Kişisel düşünce... | Çalışan Demir Paslanmaz... Çalışan Demir Eğilir...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kişisel düşünce... | Çalışan Demir Paslanmaz... Çalışan Demir Eğilir...
Lütfen aşağıda yazdıklarımı siyasete çevirmeyiniz... Hak veriyorsanız eğer ''Evet arkadaş haklısın.'' deyip düşüncelerinizi yazabilirisniz...

Bugün düşündüm de bir Türk vatandaşı olarak, bu ülkenin gençlere, yaşlılara ve yeni doğacak bebeklere yaptığı haksızlığın farkında değil. Başka ülkelere kıyaslamayın, başka ülkeleri bizim ülkeye kıyaslayın İngiliz bir aile; 2 çocuk, emekli bir anne ve baba örneğin 50 yaşını bulunca emekli ve artık dünyanın tadını çıkarma modunda. Tatil köyleri vb. gezerken "bizde 80 yaşını görmüş bir baba" anne parasızlıktan sosyal güvencesi olmayan, çalışma derdinde ölene kadar çalışma zorunluğu, çökmüş bir ruh kapanmak üzere olan gözlerle. Çalışmaktan eğrilmiş bir vücutla bir devirde yaşıyoruz ki atasözleri bile artık anlamsız ve mantıksız geliyor çünkü yaşama biçimi atasözlerini bile terse yatırmış durumda her zaman göze alışık gelen bir manzaraydı zamanla da alışmıştık bu gibi durumlara ve bugün gördüğüm manzara gözlerimin bugün daha iyi gördüğüne inandım yan gözle bakamadığımız komşu kızlarına şimdi millet parmak atma eve atma modunda, oysaki 50 sene evvel böyle bir şey yoktu iman vardı saygı vardı sevgi vardı "para yoktu" biri gelir bir şey anlatır benimki de dert mi dersin biri gelir anlatır daha kötüsü benimki nedir der bir kaç kişi daha anlatır ooo kralmışım ben dersin bide kendine bakıyorsun lan sende bir şey değilmişsin dersin onca şey dinledin yüksekte olman lazım yok aynısın bu ülkede herkes aynı birileri anlatır kralım dersin ama değilsin 80 yaşına kadar çalışacaksın o kadar yaşama şansın varsa tabi çalışan demir bu ülkede paslanır da eğrilir de kırılır da kimse ne düzeltir o demiri nede kaynatır iş işten geçmiştir artık...

• Beğen
Tepkiler: Lina_TR

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Elbette haklısın,herkes biliyor ülkemizin bu gerçeğini.
Bunu düzeltmek çok güç.Bize de,hükümete de çok görev düşüyor.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ülkemiz yaşamak için değil de ölmek için güzel bir ülke haline geldi, ya yaşlı iken de çalışırsin ya da sürüne sürüne hastalıktan ölürsn ...
Çoğumuz şanslı yaratılmışız, ömründe bırakın interneti ilk defa bilgisayara dokunan, oynayan çocuklar tanıyorum...

OğuzcanAbi

Üye
Ewet enes e hak weriyorum yine biz gerçekten çok şanslıyız adamlrın bırakın tatil yapmayı dinlenmeye wakti yok hayata çalışmaya gelen insanlar war hatta geçim sıkıntısı yüzünde çoluk çocuk çalıian war hatta geçen yıl televizyonda izledim okullar açılmış ama çocuklar okula daha gidemio çünkü hasat zamanı daha bitmemiş bu nasıl adalet anlamadım olanda çok olmayanda hiç yok .

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çoğumuz şanslı yaratılmışız, ömründe bırakın interneti ilk defa bilgisayara dokunan, oynayan çocuklar tanıyorum...

Senin kara kaşına kara gözüne mi veriliyor bu şansı ? Sen şanslı değilsin. Anan baban bu zamana kadar ezildi ve eziliyor. Bu ülke şartlarında da ezilecekler. Sen ananın babanın varlılarını kullanıyorsun. Peki bu şans mı oluyor ? Bizler şanslı değiliz. Bu gidişlede hiç olamıycaz...

Enes sana karşı yazmadım :) Genel amaçlı :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Biraz daha seviyeli ve sakin bir şekilde anlatabilirdin ...
Düşünsenize, katsayı yüzünden üniversiteye giremedim ... Aç mi kalacağım yani, işsiz ve aileme bağımlı mi yaşayacağım ?

Söyleyecek tek bir sözüm var, yaşadığım ülkeden nefret ediyorum ...

X_MaN_YaK

X_MaN_YaK

Üye
herseyden once sahısların kendılerını duzeltmelerı lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt