Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları

Sponsorlu Bağlantılar

kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları
Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları
AYIRAÇLAR=İNDİKATÖRLER



• Çeşitli maddeleri tanımak varlığını anlamak için kullanılan maddelere ayıraç denir.


KARBONHİDRAT



ekmek,pilav,makarna,unlu yiyecekler,patates,süt,süt ürünleri,meyveler v.b. ????:




• Nişasta + İyot Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk
• Nişasta + Lügol Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk
• Glikoz + Benedict Çözeltisi ---ISI--> Kiremit Kırmızısı Renk????:



• Glikoz + Fehling Çözeltisi ---ISI---> Kiremit Kırmızısı Renk
• Selüloz + İyotlu Çinkoklorür------ >Açık Mavi veya Yeşil Renk
• Glikojen +İyot Çözeltisi------>Kahverengi-Kırmızı renk

PROTEİN
et,süt,yumurta,peynir,bakla,fa sülye,nohut,mercimek v.b.

• Protein + Nitrikasit ---ISI--- > Sarı Renk
• Protein + Biüret ----ISI---- > Mor - Menekşe Renk
• Protein + Fehling Çözeltisi---ISI--->Menekşe Renk
• Protein + Lügol ---ISI---> Sarı Renk

YAĞLAR
içyağı,kuyrukyağı,zeytinyağı,m ısıryağı,pamukyağı,
ayçiçekyağı,soyayağı,fındık,ce viz,fıstıkyağı

• Yağ + Eter ----> Kağıt üzerinde saydam leke
• Yağ + Aseton ----> Kağıt üzerinde saydam leke
• Yağ + Alkol ----> Kağıt üzerinde saydam leke
• Yağ +Sudan III ----ISI---> Kırmızı damlacıklar
 


Üst Alt