Kilo doğmadan beyine işleniyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
Kilo doğmadan beyine işleniyor
Kilo doğmadan beyine işleniyor
Aynı şekilde beslenen iki kişiden biri git gide kilo alırken diğerinin formunu korumasının nedenini araştıran Amerikalı bilim adamları, bebeğin kilolu olup olmayacağının daha doğmadan önce gelişmekte olan beyninde belirlendiğini ortaya koydu.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, ABD'deki Yale Üniversitesi Tıp Fakültesinden bir grup bilim adamı, fareler üzerinde yaptıkları testlerde, yüksek kalorili bir beslenme programının ardından obezleşen hayvanların beyinlerinin beslenme merkezinin zaten farklı olduğunu gözlemledi.

Doyma noktasına ulaşıldığında işaret vermesi gereken nöronların bu gruptaki farelerde çok daha "tembel" olduğunu, çünkü diğer hücreler tarafından baskılandığını gören bilim adamları, çok kalori almalarına karşın zayıf kalan grupta ise bu nöronların çok aktif olduğunu tespit etti.

Araştırmanın, şişmanlarla zayıflar arasındaki farkın insanın iradesinden çok gelişimi sırasında beyinde oluşan bağlantılar olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen bilim adamlarına göre, elde edilen veriler, bazı insanların fazla kilolarından kurtulmak için niye daha çok çabalaması gerektiği konusunu da açıklığa kavuşturuyor.




 
  • Beğen
Tepkiler: sevimrecep


Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
daha önce duymuştum belki doğrudur.
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
doğrudur heralde bende çok yemek yiyorum ama kilo kıpırdamıyo yerinden
 

fnldstntn

Üye
Ben bi haber görmüştüm hen insan vücudu besinlere değişik tepki veriyor...Yani zayıflattigi söylenen besinler
bazı insanlara kilo aldırıyor...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
504
gutihaz1
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
571
Haydar
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
646
x-scarface
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
696
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
765
Haydar


Üst Alt