Kısa süre önce güncellenen 12 inç ekranlı Macbook iFixit tarafından parçalandı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Kısa süre önce güncellenen 12 inç ekranlı Macbook iFixit tarafından parçalandı
iFixit, Apple'ın cihazlarının donanım bileşenlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.



Apple, PC segmentinde iMac olarak adlandırdığı hepsi bir arada masaüstü ürünleri ile mücadele ederken, ayrıca Macbook çatısı altında da dizüstü bilgisayar modelleri sunmakta. Bu dizüstü bilgisayarlar ise Macbook, Macbook Air ve Macbook Pro isimleri ile pazara sunulmakta.



Her sene firma donanım ve diğer bazı özellikler açısından günlediği ürünleri satışa çıkartırken, geçtiğimiz günlerde Apple Macbook'un 12" ekran sahip versiyonu için güncelleme geldi. Intel'in 6. nesil işlemci ailesinden güç alan cihazların bu güncellemelerine bakacak olursak eğer;

Güncellenen 12" ekranlı Macbook modellerine baktığımızda isteğe göre altıncı nesil Intel Core Mişlemci içeren cihazlar 1.1Ghz ya da 1.3Ghz işlemci ile tercih edilebiliyor. Ayrıca sistem belleği de yükseltilirken, 1.600Mhz yerine 1.866Mhz saat hızına sahip belleklere yer verilmiş.

Intel HD 515 grafik işlemci, önceki versiyon ile kıyaslandığında %25 oranında daha performans sunarken, ayrıca iPhone modellerinde büyük ilgi gören Roze Altın rengi de özellikle kadın teknoloji meraklıları içn gelmekte.



Firma batarya konusunda da iyileştirmeler gerçekleştirirkeni, batarya performansına bakacak olursak eğer, daha fazla olarak 10 saate kadar web tarayıcı ya da 11 saat video süresi dikkat çekiyor.

Fiyatlara bakacak olursak eğer; Türkiye'de 1.1Ghz işlemci 8GB RAM, 256GB veri kapasitesi içeren versiyon 5199TL olarak satın alınabilirken, 1.2Ghz işlemci ve 512MB veri kapasitesi içeren versiyon için belirlenen fiyat ise 6.299TL olmakta.

Apple'ın yeni 12" Macbook cihazı iFixit tarafından parçalarına ayrıldı. Cİhazın tamir edilebilirlik puanı ise 10 üzerinden 1 olarak çok zor şeklinde değerlendirilmiş. Daha ayrıntılı incelemeye ise ulaşabilirsiniz.

Kısa süre önce güncellenen 12 inç ekranlı Macbook iFixit tarafından parçalandı
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bende Farklı Bir Parçalamak Olarak Anlamiştim :dry:
 


Üst Alt