Kilit Deseni Unutulursa Ne Olur ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Kilit Deseni Unutulursa Ne Olur ?
Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılan ekran kilidi veya desen kilidi olarak bilinen güvenlik yöntemi bazen kullanıcıların canını sıkabiliyor. İnsanlık hali ile başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Android kilit desenini unutmak eminim ki herkes için büyük bir sorun haline gelecektir. Çünkü kilit desenini unutursanız cihazın içerisinde yer alan dosyalara ulaşmanız bir hayli sancılı olacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Cihazınıza eklemiş olduğunuz şifre veya kilit deseni cihazda yer alan bütün dosyaları şifreleyecektir. Bu sebeple TWRP veya CWM gibi farklı recovery menüleri üzerinden dosyalarınızı kurtarmaya çalışırsanız sizden mevcut şifrenizi girmeniz istenecektir. Şifreyi yanlış girerseniz recovery üzerinde bütün dosyalar şifreli olarak gözükecektir yani dosyaları alamayacaksınız.

Kilit Desenini Unutursanız

Bu gibi durumlarda öncelikle kilit desenini birçok kez yanlış girerek cihazın sizden gmail hesabınızı istemesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede cihaza kayıtlı olan gmail hesap bilgilerini kullanarak cihazınızın şifresini açabilirsiniz. Eğer hem desen kilidini unuttuysanız hemde gmail hesabınızın şifresini bilmiyorsanız bu gibi durumlarda tek yapacağınız cihazı sıfırlamak olacaktır. Bu sıfırlama sebebiyle mevcut bilgilerinizi de kaybedeceğinizi unutmamak gerekiyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Cihazınız kapalı iken ses kısma + güç butonlarına yani bu iki butona aynı anda kısa süreli olarak basılı tutun. Bu sayede cihazın recovery modu açılacaktır. Karşınıza gelen ekran üzerinde wipe data/factory reset butonuna gelin ve güç tuşu ile onaylayın. Bu sayede cihazınızı sıfırlamış olacaksınız ve mevcut desen kilidinden kurtulmuş olacaksınız. Bazı cihazlarda recovery üzerinden sıfırlama işlemi yapmak sadece cihazı sıfırlıyor yani fotoğraf veya video gibi özel dosyalarınızı silmiyor. Eğer cihazınız dosyalarınızı silmez ise şanslısınız. Kilit desenini unutursanız ne yazık ki pek fazla bir alternatifiniz bulunmuyor.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt