Kısaca ''kıskançlık''

Sponsorlu Bağlantılar

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
Kısaca ''kıskançlık''
KISACA ''KISKANÇLIĞIN'' TANIMI

Kıskançlık bir kişinin veya bir ilişkinin yitirilmesinden korkulan, karmaşık bir ruhsal yaşantı ve olumsuz tutumdur. Bunun dışında başkasının sahip olduğuna kendisinin de sahip olma gerekliliğini hissettiren bir duygudur. Türk Dil Kurumu, kıskançlık kelimesini şöyle açıklamıştır.
"Bir kimse bir üstünlük gösterdiğinde veya sevilen birisinin, başkası ile ilgilendiği kanısına varıldığında takınılan olumsuz tutum"
Kıskançlık doğuştan değil, sonradan öğrenilen ve bir çok insanı etkileyen, rahatsız eden bir duygudur.Dozunda bırakıldığı sürece kıskançlık bir hastalık değil davranış bozukluğudur. Kişi bu konuda kendini kontrol edemezse bu davranış bozukluğu ileride depresyona sebebiyet verebilir. Kıskançlık öz güven eksikliği ve yetersizlik duygusundan dolayı ortaya çıkmaktadır. Kıskançlık yaşayan birisi zaman ile değersizlik, çaresizlik, öfke, mutsuzluk ve yalnızlık gibi duygularıda yaşar
Bu davranış bozukluğu hayvanlarda da görülmektedir. Örneğin bir evde uzun süre bulunan bir kedi tüm ilgiyi kendi üzerine çektiğini hisseder. O eve ikinci bir kedi geldiğinde diğeri asabi tavırlar göstererek kıskanç olmaya başlar ve sahibini de protesto eder.

İSLAMDA KISKANÇLIK

Ebû Hüreyre (r.a.) anlatıyor:
Allah Resûlü (s.a.v.) şöyle buyurdu:
“Kıskançlık yapmaktan sakınınız. Zira kıskançlık, ateşin odunu yiyip bitirdiği gibi iyilikleri yer bitirir.”
Ebû Davud
“...ateşin odunu yiyip bitirdiği gibi...”
Kıskançlığın ateşe benzetilmesi.
Hiç şüphesiz kıskançlık, öyle bir hastalıklı huydur ki, insanın kalbine girdi mi, tutuşmuş alevi ve ateşiyle oradaki bütün güzel huyları ve faziletleri yer bitirir. O insan şahsiyetini, hastalıktan bitkin düşmüş bir et parçası haline getirir

KISKANÇLIKLA İLGİLİ SÖZLER

Acınmaktansa kıskanılmak daha iyidir. Herodot
Biraz kıskançlık duyarsanız, yaşarken ölmenin ne demek olduğunu anlarsınız.Will Oursler
Bütün kötü tutkuların en kirlisi kıskançlıktır.A. Strindberg
Gurur, kıskançlık ve hırs insanların kalplerini ateşleyen üç ateştir. Dante Alighieri
Güveler, elbiseleri nasıl kemirirse kıskançlık da insanı öyle kemirir. Saint Chryston
Haset, ateş nasıl odunu yer yutarsa iyilikleri yer yutar, mahveder. Hadis-i Şerif
Haset, başkasının balını kendi ağzına zehir etmektir. Cenap Şahabettin
Kıskanç daha çok sever ama kıskanç olmayan daha iyi sever. Moliere
Kıskançlığımız kıskandığımız kişilerin mutluluğundan daha uzun ömürlüdür
Kıskançlık, bir güvenin kumaşı yemesi gibi, insanı yer bitirir. Chraysostorm
Kıskançlık, duyguların en korkuncu olduğu kadar, en aldatıcısıdır da. Oursler
Kıskançlık, insanı alçaltan ve küçülten bir duygudur.Tolstoy
Kıskançlık ruhun hastalığıdır. John Dryden
Kıskanılmayan, imrenilecek bir fazileti olmayandır. Aeschylus
Pek az kişi, iyi talihli bir dostun başarılarını kıskançlık duymadan kutlayabilir. Aeschylus
Sevgi teleskoptan bakar, kıskançlık ise mikroskoptan.Josh Billings

• Beğen
Tepkiler: catalfleg, -YARINIYOK-, Mustafa Furkan ve 2 diğerleri

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Amma da kısaymis :ehe:ehe teşekkür ettim :oke:

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
:ehe:ehe sağol canım...

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Teşekkürler Boleyn.. :oke:

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
sağol mustafacım:oke:

huri$

huri$

Üye
berlinim sagol ablacim guzel konu
benim kuçuk kizim cok kiskanc valla onla ne yapacam bilmiyorum cok dikatli olmam lazim ablalarini bide kucuk karde$ini cok kiskaniyo surekli benim onlarla olan diyalogumu takip ediyo ve kucuge az ilgi gostersem hemen trip yapiyo bana cok kotu hakikaten kucugu daha cok sevdigimi du$unuyo

silop_kms

silop_kms

Üye
emeğine sağlık,teşekkürler...

Berlin Boleyn

Konu Sahibi
berlinim sagol ablacim guzel konu
benim kuçuk kizim cok kiskanc valla onla ne yapacam bilmiyorum cok dikatli olmam lazim ablalarini bide kucuk karde$ini cok kiskaniyo surekli benim onlarla olan diyalogumu takip ediyo ve kucuge az ilgi gostersem hemen trip yapiyo bana cok kotu hakikaten kucugu daha cok sevdigimi du$unuyo

teşekkür ederim ablacım.

bende küçükken annemi erkek kardeşimden çok kıskanırdım beni sevmediğini düşünürdüm.hatta ağlardımda.büyüdüm ve bana neden soğuk davrandığını sorduğumda.sen ilk çocuktun kardeşin doğduktan sonra bana büyümüş geldin onunla ilgilendim falan dedi.sizden ricam kızınız veya oğlunuzla konuşmanız ben yaşadığım için söylüyorum.çünki çocuğun sevilmediğini düşünmesi onun minicik kalbinde büyük ve derin yaralar açabilir.

S(erial)ATA

S(erial)ATA

Üye
eline saglık güzel bi konu

aLone

aLone

Üye
bende çok kıskancım ya :ehe teşekkürler

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkürler

catalfleg

catalfleg

Üye
Güzel paylaşım abla sağol..

haltie

haltie

Üye
kıskançlığın fazlası zarar azı karardır:))

Takipçi Satın Al

Üst Alt