Kar yemeyin çok mikrop var!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Kar yemeyin çok mikrop var!
Uzmanlar yoğun kar yağışının yaşandığı şu günlerde vatandaşların karı, beyaz rengine kanarak yememeleri uyarısında bulundu.

Kar yemenin üst solunum yolu rahatsızlıklarına neden olduğunu belirten uzmanlar, kar yeme hakkında yanlış bilgilerin olduğunu belirtiyor. Kulak burun boğaz uzmanı Dr. Serkan Türyan, kar yemenin vücut direncini artırdığı yönündeki bilgilerin yanlış olduğunu belirtti.

Türyan, "Havada bulunan virüs ve toz ve insan sağlığı için tehlikeli olan karbonmonoksit gazı, egzoz gazı yağan kara yapışır ve yer yüzüne döner. Bu nedenle her ne surette olursa olsun karın güzelliğine aldanarak yemeyin." uyarısında bulundu.

Kar yemenin vücut direncini artırdığı yönündeki bilginin doğru olmadığını da ifade eden Türyan, "Kar taşıdığı mikroplar yüzünden birçok hastalığı da beraberinde getirir. Kar yiyen bir kişilerde vücudu bağışıklık sistemi güçlü olmayanlar üst solunum yolu enfeksiyonları ve bronşit gibi hastalıklarına yakalanabilir. Çocuklarda ise zatürreye bile yol açabilir." şeklinde konuştu.

Kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilediği gibi sağlık açısından da bazı riskleri beraberinde getirdiğini anlatan Türyan, bazı yörelerde kar yeme alışkanlığı bulunduğunu ifade etti.

Türyan, "Sadece ülkemize özgü bu alışkanlık, sağlık açısından son derece sakıncalı. Karın beyaz rengine aldanmamak gerekir. Çünkü kar yere düşmeden kirlenmektedir. Oyun olsun diye yada alışkanlık sonucu yenilen kar, taşıdığı mikroplar nedeniyle ciddi hastalıklara neden olabilir. Şehir merkezlerindeki yoğun hava kirliliği göz önüne alınırsa, buralara düşen kar hiçbir şekilde tüketilmemelidir. Bu mikroplar kar yoluyla insanlara geçebilir. Özellikle çocuklar, oynarken kar yememeleri için uyarılmalıdır." ifadelerini kullandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt