Kışlada cep 'askeri suç' olmayacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kışlada cep 'askeri suç' olmayacak

Askeri kıt'a, karargah ve kurumlarda cep telefonu bulundurmanın suçu da askeri suç olmaktan çıkarılıyor.
Uzman Erbaşlara müjde... Emekli olan uzman erbaşlar, aylık bağlanana kadar olan 7 yıllık sürede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde sivil olarak çalıştırılacak.

ASKERDE CEP TELEFONU DİSİPLİN SUÇU SAYILACAK

Askeri kıt'a, karargah ve kurumlarda cep telefonu bulundurmanın suçu da askeri suç olmaktan çıkarılarak disiplin suçu kapsamına alınıyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile bazı komisyon üyeleri konuya ilişkin değişiklik önergesi hazırladı. Önerge, söz konusu askeri mahkemelere ilişkin kanun tasarısına, yeni bir madde olarak eklenecek.

Önergeye göre, askeri kıt'a, karargah ve kurumlarda bulundurulması veya kullanılması yasak olan cep telefonu, bilgisayar, radyo, teyp, fotoğraf makinesi gibi görüntü, ses ve benzeri verileri ve bilgileri kaydeden, depolayan veya ileten her türlü cihaz ve aletleri bulunduran veya kullananlar, 10 günden bir aya kadar oda veya göz hapsi cezasıyla cezalandırılacak.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Eskişehir İkinci Sınıf Askeri Ceza ve Tutukevindeki incelemelerine ilişkin alt komisyon raporunda, askerlerin cep telefonu bulundurmasının, “emre itaatsizlik” yerine, “disiplin suçu” sayılmasını önermişti.

UZMAN ERBAŞLARA MÜJDE

Ak Parti'li milletvekilleri, konuya ilişkin değişiklik önergesi hazırladı. Önerge, Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına eklenecek.

Önergeye göre, halen 45 yaşında emekli olan uzman erbaşlar, emekli aylığı bağlama yaşı olan 52 yaşına kadar, TSK bünyesinde sivil memur olarak görev yapabilecek.

Düzenlemeyle, uzman erbaşların 7 yıllık süredeki mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor.

Yağmur

Üye
kışlada büyüyen biri olarak söylüyorum... psikolojik açıdan bence ha suç ha disiplin cezası farkı yok... sonuçta yine kullanamazlar... o biraz zor... disiplini göze alıp kullanırlarsa o da kötü, oda hapsi, göz hapsi... bilmiyorum bence olmasa da olur bir karar...

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bence tek olur tarafı telefonlar belli saatlerde çarşı izinlerinde askerlere verilebilir diğer türlü disiplini sağlamak zor bende bir sefer cebimde unuttum teli albay geldi iştimaya yanında çalsaydı benim tel şuan beni tanımıyor olabilirdiniz

WitchKing

Üye
içeriye sokan sokuyo zaten telefonda suç olduğunu bilmiyodum..

haltie

haltie

Üye
bencede serbest olsun erlere falan.sadece belli saatlerde alsınlar iletişim hakkı diye bir şey var :ehe

barbeloo

Üye
Akadaslar ben askerde tel yakalattim ve mahkeme kağıdım geldi bu ayın 19 unda benimkide affa girermi acaba?

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Akadaslar ben askerde tel yakalattim ve mahkeme kağıdım geldi bu ayın 19 unda benimkide affa girermi acaba?

bu kanun yürürlüğe girmedi bildiğim kadarı ile zaten girmiş olsa bile tutanak tutulmazdı hakkında :(

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
oyun TSK' nın içini oyun .. Asker arasın aiLesini , bu gece şurdaki dağa gidiyorum biLmem kaç gün ordayım ! İstihbaratın çoğunu nerden aLıyorLar sanıyorsunuz . Dikkatinizi çekerim tüm Şehit AiLeLeri en son dün konuşmuştuk, yok 2gün önce aradı operasyona çıkıyoruz dedi .. Sanki içine doğmuşmuş ,ne içine doğması içi oyuLmuş !

DeğiL cep tLf.u sabit hatLarı biLe yasak ederdim .. Askersin sen Asker kaL , giy kamufLajLarı .. VesSeLam .

barbeloo

Üye
bu kanun yürürlüğe girmedi bildiğim kadarı ile zaten girmiş olsa bile tutanak tutulmazdı hakkında :(

Ya demin komutanım aradı dedi böyle bi durum var avukata danis dedi varya tanıyan yardımcı olabilirmi

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kardeşim avukat tanıdıgım yok malesef sivil avukatlar sana yardım edemezki fazla endişelenme en fazla hücre cezası alırsın 3 gün bilemedin 4 gün

barbeloo

Üye
kardeşim avukat tanıdıgım yok malesef sivil avukatlar sana yardım edemezki fazla endişelenme en fazla hücre cezası alırsın 3 gün bilemedin 4 gün

İslh öyle olur kağıtta emre itaatsizlikte ısrar yazıyor

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
o zaman daha öncede yakalatmışşın sen yada bir kaç defa daha vukuatın var ceza artabilir kardeşim

barbeloo

Üye
o zaman daha öncede yakalatmışşın sen yada bir kaç defa daha vukuatın var ceza artabilir kardeşim

Yok ya 1 kere yakalattim baskada vukatim yok emri tebli ettikleri halde kullandığım için emre itaatsizlikte ısrara giriyo bakalım ne olucak 16 gün hapis cezası varmış diye biliyorum

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yok ya 1 kere yakalattim baskada vukatim yok emri tebli ettikleri halde kullandığım için emre itaatsizlikte ısrara giriyo bakalım ne olucak 16 gün hapis cezası varmış diye biliyorum

bende biraz baktım nette bu konu ile ilgili evet genelde askeri mahkeme bu suça 16 gün ceza veriyor yani 16 gün yatarın var askeri cezaevinde ALLAH kurtarsın

jeki01

jeki01

Üye
bende asker arkadaşlarımız kullanıyorduk, şimdikde serbest.
Yeni nesil ballıya.
hayırlı teskereler asker arkadaşlara.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...