Kasımpaşa-Beşiktaş maçı tekrar oynanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Kasımpaşa-Beşiktaş maçı tekrar oynanacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Basın Sözcüsü Mete Düren, TFF Yönetim Kurulu'nun Spor Toto Süper Lig'deki Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrarlanmasına karar verdiğini açıkladı.

Karşılaşmanın, aynı kadrolar olmak şartıyla tekrarlanmasına karar verdi.



TFF'den yapılan açıklama şu şekilde;

İstinye'de bulunan Futbol Federasyonu Merkez Binası'nda saat 12:00'de başlayan ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda 15 Aralık 2013 tarihinde oynanan ve Kasımpaşa A.Ş.'nin 2-1 üstünlüğüyle sona eren, Kasımpaşa A.Ş- Beşiktaş A.Ş. Spor Toto Süper Lig karşılaşması hakkında Beşiktaş A.Ş.'nin 18.12.2013 tarihli başvurusu görüşüldü.

TFF Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 30. maddesi uyarınca müsabakanın daha sonra belirlenecek bir tarihte, başlangıcından itibaren tekrarına, yalnızca tekrarına karar verilen müsabakanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar verdi.

Mete Düren: Oy çokluğuyla bu kararı aldık

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, konuyla ilgili olarak NTVSpor'a şu açıklamayı yaptı: "Beşiktaş, Futbol Federasyonu'na başvuru yapmıştı. Bugünkü yönetim kurulu toplantısında bunu değerlendirdik. Maçta görev alan hakemlerimizi de toplantıya davet ettik. Aramızda tartıştıktan sonra oy çokluğuyla maçın yeniden tekrarlanmasına karar verdik. Bu çok teknik bir konu. Kural hatası ile maç tekrarı çok rastlanan bir durum değil. Kural hatalarına karar vermek de kolay bir şey değil. Kural hataları ile ilgili bir talimatname yok. Federasyon olarak MHK'nin ve tüm hakemlerin arkasındayız. Futbolcularımızın da hakemlere daha destek olmaları gerektiğinin altını çizmek gerekir. Maçın tarihi ile ilgili bir karar verilmedi. Kasımpaşa'nın itiraz hakkı var."

Ahmet Nur Çebi: Son derece isabetli bir karar

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada TFF'nin son derece isabetli bir karar aldığını söyledi.

Çebi, "TFF yapması gerekeni yapmış, çok doğru bir karar almıştır. Biz Beşiktaş Kulübü olarak, büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Kendilerinin böyle bir karar almasını zaten bekliyorduk. Adalet yerini bulmuş oldu. Temennimiz böyle olayların bir daha yaşanmaması" diye konuştu.

MAÇTA NE OLMUŞTU?

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında yapılan lig mücadelesinde ev sahibi takımın futbolcusu Donk'un 30. dakikada saha içine giren ikinci topu eline alıp, ceza alanı içinde Beşiktaşlı futbolcu Almeida'nın kontrolündeki topa doğru atmış ve siyah-beyazlı ekibin atağını önlemişti. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Kulübü mücadelenin tekrar edilmesi için itirazda bulunmuştu.

İki ekip arasındaki mücadeleyi Kasımpaşa 2-1 kazanmıştı.

Motta ve Almeida sahada olacak!

TFF'nin verdiği Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrarı kararı sonrası gözler tekrarlanacak maçta oynayacak oyuncular ve silinecek kartlara çevrildi.

TFF'nin verdiği Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrarı kararı sonrası gözler tekrarlanacak maçta oynayacak oyuncular ve silinecek kartlara çevrildi. Her iki takımın maç gününe dek yapacağı yeni transferlere forma veremeyeceği erteleme maçında kırmızı kart cezaları sona eren Hugo Almeida ve Ramon Motta da forma giyebilecek.

İşte iki takımın 18 kişilik kadroları;

Kasımpaşa: Isaksson, Orhan Şam, Yalçın, Donk, Sancak, Kerem Şeras, Andre Castro, Viudez, Oscar Scarione, İbrahim Halil Çolak, Malki, İlker Avcıbay, Volkan Yaman, Barış Başdaş, Erhan Kartal, Kafoumba Coulibaly, Kubilay Aktaş, Metin Sevinç

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar, Sivok, Ersan Gülüm, Motta, Oğuzhan, Necip, Fernandes, Atiba, Olcay, Hugo Almeida, Günay Güvenç, İsmail Köybaşı, Mehmet Akgün, Veli Kavlak, Muhammed Demirci, Mustafa Pektemek, Filip Holosko

İptal olan sarı kartlar: Ryan Donk, Andre Castro, Halil Çolak, Ersan Gülüm, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Hugo Almeida.

Peki hakem kim olacak?

'TFF maç tekrar edilecek' dedi, akıllara ilk bu soru geldi. İşte eski hakem Bünyamin Gezer'in görüşü...

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı tekrar kararı, bundan sonra olacak hadiselerin önüne geçmek için atılmış en doğru adımdır. Ancak kamuoyunun vicdanını rahatlatan bu kararın ardından yeni bir kriz patlak verecektir. Çünkü Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ve müsabakanın hakemi Barış Şimşek, maçın hemen ardından 'Kural hatası yoktur' şeklinde açıklamalar yapmıştır.

