Kayısılı tart malzemeleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Kayısılı tart malzemeleri
Kayısılı tart malzemeleri
  • 500 gr kayısı
  • 3 yumurta
  • 5 çorba kaşığı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı patates nişastası
  • 1 kahve fincanı tozşeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
<LI class=F_DMDIcBaslik>Kayısılı tart hazırlanışı <LI class=F_DMDYazi>Kayısılı tart: Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Tozşeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma ekleyin.

Otuz cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.

Kayısılı tartın 1 porsiyonu 240 kaloridir. Kayısılı tart artık hazır, afiyet olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
386
rear2011
FatoŞ
Cevap
2
Görüntüleme
404
FatoŞ
FatoŞ
Cevap
2
Görüntüleme
615
FatoŞ
FatoŞ
Cevap
3
Görüntüleme
566
Jus7ice
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
363
SpyChef


Üst Alt