Kendi yazdığım bir kısa öykü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yasirarslan

yasirarslan

Üye
    Konu Sahibi
Kendi yazdığım bir kısa öykü
Doktorun yazdığı ilaçları almak için gördüğü ilk eczaneye girdi, içerisi kalabalıktı. Reçeteyi uzattı sarışın güzelce bi kalfaya.Kalfa farklı farklı dolaplardan ilaçları aldı, fiyat etiketlerini kesmek üzere küçük makasını cebinden çıkardı.
Kesilen kartonun çıkardığı o sesini oldum olası sevmişti. Okulda eli işi dersinde ipten ponpon yapmak içinde kartondan yuvarlaklar keserlerdi. Kız kutuların üzerine ilaçların nasıl alınacağına dair not unu düştü, kullandığı kalem cd’lerin üzerine yazan kalemlerdendi, gözü cundaki yeşil silgi gibi şeye takıldı.
Onun çocukluğunda, ilkokul yıllarında kalem arkalarına takılan kalem süsleri vardı, çeşitli hayvan figürleri olan ya da ucunda boncuklar takılı olupta yazı yazdıkça bi sağa bir sola sallanan. Hatta çıngıraklı bile olanları vardı, çilink çilink ses çıkartan.Birden kasanın çıkardığı sesle irkildi, eczacının verdiği fişi katlayıp cebine koydu.
Dışarı çıktı.
Karşıya geçmek için yeşil ışığın yanmasını beklerken önünde duran takside bir çift vardı.İkiside camdan dışarı bakıyordu ama farklı yönlere. Kız elini yanağına , kolunu camın kenarına dayamış, gözleri yaşarmıştı. Ağlamamak için kendini zor tuttuğu belliydi, bir an için kızla gözgöze geldi, üzüntüsünü içinde hissetti.
Kalbi sızladı.
Yeşil ışık ne kadarda geç yanmıştı.
Aklı kızda kaldı biraz biraz…
Öteki tarafa bakan adamın yüzünü görebilmek için taksinin ardından baktı ama taksi çoktan gitmişti bile.
Hem zaten erkekler hiç ağlamazdı.
Önüne döndüğünde ki kaldırımdaydı az kalsın ezilecekti , kaldırımdan giden pizza motosikleti tarafından, bir an için kan beynine sıçradı, sonra güzelce bir küfür etti ama duyuramadı, yanından geçen yaşlı süslü kokona kadın kötü kötü baktı.
Kızardığını hissetti, önüne baktı.
Arabasını bıraktığı otoparkta kavga vardı, bir araba sahibi geri geri çıkarken başka bir arabanın farını kırmıştı, şoför olacak genç çocuk belliki ehliyetini yeni almıştı, çünkü orada o küçük kazanın olması imkansızdı.
İnsanlar kavga anında nasılda agresifleşebiliyordu. Hele karşındaki yaşca senden küçükse, bağır bağırabildiğin kadar.Çocucuğun heyacanlı olduğu ve korkudan tirtir titrediği her halinden belliydi. Kendi kendine gülümsedi, belli ki arabayı babasından ya da annesinden gizli almıştı.Yahut çalmıştı.
Babasından arabayı gizlice ilk alışı geldi aklına…Hepte bu kaçak, kaçamak anlarda mı kaza olurdu yahu?
O da ilk seferinde kaldırıma çıkmıştı da egzozu yamultmuştu arabanın sonrasında bi sürü azar işitmişti.aldığı harçlıktan men cezasıda cabası.
Otoparkçı çocuktan anahtarını aldı. Parasını ödedi, arabasına bindi.
Elindeki ilaç poşetini yan koltuğa, yeni aldığı mecmuaların üzerine fırlattı.
Dergiler bu bahar dönemlerinde hep aynı şeylerden bahsediyordu; şok diyetler,
kış depresyonundan kurtulmanın yolları, gözde tatil mekanları.
Aynı dönemlerde aynı haberler, sadece üzerindeki yıllar değişik; okuyan insan bir önceki yıla göre biraz daha yaşlı ve biraz daha şişman…
Teybi açtı, onun hediye ettiği cd’yi dinlemeye koyuldu, köprü trafiği korkunçtu, ne diye arabayla geçmişti ki karşıya?
Üstüne üstlük bir de yağmur başlamıştı.
Belki yağmurun kokusunu duyarım diye camı biraz araladı, egzoz dumanlarının azizliğine uğradı.Camı hemen kapadı, silecekleri çalıştırdı.
Baş parmağıyla direksiyona vurarak ve başını sallayarak birazda sallanarak dinlediği müziğe ritim tutturdu.
Yağmur biraz daha hızlandı ama aksine, trafik olabildiğince yavaş akıyordu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt