'Kavurmanın yanında bol salata yiyin'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
'Kavurmanın yanında bol salata yiyin'
Siz siz olun kavurmanın yanında bol yeşil salata
yemeyi ihmal etmeyin. Zira yeşil yapraklı sebzelerde
bol bulunan C vitamini, etin içindeki demirin vücut
tarafından emilimini artırıyor Kurban bayramında adettendir, kurban etinden
kavurma hem ailece yenir hem de gelene ikram edilir.
Ancak bayram boyunca tüketilen etin sadece posa
olarak kalmaması, içindeki demirden maksimum
faydalanılabilmesi için Esteworld Plastik Cerrahi
Hastaneleri Uzmanlarından Diyetisyen İpek Konuralp, bol yeşil salata tüketilmesini önerdi. Kırmızı etin yapısında fazla miktarda demir
bulunduğunu belirten Diyetisyen İpek Konuralp, C
vitamininin, demirin vücut içindeki biyo yararlılığını
artırdığını söyledi. KURBAN ETİNİ BİR GECE DİNLENDİRİP TÜKETİN Etin sindirimi zor olan bir besin olduğunu hatırlatan
Konuralp, kurban bayramında gereğinden fazla et
tüketilmesinin sindirim sorunlarını beraberinde
getireceğinin altını çizdi.
Diyetisyen Konuralp, mide ve bağırsak rahatsızlığı
yaşamamak için şunları önerdi: "Etin aşırı miktarda tüketimi sindirimi güçleştirecek hatta kabızlığa neden
olacaktır; ancak eti en az bir gece dinlendirip sonra
tüketirseniz hem daha lezzetli olacak hem de
hazımsızlık sorunu yaşatmayacaktır. Tabiî midesinde
sağlık problemi olan kişiler, yine de et tüketimine
dikkat etmeliler." KAVURMA YERİNE HAŞLAMAYI TERCİH EDİN İçeriğinde doymamış yağlar bulunduran etin pişirme
teknikleri de son derece önemli. Kavurma ve kızartma
fazla yağ alımı ile birlikte kan yağlarının
yükselmesine neden oluyor. Diyetisyen ipek Konuralp,
kurban etinden kavurma yapmak yerine etin
haşlamasını ya da ızgara yapılmasını önerdi. Konuralp, "İllâ ki kavurma yapmak isteniyorsa en
azından yağsız kavurmayı tercih etsinler. Kalp ve
damar hastaları yağsız dahi olsa kavurma yemekten
kaçınmalılar." dedi. Etin pişirilmesinde dikkat edilecek bir diğer husus da
etin pişerken ateşle direkt temas etmemesi; çünkü,
etin ateşe yakın olması hem kanserojen öğelerin
oluşumuna neden olduğu gibi, B1, B12, folik asit gibi
vitaminlerin kaybına da yol açıyor.
Diyetisyen İpek Konuralp, besin zehirlenmelerine yol açmaması için etin uygun koşullarda muhafaza
edilmesi ve iyi pişirilmesini öneriyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt