tokujo
Üye
Kararsız Kaldım :(
Arkadaşlar öncelikle bilgisayarım biraz eskiydi bazı takviyeler yaptım yeni işlemci ana kart ve ekran kartı aldım ama ekran kartı artık yetersiz kalıyor yeni ekran kartı alacağım.
Pc DDR2 2 gb 667mhz ram var. Ramler oyun performansını etkiler mi ? 4gb 1066 lık ram almalı mıyım ?
2. olarak ana kart DDR2 olduğu için sadece ramlarin ddr2 olması lazımmış, ekran kartı ddr3-4-5 olsa bile slot yeri uyarsa çalışıyormuş doğrumu ?
Slot yeri PCI-Express x16 bu ekran kartını almak istiyorum ;
linkte özelliklerde herşey yazıyor
ama tek sorunum güç adaptörünün ekran kartını kaldırmayacağı eksi biraz kaç woltluk güç kaynağı gerekir bu ekran kartı için? 600 lük yeterli olur mu ?
Pc şuan ki özellikleri;
1- İntel Core 2 Quad Q8400 4 çekirdekli 2.66Ghz 775 pin
2- Asus P5KPL-AM SE Ana Kart
3- 2 Gb DD2 667 mhz RAM
4- 320GB hard disk ( hard disk 6 senelik yazım hızını bilmiyorum ama düşük olduğu kesin pc performansını etkiler mi ? )
5- Nvidia Geforce 9500 Gt 1GB 128 bit ekran kartı
6- Güç kaynağı hakkında hiç bir bilgim yok ama çok eski
- - - Eklendi - - -
Şimdi kasanın içini açtım ve güç kaynağının 300w olduğunu öğrendim.
Gigabyte GTX 560 için 300w yetermi 2 tane 6 pinlik kablodan güç alıyormuş
Linkte yazıyor resimde 2 tane kablo var ve toplamda 4 tane beyaz giriş oluyor ama benim kasada 2 tane boşta var sizce 300w luk ile çalışırmı yoksa yeni güç kaynağı almalımıyım ?
Pc DDR2 2 gb 667mhz ram var. Ramler oyun performansını etkiler mi ? 4gb 1066 lık ram almalı mıyım ?
2. olarak ana kart DDR2 olduğu için sadece ramlarin ddr2 olması lazımmış, ekran kartı ddr3-4-5 olsa bile slot yeri uyarsa çalışıyormuş doğrumu ?
Slot yeri PCI-Express x16 bu ekran kartını almak istiyorum ;
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
linkte özelliklerde herşey yazıyor
ama tek sorunum güç adaptörünün ekran kartını kaldırmayacağı eksi biraz kaç woltluk güç kaynağı gerekir bu ekran kartı için? 600 lük yeterli olur mu ?
Pc şuan ki özellikleri;
1- İntel Core 2 Quad Q8400 4 çekirdekli 2.66Ghz 775 pin
2- Asus P5KPL-AM SE Ana Kart
3- 2 Gb DD2 667 mhz RAM
4- 320GB hard disk ( hard disk 6 senelik yazım hızını bilmiyorum ama düşük olduğu kesin pc performansını etkiler mi ? )
5- Nvidia Geforce 9500 Gt 1GB 128 bit ekran kartı
6- Güç kaynağı hakkında hiç bir bilgim yok ama çok eski
- - - Eklendi - - -
Şimdi kasanın içini açtım ve güç kaynağının 300w olduğunu öğrendim.
Gigabyte GTX 560 için 300w yetermi 2 tane 6 pinlik kablodan güç alıyormuş
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkte yazıyor resimde 2 tane kablo var ve toplamda 4 tane beyaz giriş oluyor ama benim kasada 2 tane boşta var sizce 300w luk ile çalışırmı yoksa yeni güç kaynağı almalımıyım ?
çünkü ekran kartlarında geriye uyumluluk vardır.