Uygulama kernel yardimmmm!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Baltak

Üye
    Konu Sahibi
kernel yardimmmm!!!
arkadaşlar ben galaxy w kullaniyorum bu kernel nedir? ne işe yarar? en iyisi hangisi nasil indirebilirim? cihazi rootlamak gerekir mi??

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
İşletim sistemi çekirdeği, kısaca çekirdek (kernel), işletim sisteminin kalbidir. Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır.

Linux, UNIX benzeri bir çekirdek sunar. İlk başlarda 80386 IBM PC uyumlu bilgisayarlar için geliştirilmiştir. Şimdilerde ise Itanium, MIPS, SPARC, Motorola, PowerPC ve daha pek çok platformda çalışabilmektedir.

Bütün ticari UNIX'ler, SVR4 veya 4.4BSD UNIX temel alınarak geliştirilmiştir ve hepsi POSIX uyumludur. POSIX, çok iyi tanımlanmış bir programlama API'si sunar. Programcı, üzerinde çalıştığı işletim sisteminin alt seviye özelliklerine bağlı kalmadan kod geliştirebilmekte ve bu kodları POSIX uyumlu başka işletim sistemlerine kolaylıkla taşıyabilmektedir.

Belleğe yüklenmiş Linux çekirdeğe, modüller vasıtasıyla dinamik olarak kod eklenebilir. Örneğin bir ethernet kartı sürücüsü, çalışan işletim sistemine modül ile tanıtabilir. Aynı şekilde kullanılmayan modüller dinamik olarak bellekten silinebilir.

Kernel = Çekirdek

Baltak

Üye
    Konu Sahibi
biraz daha sadelestirerek anlatsan bir de nasil yükleyebilirim ??

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
Nasıl yükleneceğini bilmiyorum fakat kerneli şöyle anlatmaya calışıyım.Farklı işletim sistemlerinin birbirinden ayıran güç farkı kernelde gizlidir.İşletim sistemin çekirdeği.

• Beğen
Tepkiler: Baltak

Baltak

Üye
    Konu Sahibi
:hmmm: tamam ama nasil indirebilirim yardim edin lütfen:cry:

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt