kısaltmalar hakkında bilgi verir misiniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kaantalha

Üye
    Konu Sahibi
kısaltmalar hakkında bilgi verir misiniz
bu fp1 fp2 s60^3 v5 anna sis sisx flash atmak usigned filan nedir arkadaslar bu işe yeni yeni baslıyorum bilen anlatabilir mi bu farkları

interneten aradım fakat fazla bişey anlamadım

slant1111

slant1111

Üye
s60v3 ve s60v5 Ikiside işletim sistemidr bunlar Eski sistemler olduğu için pek anlatmayagm.symbian v3(s60v3 ile farklı seyler) bir işletim sistemidir.(c6-01,c7,n8,e7 için ilk başta bu isimleydi)bu sistem sonra anna güncellemesini aldı ve ismi symbian anna oldu.daha sonra yeni telefonlar geldi (701,808 vs.falan)belle sistemi ile ve Eski nesil yani c7,n8 falan da belle güncellemesini aldı ve sistem adı symbian belle oldu.Ondan sonra eski nesil telefonlara başka güncelleme gelmedi.yeni nesil telefonlara fp1,fp2 gibi güncellemeler geldi.fp1:feature pack 1 falan.yan buradan anlayacağın gibi bunlar güncellemeler.sis ve sisx ise birer dosya uzantılarıdr yani bilgisayarmizda .exe,.txt gbi.symbian sisteminin uygulamaları bu uzantılı olur.flash atmak telefonu yazılımsal olarak sıfırlayp yeni sistemi kurmaktr yani fabrika ayarlarına dönmek gibi birşey.flash ında çeşitleri var tabi.unsigned konusuna gelince telefonda herhangi bir Oynama yapmadysan telefonun unsigned uygulamaları çalıştırmaz.bunlar lisanssız uygulamalardır.

• Beğen
Tepkiler: kaantalha
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
symbian v3(s60v3 ile farklı seyler) bir işletim sistemidir.

Symbian V3 Değil, Symbian S^3..

(c6-01,c7,n8,e7 için ilk başta bu isimleydi)bu sistem sonra anna güncellemesini aldı

En Önce S^3 Cihazlar Geldiğinde PR Sürümleri Vardı..

sis ve sisx ise birer dosya uzantılarıdr yani bilgisayarmizda .exe,.txt gbi.symbian sisteminin uygulamaları bu uzantılı olur.

Uygulamaları Uzantısı Değildir. Bu Bir Paket Uzantısıdır SIS/SISX, İçerisinde Dosyalar Mevcuttur. Bunları Biz Yükleme Yolu İle Çıkması Ve Telefonumuza Yüklemeyi Yapar..

yani fabrika ayarlarına dönmek gibi birşey

Flash, Fabrika Ayarlarına Dönme Değildir..

unsigned konusuna gelince telefonda herhangi bir Oynama yapmadysan telefonun unsigned uygulamaları çalıştırmaz.bunlar lisanssız uygulamalardır.

Unsigned Uygulamaları Çalıştırmaz Değil, Yükleyemez Olacaktır..

Genel İtibari İle Doğrudur..

• Beğen
benighted

benighted

Üye

Uygulamaları Uzantısı Değildir. Bu Bir Paket Uzantısıdır SIS/SISX, İçerisinde Dosyalar Mevcuttur. Bunları Biz Yükleme Yolu İle Çıkması Ve Telefonumuza Yüklemeyi Yapar..

sen arkadaş için daha karışık hale getirmişsin.üstteki açıklama gayet anlaşılır.

• Beğen
codblackops2

codblackops2

Üye
bence de. En üstteki yorum detaya inince yanlışlıklar var ama o terimleri ilk defa öğrenen biri için yeterlidir :)

• Beğen

kaantalha

Üye
    Konu Sahibi
hepinize teşekkür ederim ama son bi sorum var nokia 500 e uygulama indirirken hangi isletim sistemine göre indiricem s60^3 olarak mı

benighted

benighted

Üye
hayır symbian^3 yada symbian belle olacak

• Beğen

kaantalha

Üye
    Konu Sahibi
tekrardan teşekkür ederim yardımlarınız için saolun

slant1111

slant1111

Üye

Biliyorum flashın fabrika ayarlarına dönmek olmadığını anlayacağı şekil buydu.Arkadas için en iyi şekilde yüzeysel açıkladım detaya inmeden anlayacağı şekilde.düzeltmeler için sağol

ANIL

ANIL

Admin
Yeterli açıklamalar verildiğine göre :locked2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt