Kireç Suyunda Ceviz Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoDeYs

CoDeYs

Üye
    Konu Sahibi
Kireç Suyunda Ceviz Reçeli
KİREÇ SUYUNDA CEVİZ REÇELİ

MALZEMESİ
50 Adet ceviz (yeşil küçük)
1 Kg. toz şeker
3 Bardak su
1 Limon suyu
1 Tutam karanfil
Kireç suyu

YAPILIŞI
1 Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız.
2 Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün bekletiniz.
3 Cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız.
4 Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız.
5 Üç bardak su ile şekeri kaynatınız.
6 İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil hatırınız.
7 Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz.
8 Reçel koyulaşınca 15 limon suyu ilâve ediniz.
9 8-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız soğumaya bırakınız.

Kireç suyu elde edilişi;
Büyük bir tencerede 1 kg. sönmemiş kireci su ile iyice ezip bekletiniz. Kireç dibe çöküp su durulunca bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kere tekrarlayınız. En son suyu alıp kireci atınız. Bu suyu kullanınız
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
367
SpyChef
SpyChef
Cevap
2
Görüntüleme
459
Baydırman
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
806
Marco Laren
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface


Üst Alt