Kısaca Android Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

androidsistem

Üye
    Konu Sahibi
Kısaca Android Nedir?
Android, Linüx işletim sistemi tabanlı mobil ve Pda’lar için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Google ve Open Handset Allience ortaklığı ile hazırlanmıştır.
Android‘in bu güne kadar bilinen 150,000 kadar uygulaması mevcuttur ve gün geçtikçe artmaktadır. Android Uygulamalarınindirebilmek için Android Market‘i kullanmak gerekir. Android Market kurumsal bir uygulama mağazısıdır.
Open Handset Allience, 5 Kasım 2007′de Android’i kurduğunu duyurdu. 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için çok yararlı olduğu konusunda hemfikirler. 2008′de piyasaya sürüldüğünde, birçok Android İşletim Sistemi Apache free-software ve Açık Kaynak Kodu lisansıyla geliştirilmeye açık olacak.

Kedi Yavrusu

Üye
özet:
Google'ın mobil işletim sistemi.

zeusahmet

zeusahmet

Üye
bana göre en iyi işletim sistemi

androidsistem

Üye
    Konu Sahibi
Mobil olarak en iyi işletim sistemi denilebilir.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
iOS'tan iyi değildir. Tek üstünlüğü flash player idi, o da iOS'a eklendi tam oldu.

61semih

61semih

Üye
ıyı bır ısletım sıstemı ama daha cok yolu var,buna ragmen tercıh sebebımdır.telefon bekleme modundayken arka planda uygulamaların calısması ve task kıller programına baglı kalmak sınır bozucu.task kıller ınde nekadar ıse yaradıgını anlamıs degılım kullanmama ragmen.en cezbedıcı yanı sanbyan kadar yavas olmaması uygulamalardakı bollugu(oyunda tabıkı) farklı guzel arayuzler ve bu arayuzlerın kısısellestırılebılıyor olması ve her fıyata gore bır android isletım sıstemı telefonun bulunabılıyor olması

Lenneth

Üye
ıyı bır ısletım sıstemı ama daha cok yolu var,buna ragmen tercıh sebebımdır.telefon bekleme modundayken arka planda uygulamaların calısması ve task kıller programına baglı kalmak sınır bozucu.task kıller ınde nekadar ıse yaradıgını anlamıs degılım kullanmama ragmen.en cezbedıcı yanı sanbyan kadar yavas olmaması uygulamalardakı bollugu(oyunda tabıkı) farklı guzel arayuzler ve bu arayuzlerın kısısellestırılebılıyor olması ve her fıyata gore bır android isletım sıstemı telefonun bulunabılıyor olması

Ev ekranı tuşuna basılı tutunca çıkan samsung'un görev yöneticisi bana yeterli geliyor hocam, ek task killere hiç ihtiyaç duymadım ?

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
jailbreak diye birşey var.
ama zaten gerçeği söyliyecem chip online da okudum Kapalı işletim sistemi sıralamasında İlk sırayı Windows Phone ikinci sırayı iOS yer alıyo Android ise 14. sırayı alıyo ve 2.3.4 te root yapılması için kırılan güvenlik duvarıda kalkacak ve android o sıralamadan silinecek

ultrayer6

ultrayer6

Üye
ama zaten gerçeği söyliyecem chip online da okudum Kapalı işletim sistemi sıralamasında İlk sırayı Windows Phone ikinci sırayı iOS yer alıyo Android ise 14. sırayı alıyo ve 2.3.4 te root yapılması için kırılan güvenlik duvarıda kalkacak ve android o sıralamadan silinecek
Bak kendiniz söylüyorsunuz, biz jailbreak ile cihaz yetecek kadar açıyoruz, ama siz son güvenlik duvarını da kaldırarak cihazınızı açık hedef haline getiriyorsunuzi

PriZm

PriZm

Üye
Antivirüs yüklersin problem kalmaz.neden bu kadar kasıyorsunuzki?

İos da daha menü teması ikonları dahi değiştirilemezken,Bluetooth sadece apple arasında çalışırken,
Androidde overclock bile yapılabiliyorsa açık kaynak yazılımın farkı budur.

Lenneth

Üye
Bak kendiniz söylüyorsunuz, biz jailbreak ile cihaz yetecek kadar açıyoruz, ama siz son güvenlik duvarını da kaldırarak cihazınızı açık hedef haline getiriyorsunuzi
Jailbreak ile cihazın güvenlik duvarını kırıyorsun bilmem farkında mısın ?

Kedi Yavrusu

Üye
Jailbreak ile cihazın güvenlik duvarını kırıyorsun bilmem farkında mısın ?
sizin gibi spam program kaynayan marketimiz olmadığı için fazla sorun yok.

----------Eklendi @ 15:08:02 ---------- Yazıldı @ 15:07:31 ----------

Antivirüs yüklersin problem kalmaz.neden bu kadar kasıyorsunuzki?İos da daha menü teması ikonları dahi değiştirilemezken,Bluetooth sadece apple arasında çalışırken, Androidde overclock bile yapılabiliyorsa açık kaynak yazılımın farkı budur.
dedim ya, jailbreak diye bişey var.

PriZm

PriZm

Üye
sizin gibi spam program kaynayan marketimiz olmadığı için fazla sorun yok.

----------Eklendi @ 15:08:02 ---------- Yazıldı @ 15:07:31 ----------

dedim ya, jailbreak diye bişey var.

Jailbreak yapınca overclock edilebiliyormu???:ah

• Beğen
Tepkiler: e1b1
e1b1

e1b1

Üye
benim telefon saamsung genoa benimki android mi ne la :D

Lenneth

Üye
sizin gibi spam program kaynayan marketimiz olmadığı için fazla sorun yok.----------Eklendi @ 15:08:02 ---------- Yazıldı @ 15:07:31 ---------- dedim ya, jailbreak diye bişey var.
:zuhaha:Spam kaynayan marketmiş, sallayacak bir şey bulamayınca :)

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
ios kullanan arkadaşlarımın hiçbiri memnun kalmadı avrupada dikkat ettim iostan memnun kalmayanlar windows phone,android,blackberry kullanmaya başladılar ÇÜNKÜ IPHONE DA BLUETOOTH ÇALIŞMIYO bide android markete yüklerken virüs taramasından geçiriliyo sizinkinde tarama falan yok arkadaş haklı app store spam kaynıyo virüs programı yüklersen sorunlar kalkar bu arada bedava ful norton indirebilirsin

Kedi Yavrusu

Üye
:zuhaha:Spam kaynayan marketmiş, sallayacak bir şey bulamayınca :)
markette en ufak bir önleminiz var mı? appstore gibi mi? marketiniz tonla spam uygulama kaynıyor sallamak yok, ayrıca o uygulamaların partitionlarına dikkat ettiğini hiç sanmıyorum. hd wallpapers diye uygulama var, 50.000 resimden beğendiğini seçiyorsun arkaya koyuyor, ama partitionlarına baktığımızda ise çağrılarını görme ve yönetme yetkisi var, wallpaper uygulaması benim çağrılarımı ne yapacak. böyle şeyler appstore'da yok mesela, risk yok, çok güvenli.

Takipçi Satın Al

Üst Alt