Kasımpaşalı yöneticiler, tarafların yaptığı bu açıklamaları emsal gösterip, Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunacaktır. Bu da yeni bir kaosu gündeme getirecektir. Bence MHK'nin istifa etmesi şarttır.

Tekrar maçında hakem Barış Şimşek'e görev verilme ihtimali imkansız.. Yeni bir hakem atanacaktır. Cüneyt Çakır gibi tecrübeli bir hakem bu maçı yönetebilir.

İşte karar hakkında ilk yorumlar!

Ünlü yorumcular, TFF'nin vermiş olduğu olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş maçının kararını değerlendirdi...

SERHAT ULUEREN: Bu karar örnek gösterilecek

TFF'yi tebrik ederim. Son yılların en objektif ve en doğru kararını almıştır. MHK Başkanı'nın, Ulenberg'in ve hakem Barış Şimşek'in eyyam kokan, objektiflikten uzak görüşlerinin aksine vicdanları rahatlatan, uzun yıllar belki de bütün dünyada örnek gösterilecek bir karara imza atılmıştır.

Sayın Demirören ve arkadaşlarını kutluyorum. İnanıyorum ki bu karardan sadece Beşiktaşlılar değil, Kasımpaşa camiası da mutlu olmuştur. Ayrıca daha önce Hollanda'da olduğu gibi, Kasımpaşa-Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Almeida ve Motta'nın da görmüş olduğu kart cezalarının iptali gerekir.

GÜNTEKİN ONAY: Çok doğru karar

Uzun yıllardır futbol kamuoyu ilk kez böylesine bir olayda hemfikir olmuştu. Bu maçın tekrar edilmesi kanımca doğru bir karar. Sanıyorum Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, hakem Barış Şimşek'in düdüğü Donk topu attıktan sonra çaldığını tespit etti.

Her ne kadar tekrar kararı doğru olsa da hem Beşiktaş'ın hem de Kasımpaşa'nın yaşadıkları mağduriyet ortadan kalmış olmayacak. Şayet o gün Barış Şimşek düzgün bir yönetim gösterseydi Beşiktaş penaltıda maçı 2-0'a getirebilirdi. O iki oyuncu da atılmamış olurdu. Kasımpaşa da 2. yarıda oynadığı iyi futbol ve aldığı galibiyetin karşılığını alamamış oldu.

Bu maçla ilgili tekrar kararı alınmasında 'Donk olayı' kadar, Fernandes'e yapılan fiziki saldırı da etken olmuştur.

ALİ ECE: OLMASI GEREKEN OLDU

Ünlü spor yorumcusu Ali Ece "Olması gereken oldu. En azından minimum adalet duygusu son anda devreye girdi" dedi.

Kaynak : Vatan
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
vay beeee
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
gerçekten hiç beklemiyordum bende. üstü kapanmıştır dedim o kadar zaman geçmiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner. ve Mad EagLe
Türe

Türe

Üye
Yerinde olmuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner. ve Mad EagLe
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
kasımpaşa cephesi ne der acep bu duruma
 

osicik

Üye
maç tekrarı yanlış karar....
adamlar 1-0 öndeydi ve donkun hareketine sarı kart ve penaltı yada kırmızı kart penaltı verilmeliydi bi gsli olarak bjk nin hakkı yenmiştir.....
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Yerinde karar ...
Yine oynansa yine Kasımpaşa kazanır diye düşünmüyor da değilim .
 
gutihaz1

gutihaz1

Üye
donk un hareketinden önemlisi sahaya girip ferdiye saldırmaları bu yüzden maç hükmen bizim olmalı tıpkı olimpiyatta sahaya girenlerde olduğu gibi cimbom 2 1 öndeydi 3 0 hükmen kazandılar
 
sekinardi

sekinardi

Üye
Bastır kartal al bu maçıda zirveye oturalım birkaç maç sonra
 

adler03

Üye
Bari Bjk bu maçı alsın.En azından tekrarın anlamı olur.Yine de beraberlik büyük ihtimal.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Şu haliyle Beşiktaş bir adım önde.
Kasımpaşa çok düşüşte...
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Beşiktaş yedeklerle hatta a2 ile bile alır bu maçı damarımıza bastılar :)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
O kadar da kaliteli değil besiktas in kadrosu: )
Abartma Halis. :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
O kadar da kaliteli değil besiktas in kadrosu: )
Abartma Halis. :ehe
Kadro önemli mi abi inanmak önemli fethiyenin kadrosu fenerden iyimiydi elerken ? ya da buca beşiktaşı elerken inanmak lazım ruh lazım:)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Fener ciddiye aldığı her takımı rahat yener: )
Fethiye falan hikaye...
Futbolda ciddiye almak ve kadro kalitesi olmazsa olmaz kuraldir...
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
O kadar da kaliteli değil besiktas in kadrosu: )
Abartma Halis. :ehe
Adalet yerini buldu :) 2. yarıyı 10 kişi oynamalarına rağmen gol bile yemediler zaten 10 kişi kalmasaydı devamı da gelecekti :)
 
Türe

Türe

Üye
Böyle de bu iş biter. :eller:
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Kasımpaşa yi, Fenebahçe maçında görün bir de.
Ölümüne oynarlar eminim.
 


Üst Alt