kum kзđiśi
Üye
Kayısılı tart malzemeleri
Kayısılı tart malzemeleri
Otuz cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Kayısılı tartın 1 porsiyonu 240 kaloridir. Kayısılı tart artık hazır, afiyet olsun.
- 500 gr kayısı
- 3 yumurta
- 5 çorba kaşığı süt
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı patates nişastası
- 1 kahve fincanı tozşeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
Otuz cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Kayısılı tartın 1 porsiyonu 240 kaloridir. Kayısılı tart artık hazır, afiyet olsun.