Kar geliyo Millet :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
Kar geliyo Millet :)
Türkiye'ye Ukrayna üzerinden yine soğuk hava, fırtına, kar ve tipi geliyor. Sıcaklığın 0 dereceye düşmesiyle İzmir'e bile kar yağacak. Soğuk havanın etkisi hafta sonuna kadar devam edecek.


Türkiye bu akşamdan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Bugün; bütün bölgeler çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısı yağışlı geçecek.

Rüzgar güney Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İSTANBUL

İstanbul'da kar alarmına geçildi, akşam saatlerine dikkat.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda "kar" alarmına geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Yapılan tahminlere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle, İstanbul da yağışın akşam saatlerinden itibaren önce karla karışık yağmura (sulu kar), ardından da kara dönüşmesibekleniyor.

Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, bu gece ile Çarşamba öğle saatleri arasında kuvvetli yağacağı (kar kalınlığı: 5 ila 20 cm aralığında) tahmin ediliyor. Meteoroloji'den alınan uyarı doğrultusunda Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım AŞ, Şehir Hatları, Beyaz Masa, Bedaş ve Karayolları Temsilcileri saat 15.00 dan itibarin AKOM' DA hazır bulunacaklar.

Karla mücadele ekipleri kritik noktalarda konuşlanarak olumsuzlara karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları yapacak. 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek. İlçe Belediye Başkanlıkları da gerekli tedbirleri almaları için bilgilendirildi. Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor.

ANKARA, İZMİR, BURSA VE ADANA
Ankara'da yağmur var. Sıcaklık 7 derece olacak. Gece yağış kara dönmeye başlayacak. 3 gün sürecek kara karşı başkentliler hazırlıklı olmalı.

İzmirliler de salı sabahı karla uyanabilir. Fırtına ile birlikte sıcaklık 2 dereceye inecek. Bursa'da kar akşama doğru başlayacak. Adana ise sağnak yağışlı.

METEOROLOJİ UYARDI


Yetkililer, kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve eğimin yüksek olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
 


Astrosman

Astrosman

Üye
Allahım sen büyüksün... :oley okul tatil...
 
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
İnş. :ehe
 
Twitter

Twitter

Üye
Kış ve kar bizi bu sene bırakmayacak bu hiç iyi değil :angry:umarım bu son olur ve gelecek kışa kadar bir daha kar yağmaz.:bye2:
 
XpressMusıcs

XpressMusıcs

Üye
    Konu Sahibi
Deme öle Deme

Okullar bi tatil olsunda
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Hadi kar bekletme bizi :D
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
yaz da gelmek bilmiyor :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
17
Görüntüleme
441
MAERKEK
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
150
Baydırman
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
268
DiaBLoS


Üst Alt