Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları

  • 17 Nisan 2010
  • 30566 Okunma
  • 0 Cevap

  1. Karbonhidrat,Yağ Ve Proteinlerin Ayıraçları
    AYIRAÇLAR=İNDİKATÖRLER



    • Çeşitli maddeleri tanımak varlığını anlamak için kullanılan maddelere ayıraç denir.


    KARBONHİDRAT



    ekmek,pilav,makarna,unlu yiyecekler,patates,süt,süt ürünleri,meyveler v.b. ????:

    < Resmi açmak için tıklayın >



    &#8226; Nişasta + İyot Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk
    &#8226; Nişasta + Lügol Çözeltisi ----- > Mavi - Mor Renk
    &#8226; Glikoz + Benedict Çözeltisi ---ISI--> Kiremit Kırmızısı Renk????:

    < Resmi açmak için tıklayın >


    &#8226; Glikoz + Fehling Çözeltisi ---ISI---> Kiremit Kırmızısı Renk
    &#8226; Selüloz + İyotlu Çinkoklorür------ >Açık Mavi veya Yeşil Renk
    &#8226; Glikojen +İyot Çözeltisi------>Kahverengi-Kırmızı renk

    PROTEİN
    et,süt,yumurta,peynir,bakla,fa sülye,nohut,mercimek v.b.

    &#8226; Protein + Nitrikasit ---ISI--- > Sarı Renk
    &#8226; Protein + Biüret ----ISI---- > Mor - Menekşe Renk
    &#8226; Protein + Fehling Çözeltisi---ISI--->Menekşe Renk
    &#8226; Protein + Lügol ---ISI---> Sarı Renk

    YAĞLAR
    içyağı,kuyrukyağı,zeytinyağı,m ısıryağı,pamukyağı,
    ayçiçekyağı,soyayağı,fındık,ce viz,fıstıkyağı

    &#8226; Yağ + Eter ----> Kağıt üzerinde saydam leke
    &#8226; Yağ + Aseton ----> Kağıt üzerinde saydam leke
    &#8226; Yağ + Alkol ----> Kağıt üzerinde saydam leke
    &#8226; Yağ +Sudan III ----ISI---> Kırmızı damlacıklar
     


    Yazan: kum kзđiśi
Yüklüyor...
23/09/2018 - 21:08