Kasadan baş ağrıtan ses çıkıyor ! Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
    Konu Sahibi
Kasadan baş ağrıtan ses çıkıyor ! Yardım
İşlemci fanı kirlendiğinden mi yoksa power'ın içi kirlendiğindenmi çıkıyor kaç senedir çözmüş değilim,kasadan acayip baş ağrıtıcı ses çıkıyor gecen hafta fön ile tozlarını iyice attım ama hala ses cıkarıyor bi çözüm sunabilirmisiniz acaba ?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
İşlemci fanı kirlendiğinden mi yoksa power'ın içi kirlendiğindenmi çıkıyor kaç senedir çözmüş değilim,kasadan acayip baş ağrıtıcı ses çıkıyor gecen hafta fön ile tozlarını iyice attım ama hala ses cıkarıyor bi çözüm sunabilirmisiniz acaba ?

Kasadan baş ağrıtan sesin çıkmasını sağlayan, fanlar, PSU fanı ve HDD baştadır. İşlemcinin fanı o kadar büyük olmadığı için ses çıkarmaz. Zaten İşlemciyi koruyan tabaka tozun girmesini önler. Tabi ne tür bir İşlemci kullanıyorsunuz, orasını bilemem... Konuya dönecek olursak, bunun için Donanımların kasaya tam sabit olduğundan emin olun. Yerinden oynayan herhangi bir Donanım böyle problemlere yol açabilir. Onun için HDD dahil, tüm donanımları kontrol edin. Gerekirse tornavida yardımı ile vidaları söküp, donanımları çıkarıp, tekrar yerine oynamayacak bir şekilde monte edin.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
    Konu Sahibi
İşlemcim intel pentium 4 galiba fazla sogutamadıgından ses cıkarabiliyo olabilir mi ? tavsiye ettiğiniz üzare tüm donanımlara bakıcam teşekkür ederim

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
İşlemcim intel pentium 4 galiba fazla sogutamadıgından ses cıkarabiliyo olabilir mi ? tavsiye ettiğiniz üzare tüm donanımlara bakıcam teşekkür ederim

İşlemci fanının veya herhangi başka bir soğutucu fan(varsa) başka bir kabloya temas edip etmediğini kontrol edin. PC Mühendisi' nin dediği gibi HDD' den de ses çıkıyor olabilir. Diskiniz çok eskiyse disk yüzeyleri aşınmış olabilir.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
    Konu Sahibi
oda olabilir hdd maksimum 6 yılı var :D yeni 1TB lıklardan alıcam olmaz ise kablolar temas ediyodur

kol@j

kol@j

Üye
fanı güzelcene temizle...

göbeğine ise bir damlacık makine yağı iş görür...

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Aynı sorun Bendede Vardı güç Kaynagını Söktüm işlemciyi Söktüm Yağladım baktım devam ediyor aynı ses tekrar söktüm ekran Kartının Fanı Bir kanadı Kırılmış acayip ötüyor acaba bu satılıyormudur ekran kartı fan kanadı

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
    Konu Sahibi
bendeki sorun ya güç kaynagından ya işlemci fanından yada parçaların yerinde tam durmayışı akşam kasayı çıkarıp bakıcam hepsine

kol@j

kol@j

Üye
Aynı sorun Bendede Vardı güç Kaynagını Söktüm işlemciyi Söktüm Yağladım baktım devam ediyor aynı ses tekrar söktüm ekran Kartının Fanı Bir kanadı Kırılmış acayip ötüyor acaba bu satılıyormudur ekran kartı fan kanadı

fanı komple bulabilirsin diye tahmin ediyorum...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye

Tek olarak fan kanadı yoktur. Bunun için yeni fan yada VGA bir soğutucu almanız gerekir.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici

Ekran Kartı bu dahili fan var üstünde vga Fan nasıl takılırki buna

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ekran kartı fanı ile VGA fanı farklıdır. Bu fanı çıkarıp VGA fan taktığınızda şuan kullanmış olduğunuz fan'dan daha iyi sonuçlar verir. Bu VGA fanları bakır ve civa olduğu için ısıyı anında içine çeker. Aynı su soğutmada kullanılan fanlar gibidir. Marka olarak Zalman'ı tavsiye ederim. Resimde de gördüğünüz gibi...

• Beğen
Tepkiler: tragedie
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
eyvallah Teşekkür ederim bu süper oldu Ben ekran kartındaki Dahili fanın Değişebildiğini bilmiyordum bayağı bir sesten Kurtulurum değiştirince

elimde Şu fanlardan İki Tane fazladan Var Yani Bunlardan birini Ekran Kartındaki Fanı Söküp Bağlayabilirmiyim

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Eğer fanın güç kablosu "Pin" girişleri uyar ise takabilirsiniz.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Yani ekran Kartına Uymaz Ama Power Çıkışlarda Fazladan Çıkış Var bu Fanı ekran Kartına tutturabilirsem Kabloyu Uzatıp power Çıkışlarına Bağlayabilirim eyvalah sagolasın bilgiler için :oke:

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
    Konu Sahibi
Sorun işlemci fanındaymış arkadaşlar pc tekniğe götürüp bi güzel temizletip yağlattım 1 saat sonra calıstır dedi ben de 1 bucuk saat snra pc yi çalıştırdım hiç ses gelmiyorr:d: tavsiyeleriniz için teşekkur ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...