Kimi Raikkonen ve Belçika GP..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Kimi Raikkonen ve Belçika GP..
Son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen için bu hafta sonu ilginç olacak. Kimi Raikkonen sadece uzun zamandan beri çıkamadığı podyumun tepesine çıkmak için uğraşmayacak, Fin pilota aynı zamanda kendisi için basılan posta pulları da takdim edilecek.



Spa öncesi konuşan Raikkonen "Gerçekten sevdiğim yarışlardan birisinden bir kaç gün uzaklıktayız. Belçika GP sezonun en öne çıkan yerlerinden birisi ve genellikle Spa'da iyi sonuçlar elde ettim. Son bir kaç yarıştaki sonuçların ardından burada iyi bir sonuca her zamankinden daha fazla ihtiyacım var. Mesela son yarışım mümkün olduğu kadar kısa sürede unutulması gereken bir yarış oldu. Bir çok olumsuz hikayenin içerisinde yer almak utançverici ancak bunlar olabiliyor: İlk defa olmadı ve muhtemelen kariyerimin bu tarz son olayı olmayacak. Bu tür durumlarla nasıl başedebileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Okuldayken eve kötü notlar ile gitmek iyi değildi. Tek yapabileceğiniz gelecek sefer için daha sıkı çalışmak. Bugün yapabileceğim tek şey olumsuz durumlara olumlu cevap vermek."

"Valensiya'dan sonra İsviçre'de evimde çalıştım ve daha sonra test için Monza'ya gittim. Testler gerçekten iyi geçti: bazı yeni çözümler denedik ve genel olarak paket gelişmiş gibi görünüyordu. Bunu söyledim ancak pist üzerinde gerçekten nasıl olacağını Spa'da sıralamalarda göreceğiz çünkü testlerde rakiplerinizin ne kadar yakıt ile piste çıktığını asla bilemezsiniz. Bence sıkı mücadele olacak: bir test seansı sezonun genel gidişini değiştirmeye yetmez."

"Bu yarıştan sadece iyi anılarım var. Açıkçası özellikle son bir kaç aydır kazanamadığımı düşünürsek burada ard arda 4. kez kazanmak fantastik olur. Bu galibiyet Valensiya'daki üzüntüden sonra beni tekrar şampiyonluk mücadelesine içine sokabilir. Geçen sene sezonun 2. yarısında araçta iyi bir ayar bulabildik ve bir çok yarış kazandık. Yine aynısını yapmalıyız çünkü farkı kapatmamız lazım.
İmkansız değil: 13 puan çok fazla ancak geçen sene son 2 yarışta lider ile 17 puan farkı vardı."

"Sıralamaların sonucu önemli olacak. Geçen sene pole pozisyonunu kazandım ve bu sene bunu tekrarlamayı umuyorum. Bu pistte iyi bir aero paket önemli. Bir tur çok uzun ve iyi bir tur zamanı için ritmin sürekli olması gerekiyor. Serbest antrenman seanslarında iyi bir setup için çalışmalıyım ve daha sonra sıralamalarda elimden gelenin en iyisini yapmalıyım. Sonuç ne olursa olsun Spa'da yarışmak güzel olacak. Bu pistte sürüş gerçekten çok özel duygular uyandırıyor ve burada mükemmel atmosferin içerisinde modern Formula 1 aracıyla da sürmek fantastik."

"Bu hafta sonu aynı zamanda özel bir an olacak. Perşembe akşamı Ferrari motorhome'unda 2007 şampiyonluğum için hazırlanan Fin posta pulu sunulacak. Bu benim için gerçekten özel bir şey: çocukken kartpostal yollamayı çok severdim ve hiç bir zaman kendi yüzümün posta pulu olacağını hayal etmemiştim. Bu gerçekten torunlarıma anlatabileceğim bir şey." dedi.

Dipnot: Konu Resmi 2007 Belçika GP sonunda Raikkonen'in aracıyla arka lastiklerini kaydırdığı an çekilmiştir..(yarış galibiyet sevinci).....(>>impacter<<)
 


Üst Alt