Kendisiyle Evlenmeyen Kadını Öldüren Saplantılı Aşık Hakim Önünde

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Kendisiyle Evlenmeyen Kadını Öldüren Saplantılı Aşık Hakim Önünde



izmir'in Gültepe semtinde, evlilik teklifini reddeden, eşinden ayrılmış bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i (29) pompalı tüfekle öldürüp, yanında bulunan bir kadını da yaralamaktan hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ve 9 yıl hapis cezası istenen Okan Özparıltı'nın (24) yargılanmasına başlandı.Olay gecen yıl 3 Aralık'ta Gültepe semtinde, Turgut Reis Cadddesi üzerindeki bir ilköğretim okulunun karşısında meydana geldi. Pınar Ünlüer, ilköğretim okulununda okuyan 8 yaşındaki oğlu A.E.K.'yı ders bitiminde eve götürmek için büfe önünde beklemeye başladı. Bu sırada Okan Özparıltı da, kısa süre arkadaşlık ettikten sonra ayrılık kararı alan ve evlenme teklifini her seferinde geri çeviren Pınar Ünlüer'in bulunduğu büfeye gelerek pompalı tüfeğini ateşledi. Özparıltı'nın iki el ateş ettiği tüfekten çıkan saçmalar başına isabet eden Pınar Ünlüer, olay yerinde hayatını kaybetti. Başına saçma isabet eden Ezgi Balcı da hafif yaralandı. Pompalı tüfeği olay yerinde bırakan Özparıltı otomobille kaçtı, daha sonra karakola giderek teslim oldu. Okan Özparıltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı, hakkında dava açıldı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Özparıltı hazır bulundurulurken, sanık avukatı Yavuz Dursun, Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, avukatı Çağla Deniz Felamur, olayda yaralanan Ezgi Balcı, büfesinde maddi hasar oluşan Nezaket Karademir ve öldürülen Ünlüer'in yakınlarının yanı sıra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı. Sanık Özparıltı susma hakkını kullanarak savunma yapmazken, mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmaya kadar yazılı savunmasını hazırlaması için sanığa süre verdi. Olayın yaşandığı büfesinde maddi hasar oluştuğunu belirten Nezaket Karademir, sanıktan davacı oldu. Olayda saçmaların isabet etmesiyle yaralanan Ezgi Balcı ise ifadesinin ardından sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Ünlüer ailesinin avukatı Çağla Deniz Felamur, suçun sabit olduğunu ve sanığın savcının istediği ceza maddelerine göre cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, 1 Temmuz'a ertelendi.

PLATFORM ÜYELERİNDEN GÖSTERİ

Duruşma sonrası İzmir Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri eylem yaptı. Eylemde, 'Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin' yazılı pankart ve cinayetlere kurban giden kadınların fotoğraflarını taşıyan grup, sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.
BABA: EN AĞIR CEZA VERİLSİN
Sanığın cinayet öncesinde internet yoluyla şov yaptığını ifade eden, öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer de, sanığın idamını istediklerini, ancak yasalarda idam cezası olmaması nedeniyle en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini dile getirdi. Ünlüer, "Türk adeletine güveniyorum. En ağır cezayı alması için sonuna kadar davanın takipçisi olacağız" diye konuştu. - İzmir
 

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
2
Görüntüleme
569
FatoŞ
abandonware
Cevap
30
Görüntüleme
3K
abandonware
Catty
Cevap
0
Görüntüleme
364
Catty


Üst Alt