Katliam Gibi Yangın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Katliam Gibi Yangın
ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde anızlardan arındırılması için yakılan tarla içerisinde otlayan onlarca koyun, keçi, eşek ve yılan telef oldu.





ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde anızlardan arındırılması için yakılan tarla içerisinde otlayan onlarca koyun, keçi, eşek ve yılan telef oldu. Köylülerin çabasına rağmen söndürülemeyen yangında, bir çoğu telef olan hayvanlardan ölmeyenler ise daha fazla acı çekmemesi için kesildi. Karşılaştıkları manzara karşısında şoke olan köylüler, tarlanın bilerek yakılıp hayvanların telef edildiğini ileri sürerken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Akçakale'ye bağlı 400 nüfuslu Aşağıderen Köyü'nde, dün akşam saatlerinde çocuklar koyun ve keçilerini yanlarına alarak otlatmaya götürdü. Köyün yaklaşık 2 kilometre dışına götürdükleri sürülerini, hasadı tamamlanmış bir arazide otlamaya bırakan çocuklar, tarla kenarındaki tahliye kanalındaki su ile oynarken, tarladaki anızların farklı noktalardan aynı anda yakıldığını gördü. Anızların yanmaya başlaması ve rüzgarın da etkisiyle tüm tarlaya yayılması ile ne yapacağını şaşıran çocuklar, kurtarabildikleri koyunlarını tarla dışına çıkardı. Bu sırada tarlada koyunlarını kurtarmaya çalışırken ayakları yanan 12 yaşındaki İsa Budak isimli çocuk tedavi için otomobille Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak, çocukların dışarı çıkarmayı başaramadığı hayvanların büyük bölümü anızların arasında yanarak telef olurken, bazılarında da ağır yanık izleri oluştu.


ACI ÇEKEN HAYVANLAR KESİLDİ
Çocukların çağrısı ile tarlaya koşan köylüler, anız yangınında ağır yaralanan koyun ve keçileri daha fazla acı çekmemesi için tek tek kesti. Bir çoğu kömüre dönmüş koyun ve keçileri yandıkları araziden tek tek çıkaran köy sakinleri durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yaklaşık iki dönümlük arazinin çeşitli noktalarında telef olmuş hayvanları tek tek getirip aynı noktada toplayan köylüler, alevlerin arasında kalan yılanlara da rastladı. Telef olan yaklaşık 80 eşek, yılan, koyun ve keçiyi toplayan köylüler, yangının bilerek çıkarıldığını iddia ederek sorumluların cezalandırılmasını istedi.

'BUNUN ADI KATLİAM'
'Onlarca hayvanın telef olduğu yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia eden Aşağıderen Köyü sakinleri, yaşananları katliam olarak tanımladı. Çocukların otlatmaya götürdüğü sürülerin arazide otladığını, yüzlerce koyun ve keçinin bulunduğu sürünün onlarca metre uzaklıktan da net şekilde görülebileceğini ifade eden köy sakinleri, "Burası buğday tarlası ve hasadı tamamlanmış. Hasadın ardından arazide kalan anızlar bilerek yakılmış. Suç olmasına rağmen bunu yakan kişilerin, ne yazık ki hayvanların burada otladığını görmemesi mümkün değil. Sürünün başındaki çocukların dediğine göre, yangını birkaç kişi tarlanın farklı noktalarından aynı anda anızları tutuşturarak başlatmış. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında, kurtulamayan hayvanlar telef oldu. Yangında kurtulan ama ağır yaralı olanları da biz acı çekmesin diye kestik" dedi.Kestikleri hayvanların etlerinin yenilmesinin mümkün olmadığını, anızları yakmak isteyenlerin onlarca koyun, keçi, eşek ve yılanın da canını aldığını söyleyen köy sakinleri, "Bunu yapanların insan olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü vicdan ve insaf sahibi olan hiçbir insan bunu yapamaz. Koca sürüyü gördüğü halde burayı yakmışlar ve resmen katliam yapmışlar. Köyde arazisi olmayan ve sütünü satarak geçimini sağlayan insanların hayvanları yandı. Şimdi bu insanlar karınlarını nasıl doyuracak" diye konuştu.

JANDARMA SORUŞTURMA BAŞLATTI
Yangında telef olan hayvanların sahiplerine binlerce lira ekonomik kaybının bulunduğu ifade edilirken, ihbar üzerine köye gelen jandarmalar da inceleme başlattı. Hayvan sahipleri, sürüyü otlatan çocuk çobanlar ve köy sakinlerini dinleyen jandarma, yangını kasıtlı olarak çıkardığı iddia edilen kişi ya da kişilerin belirlenmesi için çalışma yaptı. Köy sakinlerinin ifadesine başvuran jandarma, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.




































Ömer PINAR - ŞANLIURFA - DHA



 


Yağmur

Üye
ay yazık ya :(
 
Yasminozz

Yasminozz

Üye
:( :( :( :( :( :(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt