orgeneral2203
Üye
Karsan, Hyundai ile TIR üretip ihraç edecek...
Hyundai Motor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Han Young Choi, Karsan ile 2-3 yıl içinde Türkiye ve civar ülkelere ihracata yönelik 5 bin adet araç üretimi planladıklarını, ayrıca orta sınıf otobüs ve büyük tır üretimine de başlayacaklarını açıkladı. Karsan ve Hyundai Motor Company'nin mevcut üretim ve distribütörlük anlaşmasının 31 Aralık 2014'e kadar uzatılmasına yönelik imzalanan niyet anlaşmasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Choi, "2-3 yıl içinde Karsan ile 5 bin adet üretim planlıyoruz. Geçen yıl 2 bin adet üretildi. Fiyat ayarlaması ve rekabet gücüne bağlı olarak 5 bin adedi daha da artırabiliriz.Ayrıca Karsan ile orta sınıf otobüs ve büyük tırlarda üretime başlayacağız" dedi. Karsan Hyundai ile Mart 2007'de yaptığı münhasır üretim ve distribütörlük anlaşmasını 31 Aralık 2014'e kadar uzatmak konusunda iyi niyet anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında yapılacak üretim ilk kez Avrupa ve bölge ülkelerine ihraç edilecek. Ayrıca uygun olması halinde Hyundai'nin ticari araç yelpazesindeki diğer ürünlerin münhasır üretimi, dağıtımı ve satışı Karsan tarafından yapılacak.