Kasksız Sürücülere Kask Dağıtıldı

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Kasksız Sürücülere Kask Dağıtıldı
[h=2]Samsun'da Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Samsun Motosiklet Kulübü tarafından trafikte kasksız motosiklet kullanan sürücülere kask dağıtıldı.[/h]



Samsun'da Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Samsun Motosiklet Kulübü tarafından trafikte kasksız motosiklet kullanan sürücülere kask dağıtıldı.

Etkinlik ilk olarak Samsun Motosiklet Kulübü üyelerinin Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmasıyla başladı. Kulüp üyeleri meydandan Canik ilçesinde bulunan Kefeli Parkı'na gelerek Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Samsun Temsilcileriyle birlikte trafikte kasksız motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunarak yaklaşık 50 tane kask hediye ettiler.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi toplumun trafik kurallarına uyma oranıyla doğru orantılı olduğunu belirten Samsun Motosiklet Kulübü Başkanı Ömer Abanoz, "Trafikte kurallara uymak ve diğer araç sürücüleriyle yayaların haklarına saygı göstermek, bu alanda meydana gelen birçok kazanın da önüne geçecek en önemli unsurdur. Ülkemizde ne yazık ki ölüm ve yaralanmaların en çok meydana geldiği alan trafiktir. Hatalı sollama, alkollü araç kullanımı, trafik işaretlerine uymama gibi nedenlerle gerçekleşen kazalar ülkemizin yıllardır değişmeyen acı gerçekleri arasında yer alır" dedi.
Samsun'daki motosiklet sürücüleri ile kask takma konusuna dikkat ettiklerini belirten İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, "Daha önce çalıştığım yerlerde kasklar daha az takılıyordu. Yasal boşluklardan dolayı elektrikli motosikletlerde kask takma gibi bir zorunluluk olmayabiliyor. Neticede bu tür kazalarda motosiklet sürücülerinde kask olmazsa hayati tehlikeler çok daha ağır oluyor. Onun için vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını arzu ediyoruz ve kask takmaları istiyoruz" diye konuştu.
2013 yılında emniyet kemeri, hız ve kask konusunda ciddi çalışmalarının olacağını ifade eden Türkmenli, "Önemsediğimiz diğer bir husus da emniyet kemeridir. Bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanlığımız emniyet kemeri ve hız konusunda bizi yoğunlaştırdılar. Bununla ilgili Valimiz Hüseyin Aksoy başkanlığında bütün kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber değerlendirme toplantısı yaptık. Samsun Valiliğimizin talimatıyla bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki araçlarda emniyet kemeri takılması hususu özellikle talimatlandırılacak. Sonuç olarak biz insanımızı güvenli bir trafik ortamı içersinde faaliyetlerine devam etmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde emniyet kemerleri ile ilgili Trafik Şube Müdürlüğümüzün hazırladığı simülatör aracımız hazırlanıyor. Onu da vatandaşlarımıza göstererek emniyet kemerini taktıklarında ve takmadıklarına neler olacağı ile ilgili gösterimiz olacak. Bu yıl emniyet kemeri, hız ve kask konusunda ciddi çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.

Yapılan etkinliğe İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Motosiklet Kulübü Başkanı Ömer Abanoz, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ve Samsun Motosiklet Kulübü üyeleri katıldı. - Samsun
 
  • Beğen
Tepkiler: Heroata


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İyi olmuş, :tşk:
 
bycoo32

bycoo32

Üye
haber için teşekkürler ilginçmiş
 
Heroata

Heroata

Üye
Beyler yola kasksiz cikiyoruz kaskimizi alinca eve koyup yenisini aliyoruz. Sinirsiz kasssk !!
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
kaskı alan gidip satmasa iyi
 
hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi

Benzer Konular



Üst Alt