1. petrol fiyatlarının dünya piyasasında zamlanmasına lafım yok.bugün alınan her 100 ytl lik mazotun veya benzinin 80 ytl sini vergi olarak alıyor bu devlet,bu bilinen bir gerçek.madem düzeltmeye çalışıyor bu durumu en azından bu vergi miktarını 60 ytl ye çekebilir.yada tarım sektörüne ucuz mazot verebilir. ha şimdi vermiyormu diyeceksin evet bir zamanlar ucuz tarım mazotu verdi.noldu sonuç olarak kullanan traktörlerin çoguna yeniden motor yapılmak zorunda kaldı.ucuz diye en adi mazotu verdi çiftciye.
2. ikinci olarak tarımda önem artışı var diyorsun,gübre fiyatlarındaki artışı normal karşılıyorsun.neden çiftci hala mahsülünü 3 sene önceki fiyattan satıyor.ekmek 75 ykr oldu ama çiftçi hala bugdayın kilosunu 35 veya 40 kuruşa veriyor.daha dün bu fiyattan 30 ton bugday sattım.istersen sana bu ürünü almak için yapılan masrafı ve kazanılan parayı ayrıntılı olarak listeleyebilirim.kazançmı var zararmı var görmen için...türkiye tarım ülkesi olarak görülüyor ama çiftciye yapılan bu muamele karşısında yakın zaman içinde kendisine yeterliligini bile kaybedecek.zaten bu bollukta bile tarım ürünü ithal eden bir ülkeyiz.yoklukta naparız artık bilemem.
Durum ortada kardeşim,tabi ben sadece türkiye köylüsü adına konuştum,bunun esnafı far memuru var birde onlara sormak lazım durumlarını.
herkesin fikrinede saygı göstermek lazım.