Uygulama kernel ve bootloader hakkında yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
kernel ve bootloader hakkında yardım
1.kernel yüklerken bootloader'in açık veya kapalı olması lazım mı ?
2.kernel in telefonumuzla uyumlu olması gerekir mi ?
3.uyumlu olmazsa ne olur ?
4.GB'ye uygun kernel İCS' ye yüklenirse ne olur ?

Yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar

- - - Eklendi - - -

sorularıma cevap yazacak delikanlı yokmu

PriZm

Üye
1)Kernel yükleyince zaten bootloader da otomatik açılır.ama yüklemeden önce açık olması gerekir.
2)Elbette.
3)telefonun recovery menüsü bozulur sadece download mod açılır.ayrıca tümden brick olma riskide var.
4)üsttekinin aynısı olur

Tepkiler: taylan08
1. Kernel atarken boatloader kilidinin açık olması lazım. Zaten kapalı olursa kerneli atamazsın.
2. Evet uyumlu olması gerekir.
3. Telefon brick(tuğla ) olur. Ya açılır kernel animasyonunda kalır yada telefon tepki vermez.
4. Brick olur

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
ilgilerinizden dolayı çok teşekkur ederim ama 1 sorum daha olacak
-- diyorlarya swap alanı yaratmak için rom'un yada kernel'in destekliyor olmasi lazımmış destekleyip desteklemediğini nerden anlayabiliriz

PriZm

Üye
-- diyorlarya swap alanı yaratmak için rom'un yada kernel'in destekliyor olmasi lazımmış destekleyip desteklemediğini nerden anlayabiliriz
Kernel'i yüklediğin sayfada yazıyordur.

yada

swapper2 programını marketten yükle.swap alanı aç.terminal den free komutunu gir.swap'ın karşısında rakamlar yazıyorsa çalışıyor demektir.

Tepkiler: HacKLess ve taylan08
Rica ederim
Kerneli indirdiğin sayfanın linkini at yada developer(geliştirici) oraya swap partition support falan yazdıysa destekliyordur. Swap alanını oluşturmak kolay

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
kullandığım rom bu xICS Hybrid ROM v1.0 ama sayfada aradım swap'la ilgili bir şey bulamadım.
swapper 2 programı var 256 mb yapıp aktif ettim de şu ''terminal den free komutunu' anlamadım :S

Rom da yüklü olarak gelmediyse marketten android terminal emülatörü indir aç mavi bir ekran gelecek oraya free yaz ve altta swap yazısının yanına bak orada rakamlar varsa swap aktif olmuştur

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
tamam hemen bakıyorum

- - - Eklendi - - -

android terminal emülator ü indirdim 'free' yazıyorum ama not foud yazıyor :S

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
kontrol ediyorum ama olmuyo bakın

Birde ilk başta su yaz sonra free yaz root izni isterse tamam de

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
su yazınca izin isteği geliyor izin veriyorum free yazıyorum yine aynı sonuç

PriZm

Üye
çok ilginç.. yazarken başına boşluk bırakmıyorsun değilmi?

birde df komutunu denermisin?

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
hayır bırakmıyorum . df yazınca çıktı ama swap diye bir şey yazmıyor

PriZm

Üye
hayır bırakmıyorum . df yazınca çıktı ama swap diye bir şey yazmıyor
peki super user dan izin almışmıydın?

su komutundan bahsetmiyorum.program açılırkenki superuser penceresinden bahsediyorum

çünkü kesinlikle superuser iziniyle ilgili bir sorun var.attığın resimde de olduğu gibi sistem tarafından korunan bölümleri göstermiyor.(Permission Denied)
yani superuser kapalı

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
hmm şöyle bi yöntem denedim su yazdım izin aldım df yazdım mnt/secure/asec SİZE :4.0G USED:265.8 FREE:3.7G çıkıyor başkada bişi çıkmıyor

PriZm

Üye
hmm şöyle bi yöntem denedim su yazdım izin aldım df yazdım mnt/secure/asec SİZE :4.0G USED:265.8 FREE:3.7G çıkıyor başkada bişi çıkmıyor
peki su yazdıktan sonra free yazınca yine olmuyormu?

taylan08

Üye
    Konu Sahibi
malesef olmuyor not found diyor swap yapsam telefonun çok rahatlayacağından eminim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...