeyim karı-koca teste girdiğinde ilk onun olup olmadığı tespit edilebiliyor.

Hatırlarsanız Kaya Çilingiroğlu ile birinin olayı olmuştu adı aklıma gelmiyor. Kaya beni bozdu şeklinde çıktı ortalara. Ama yapılan testlerde kızlığını 6 ay önce kaybettiği, ve bunun Kaya Çilingiroğlu olmadığı tespit edilmişti.

Ne zaman olduğu ve karşısında teste girenle olup olmadığı bulunabiliyor yani ;)

karides

Üye
Ya mübalağa yaptım ama ilk kim olduğunu veya şöyle diyeyim karı-koca teste girdiğinde ilk onun olup olmadığı tespit edilebiliyor.

Hatırlarsanız Kaya Çilingiroğlu ile birinin olayı olmuştu adı aklıma gelmiyor. Kaya beni bozdu şeklinde çıktı ortalara. Ama yapılan testlerde kızlığını 6 ay önce kaybettiği, ve bunun Kaya Çilingiroğlu olmadığı tespit edilmişti.

Ne zaman olduğu ve karşısında teste girenle olup olmadığı bulunabiliyor yani ;)

2007 yılı içerisinde, baktığım bir tecavüz davası sonrası, edindiğim bilgileri paylaşayım dostum.

Öncelikle (kızlık zarının deformasyonu ile ilgili testler hariç) cinsel ilişkinin zamanı, eğer rızaya dayalı bir cinsel birleşme olmuşsa en fazla 24 saat içinde kayboluyor. En fazla dedim, zira normalde 8 saat sonra pek bir şey kalmıyor. Yani Cuma akşamı rızasıyla cinsel ilişkiye giren bir bayanın pazar günü ne zaman cinsel ilişkiye girdiğinin tespiti imkansız. Tabi bu durumların hepsi, ilişkinin rızaya dayalı olmasına bağlı. En küçük bir zorlama bile, yumuşak dokuda ekimozlara yol açabiliyor ve böylelikle ilişkinin zamanı tespit edilebiliyor.

Kaya Çilingiroğlu'nun olayında ise Kızlık zarının deformasyonu (ne zaman yırtıldığı) zar dokusunda yapılan basit doku testleriyle anlaşılmıştı. Dediğim gibi, zaman tespiti sadece hymen'le ilgili.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt