Kaval kemiğinden çene yapıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kaval kemiğinden çene yapıldı
Kaval kemiğinden çene, bacaktan alınan dokularla yanak yapıldı.
16.04.2012 18:19


Antalya'da 52 yaşındaki Ali İhsan Yıldız'ın tüfekle parçalanan yüzüne, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sol kaval kemiğinden alınan kemikle çene, aynı bacaktan alınan dokularla çene ve yanak yapıldı. 5 yılda toplam toplam 20 operasyon geçirip sağlığına kavuşan Yıldız'ın son ameliyatını Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip gerçekleştirdi.
Antalya Adliyesi'nden 2007 yılında emekli olduktan sonra yaşamını sürdürdüğü Serik İlçesi'nde av tüfeğini temizlediği sırada unuttuğu fişeğin patlamasıyla yüzü parçalanan, sol gözü kör olan Ali İhsan Yıldız, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk ameliyatını 5 yıl önce oldu. 5 yılda 20 kez ameliyat masasına yatan Yıldız'ın son ameliyatını ise Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip gerçekleştirdi.
"HAYATIM BİR ANDA KARARDI"Prof. Dr. Ömer Özkan'ın sol bacak kaval kemiğinden parça kemik alarak çene kemiği yaptığını, aynı bacağından aldığı dokularla da çene ve yanak oluşturduğunu belirten Yıldız, 20 kez ameliyat olduktan sonra insanların karşısına çıkabilecek duruma geldiğini söyledi. Halen sol gözünün görmediğini ve diş operasyonlarının sürdüğünü söyleyen Ali İhsan Yıldız, şöyle dedi: "Memleketim Serik'te sakin ve huzurlu bir emeklilik yaşamı geçirmeyi umut ederken, temizlik yaptığım sırada yüzüme patlayan tüfekle hayatım bir anda karardı. Yaklaşık 5 yıldır yaşadığım acı dolu günlerden Prof. Dr. Ömer Özkan sayesinde kurtuldum. Pipetle sıvı gıdalarla beslenirken şimdi konuşabiliyorum. Kendi başıma yemek yiyorum. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek diş ameliyatları sonunda katı gıdalarla da beslenebileceğim. Benim için hayal olan şeyleri gerçekleştireceğim. 5 yıl süren kabus dolu günlerin sona ereceğine inancım arttı. Doktorlarıma teşekkür ediyorum."
HEP BİRLİKTE MUTLU OLACAĞIZAli İhsan Yıldız'ın aynı yaştaki eşi Zeynep Yıldız ise eşimin emekliliğini yıllarca beklediklerini belirterek, "Huzur ile birlikte geçireceğimiz günlerin hayalini yaşadık. Fakat yaşadığımız talihsiz olay dünyamızı kararttı. Eşimin geçirdiği kaza sonrasında geçirdiği 20 ameliyat onun yeniden normal yaşama dönmesine neden oldu. Artık önümüzdeki günlerde sağlıklı ve çocuklarımla birlikte mutlu olmak için çaba harcayacağız" diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DarkredBlue61
Cevap
7
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
haydaravısyon
Cevap
6
Görüntüleme
755
haydaravısyon
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
665
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
979
Haydar


Üst Alt