Kedi tirmalamasi ve kuduz hakkinda

Sponsorlu Bağlantılar

THEMANCO

Üye
    Konu Sahibi
Kedi tirmalamasi ve kuduz hakkinda
Arkadaşlar sevabına kedileri besleyeyim dedim bir tanesi de yanıma gelmiş kedi ararken elimi tırmaladı.Tırmık şeytan tırnağını kopardığımızda oluşan küçük toplu iğne ucu kadardı.toplu iğne ucu kadar kanamıştır.Ve kanamayan ufak çizikler var beyaz.İlk müdahale olarak elimi sabunla bolca yıkadım.Sonra tentürdiyot döküp dezenfekte ettim.Şimdi görünürde bir şey yok zaten az.Hayvan kuduz olabilir sonuçta sokak kedisi.Hiçbir şeyden eminde olamadım.Yarın Tetanoz aşısı yaptırıcam.Sizce kuduz aşısına gerek var mı her ihtimale karşı yoksa kediyi alıp veterinerde kuduz testimi yaptırmalıyım ??

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Kuduza gerek yok. Kuduzun kediden bulasma vakasi Turkiyede oldukca az zaten. Onemli olan tetanoz. ;)

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Şimdi sen suya da bakamazsın,ağzında köpürür. Şaka tabi
şöyle diyeyim senden bir 5-10 gr parça alması lazım ve salyaları bulaşması lazı patiden bulaşma risk'i çok düşük anca ağzıyla ısıracak ısırdığı yeri de iyi bir kanatacak böyle oluyor bir diğeri de kuduz ve tetanoz aşıları vucudunda 5 yıl boyunca etkisi yüksek olur en son o aşıları olma dönemini düşün ona göre bir sorgula ama dediğim gibi belli aralıklarla tetanoz aşısı olursan bu seni hep korur yani en basitinden ayağına paslı çivi patsa,paslı bıcakla elini kessen şüphe duymazsın

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Kendini iyi hissetmezsen doktora görün bir an önce