NeoV
Üye
¤Karşılaştırma/Öneri Yaparken...
Arkadaşlar karşılaştırma yaparken nelere dikkat edilmesi konusunda bir şeyler yazacağım. Bazı cevapları konu açmadan da bulabilirsiniz umarım. Basitten,karmaşığa doğru bir gidelim bari.
-Tasarım.. **
Kişinin insiyatifine bırakılmalı. Konularda şuna çok rastlıyorum;
'Falanca telefon taklit gibi duruyor onu alacağına şunu al.'
Hayır yanlış. Bırakın buna kişi karar versin.
-Ekran...***
Şimdi ekranın kapasitif ve ya rezistif olması ve yahut küçük ve ya büyük olması gene kişisel tercihtir. Size tavsiyem kişiye sorun öneri yaparken. Bazı insanlar küçük olmasını umursamıyor. Ama rezistif isterse uyarın. Kapasitifin daha iyi olacağını söyleyin.
-Extralar...***
NFC,HDMI,Bluetooth,Wifi gibi öğeler istenirse buna uygun telefon önerin..
'HDMI isteme bırak, USB sana yeter nasılsa. O yüzden onu alma bunu al.'
Gene yanlış. Kişi ne isterse ona göre tavsiye edin.
-Kamera...****
Gerçekten N8'de çok yaşandı. Sırf 12 mpx kamera için kavga edenler var. Eğer kişi fotoğraf makinesi istemiyorsa; 'kardeşim al bunu süper kamera var.' demenin ne manası var Allah aşkına.. Sorun ona göre öneri yapın.
-İşletim Sistemi Ve Hız,İşlemci... ******
Asıl değinmek istediğim konu bu şahsen. Siz işletim sistemi farklı iki telefonun işlemci ve hızlarını kar-şı-laş-tı-ra-maz-sı-nız! Bakın.. Bir x telefonumuz olsun 633 mhz işlemci 256 mb ram,belle işletim sistemli. Bir de y telefonumuz olsun 1 ghz işlemci 512 mb ram,android 2.3 işletim sistemli. Şimdi siz diyemezsiniz ki y telefonu,x telefonundan iyi. Neden? Çünkü X telefonunun özellikleri kendi işletim sistemine, Y telefonunun özellikleri kendi işletim sistemine yeterlidir. Aynı işletim sistemli iki telefon arasında hız karşılaştırması yapın. Ama şimdi işletim sistemleri de söz konusu. Sıralama şöyledir;
1-İos
2-Android(Uygulama oyun isteyene bunu önerin.)
2-Belle(Fazla uygulama değilde daha çok medya için bunu önerin.)
3-Wp7(Bunu aslında sıralamaya koymayacaktım.)
3-Symbian
4-Bada
Bu konuyu niye açtım?
Çünkü ne zaman baksam telefon öneri bölümünde kavga çıkıyor. Belki bir nebze düzeltiriz bunu. Öneriniz varsa söyleyin lütfen.
-Tasarım.. **
Kişinin insiyatifine bırakılmalı. Konularda şuna çok rastlıyorum;
'Falanca telefon taklit gibi duruyor onu alacağına şunu al.'
Hayır yanlış. Bırakın buna kişi karar versin.
-Ekran...***
Şimdi ekranın kapasitif ve ya rezistif olması ve yahut küçük ve ya büyük olması gene kişisel tercihtir. Size tavsiyem kişiye sorun öneri yaparken. Bazı insanlar küçük olmasını umursamıyor. Ama rezistif isterse uyarın. Kapasitifin daha iyi olacağını söyleyin.
-Extralar...***
NFC,HDMI,Bluetooth,Wifi gibi öğeler istenirse buna uygun telefon önerin..
'HDMI isteme bırak, USB sana yeter nasılsa. O yüzden onu alma bunu al.'
Gene yanlış. Kişi ne isterse ona göre tavsiye edin.
-Kamera...****
Gerçekten N8'de çok yaşandı. Sırf 12 mpx kamera için kavga edenler var. Eğer kişi fotoğraf makinesi istemiyorsa; 'kardeşim al bunu süper kamera var.' demenin ne manası var Allah aşkına.. Sorun ona göre öneri yapın.
-İşletim Sistemi Ve Hız,İşlemci... ******
Asıl değinmek istediğim konu bu şahsen. Siz işletim sistemi farklı iki telefonun işlemci ve hızlarını kar-şı-laş-tı-ra-maz-sı-nız! Bakın.. Bir x telefonumuz olsun 633 mhz işlemci 256 mb ram,belle işletim sistemli. Bir de y telefonumuz olsun 1 ghz işlemci 512 mb ram,android 2.3 işletim sistemli. Şimdi siz diyemezsiniz ki y telefonu,x telefonundan iyi. Neden? Çünkü X telefonunun özellikleri kendi işletim sistemine, Y telefonunun özellikleri kendi işletim sistemine yeterlidir. Aynı işletim sistemli iki telefon arasında hız karşılaştırması yapın. Ama şimdi işletim sistemleri de söz konusu. Sıralama şöyledir;
1-İos
2-Android(Uygulama oyun isteyene bunu önerin.)
2-Belle(Fazla uygulama değilde daha çok medya için bunu önerin.)
3-Wp7(Bunu aslında sıralamaya koymayacaktım.)
3-Symbian
4-Bada
Bu konuyu niye açtım?
Çünkü ne zaman baksam telefon öneri bölümünde kavga çıkıyor. Belki bir nebze düzeltiriz bunu. Öneriniz varsa söyleyin lütfen.