Kenan Işık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kenan Işık
Yusuf Kenan IŞIK

Malatyada Doğdu. 11 Yaşında İken Demir Yolu İşçisi Olan Babasını Bir Tren Kazasında Kaybetti. Daha İlkokuldayken Müsamerelere Çıkarak Bayramlarda '10 Kasım'larda' Şiirler Okuyarak Tanıştığı Malatya Halkevinde Amatör Olarak Devam Etti.

Ankara Atatürk Lisesini Bitirdi. Ankara Meydan Sahnesinde Profesyonel Tiyatro Yapmaya Başladığında 17 Yaşındaydı. 1973 Yılında Dışardan Sınavlara Girerek 'Devlet Tiyatrosu' Sanatcısı Oldu Ve Bu Kurumda Uzun Yıllar Oyuncu,Yönetmen Ve Oyun Yazarı Olarak Görev Yaptı.

1996 Yılında 'İstanbul Şehir Tiyatrolarına Genel Sanat Yönetmeni' Olarak Atandı Ve 2000 Yılında 'Devlet Tiyatroları'ndan Zorulu İstifa Etmesi Neticesinde Bu Görevden Ayrıldı.

ABD,Almanya,Polonya Gibi Ülkelerde Tiyatro Arastırması Yapan Kenan Işık Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Ve Türk Oyun Yazarları Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliklerinde Bulundu. Çesitli Gazete Ve Dergilerde 'Kültür ve Sanat' Üzerine Yazdığı Yazıların Yanı Sıra 'Yeni Yuzyıl','Yeni Binyıl' Ve 'Akşam' Gazetelerinde Köşe Yazarlığı Yaptı. 2002-2005 Yılları Arasında Kültür Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Olarak Görev Yaptı.

'Behcet Bey'in Fört Şapkası' , 'Bebek Uykusu' , 'Olmayan Kadın' , 'Aşk Hatırası' Oyunlarının Yanı Sıra 'Keloğlan ve Zülfüsarı' Adlı Birde Cocuk Oyunu Yazdı.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Huzur' Karen Blixen'in 'Ölümsüz Öykü' Adlı Yapıtlarını Ve Turhan Selçuk'un 'Abdülcanbaz' Adlı Çizgi Romanını Oyunlaştırıp Sahneye Koydu.

'Bebek Uykusu' Ve 'Olmayan Kadın' Oyunları ile 'Kültür Bakanlıgı' En İyi Oyun Yazarı Ödülü 'Behcet Bey'in För Şapkası' Oyunu İle İş Bankası Oyun Yarışmanı, 'Keloğlan Ve Zülfüsarı' Adlı Oyun İlede TMBB Çocuk Oyunları Yarışmasından Mansiyon, 'Olmayan Kadın' Oyunu ile 'Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Avrupa Ödülünü' Kazandı. 'Huzur' İse 'Türk Yazarlar Birligi' En İyi Uyarlama Ve Bakırköy Belediyesi Tiyatrosu En İyi Oyun Ödülünü Aldı.

Oyun Yazarlığının Yanı Sıra Yönetmen Olarakta Pek Çok Ödüle Layık Görülerek İki Kez 'Kültür Bankanlığı' En İyi Yönetmen. Ulvi Uraz En İyi Yönetmen, İki Kez İsmet Kuntay En İyi Yönetmen, 'Oyun Yazarları Derneği' En İyi Yönetmen, 'Makedonya Festivali'nde Juri Özel Ödül, 'Avni Dilligil' En İyi Yönetmen Ve 'Aziz Nesin'in 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' Oyunu İle 'Avni Dilligil' En Başarılı Prodüksiyon Ödüllerini Kazandı.

Ayrıca Tv Çalısmaları İle de Çeşitli Medya Organları,Üniversiteler,Dernekler Tarafından Verilen Otuza Yakın Ödülü Var.

'Araf Yazarları' Ve 'Geçti Gitti Kirpiklerimin Arasından' Kitapları Ve Şiir Kaseti Var

Beril IŞIK'la Evli Ahmet Ve Mehmet Adlarında İki Tane Çocuğu Var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
225
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
308
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
263
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
1
Görüntüleme
344
Selim Baltaci
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
370
TheNightMare.


Üst Alt