Kaya Tuzunun Yararları ve Kaya Tuzu Nereden Çıkartılır?

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Kaya Tuzunun Yararları ve Kaya Tuzu Nereden Çıkartılır?
Vücudumuzun mineral dengesi sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmazlardandır. İşte doğal mineral alımının yollarından biri de günlük tuz tüketiminde kaya tuzu kullanımıdır.

Kaya tuzu astım, bronşit gibi alt solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği. Ayrıca cildin güzelleştirilmesi, yüzlerde bulunan aknelerin giderilmesi, antidepresan özelliğinin yanında stres alıcı özelliğide bulunur. Evde tuz kristalini eriterek içerisinde 20 dakika kadar durulursa bacaklarda ve kollardaki ağrıların gitmesinin yanında ferahlamayı da sağlar. Tansiyon hastalarında ekseriyetle tuz kısıtlanır. Fakat bazı hastaların vücudunda sodyum seviyesi düşükse tuz kısıtlandığında farklı sorunlar olabilir.Cihan Haber Ajansı’na konuşan Dr. Selim Yurtsever, kaya tuzunun aksine rafine edilmiş tuzun böbreklerde ciddi yük oluşturduğuna dikkati çekerek, “Böbrek bu yükü karşılayamayınca vücutta ödem olur, ileri ki dönemde kalp yetmezliği gelişir. Eklemlerde birikerek çeşitli rahatsızlıklara neden olur. Böbrek ve safra kesesi taşı oluşmasına katkı yapar. Hipertansiyona neden olur. Doğal tuzun anti ödem özelliği var.

Hal böyleyken kaya tuzu gibi bir minerali kullanmak sonderece önemli, elbette fiyatı deniz tuzuna göre oldukya yüksek. Fakat sağlığımız için ve en azıdan ilaca para vermek yerine bu şekilde doğal ürünlere para vermek daha iyi olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: egrvalfi

Benzer Konular

Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
481
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
332
Haydar


Üst Alt