Kıyamet Nasıl Kopacak / Video'lu Anlatım /

Sponsorlu Bağlantılar

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kıyamet Nasıl Kopacak / Video'lu Anlatım /

Kıyamet (Arapça'da يوم القيامة; kelime anlamı olarak: " Diriliş Günü") birçok dinde ve inanışta bulunan, dünyanın ve evrenin yok olacağı ana verilen isimdir. Her inanışta ve dinde farklı bir kıyamet anlayışı vardır. Tek tanrılı dinlerin inanışına göre dünyanın sonu ve bütün ölülerin dirilerek mahşerde toplanacağı zamandır.​

İslam dininde kıyamet

İslam dininde herkesin dirileceği ve dünya hayatının son bulacağı an.

Kıyamet kelimesinin karşılığı olarak Kur'an-ı Kerim'de geçen "Saat (Kur'an 31.34, 74.47)," "Hesap Günü," (Kur'an 72.130 "Toplanma Günü," "Hesap Günü," "Sıkıntı Günü," (Kur'an 74.9) ve "Büyük Duyuru")ifadeleri Arapça'daki Son Hüküm gününün karşılıklarıdır.

Kıyamet inancı İslam inancının (Akide) bir parçası ve inancın temel prensiplerinden biridir. Kıyamet Günündeki imtihanlar ve kargaşalar Kur'an ve Hadis lerde tasvir edilmiş müfessirlerin yorumlarında ve Gazali, Ibn Kesir, Ibn Mace, Buhari gibi din bilginlerinin kitaplarında detaylarıyla ele alınmıştır. Kur'an-ı Kerim'e göre müslüman olsun olmasın her insan yaptıklarından ötürü kıyamet günü yargılanacaktır. (Kur'an 74.38).​

• Beğen
Tepkiler: bazgiret_cancir ve TuRkiShCowboy

Odysseus

Odysseus

Üye
Teşekkürler Catty. Yine harika bir paylaşım. Bende ufak bir ekleme yapayım. Youtube yine engellenmiş. İzlemek isteyenler a girip ortadaki kutucuğa senin verdiğin linki kopyalarsa izleyebilirler.

Doğan

Üye
bu konuya nasıl yorum yapılır bilmiyorum :ss ama teşekkürler

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yorum için teşekkürler...

Rağbet olacağını düşündüm , fakat yanılmışım,6 kişi bakmış 1 yorum gelmiş...bari bakanların sayısı fazla olsaydı..:(

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
abi yazılar tamam çok güzel de video yu bence koymamalıydın çünkü kıyametin nasıl ne şekilde ve ne zaman kopacağını allah cc. den başka kimse bilemez .ama faydalı bir çalışma sağol

Üst Alt