açık kaynak kodlu olmasıda avntaj bu konuda neyse bi dünya sebep var işte arkadaşlar 
Aynen normal şartlarda asphalt 7 filan ios ta daha çok beğeniolarmış. Bu bi örnek sadece ios daha iyi paralı çünküGeliştiricilerin çoğu neden ios ta sanıosunuz arkadaşlar çünkü para orda, apple kullanan genel kesim zengin sınıftan olunca adam 2 dolar 3 dolar 4 dolar demeden alıp geçio jailbreak ide çoğu anlamaz ne olduğunu yapan çıkmaz. Ama android de geneli ücretsiz hadi ücretli olsa bile bize ücretsizaçık kaynak kodlu olmasıda avntaj bu konuda neyse bi dünya sebep var işte arkadaşlar
![]()
Google play de de paralı ama biz indiriyoruz sitelerden filan o yüzden android marketi ehh işte 
Yani siz apple aldığızda bu telefon olsun mac olsun yazılıma para veriyorsunuz. Benim 2 buçuk milyar verdiğim laptopta i7 işlemci 8 gb ram varken onun mac'inde i5 işlemci 1 gb ram var o 3200 tl verdi ama

katılıyorumApple zaten donanımdan çok yazılım üzerine yani android telefon aldığınızda işlemcisine, ramine, falanına filanına para verirken apple'da direk iosa para veriyorsunuz. Parça maliyeti 300 doları bulmuyor zatenYani siz apple aldığızda bu telefon olsun mac olsun yazılıma para veriyorsunuz. Benim 2 buçuk milyar verdiğim laptopta i7 işlemci 8 gb ram varken onun mac'inde i5 işlemci 1 gb ram var o 3200 tl verdi ama
Dediğim gibi yazılım para ve yazılım konusunda başarılılar nasıl optimize ediyorlarsa yazılımlar donanımı pek yormuyor. Telefonda da böyle apple malzemeyi biraz daha kaliteli yapsa hiç yaklaşılmaz yanına
![]()
iphone 5 de çift çekirdek olmasına rağmen s3 den daha hızlı oyunları açabiliyor şaşırdım doğrusu 
play storeda sadece türklerin yapmadığı uygulamaları indirme yeter gerisi çok iyi![]()