Kaplan: Erdoğan mertsen İmralı görüşmelerini açıkla

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Kaplan: Erdoğan mertsen İmralı görüşmelerini açıkla


[h=2]BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Başbakan’dan Oslo ve İmralı görüşmelerini açıklamasını istedi.[/h]
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri KCK gözaltıları nedeniyle İstanbul Başsavcı Vekili ile görüştü.


[h=4]OSLO VE İMRALI GÖRÜŞMELERİ AÇIKLANSIN[/h]BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan’dan ve İmralı görüşmelerini açıklamasını istedi. BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Görüşmenin ardından BDP milletvekilleri avukatların KCK’dan gözaltına alınmasını protesto eden avukatların adliye önündeki eylemine katıldı.


[h=4]TAYYİP ERDOĞAN'IN KÖSTEBEĞİNİN PEŞİNDEYİZ[/h]Ankara’dan heyet olarak gözaltılar nedeniyle geldiklerini ifade eden Kaplan, Başsavcı Vekili Fikret Seçen ile görüştüklerini söyledi. Kaplan, “Başsavcıdan avukat kimliği olan ve Adalet Bakanlığı genelgesine göre ifadesi alınamayacak konumda olan avukatlara kısıtlılık verilir, avukatların avukatları onlarla görüşemezken delilleri, delil gibi şeyleri basına kim servis ediyor? Emniyetin, savcılığın köstebeği kim onu merak ettiğimizi söyledim. Biz siyasetçiyiz, avukat arkadaşlar savunmanın gereğini yapacak. Bu Tayyip Erdoğan’ın köstebeğinin peşindeyim. Tayyip Erdoğan’ın köstebeğini o karanlık kuytulardan açığa çıkaracağız.” dedi.


[h=4]O KADAR MERTSEN İMRALI GÖRÜŞMELERİNİ AÇIKLA[/h]Oslo ve İmralı’da yapıldığı belirtilen görüşmelerin açıklanmasını isteyen Kaplan,“Başbakan ne demişti birkaç gün önce. ‘Asrın Hukuk Bürosu diye bir yer vardı’ diye. Başbakan günaydın 99’dan beri bu büro vardı. İmralı’ya yüzlerce avukat gitti. Şimdi burada sen çık Oslo’daki görüşmelerini çıkar koy ortaya. İmralı’da yüreğin varsa, cesaretin varsa o kadar mertsen İmralı’da görüşme heyetini ve kayıtlarını kamuoyuna açıkla. Tıpkı Dersim’de kıvıracak hatalar yapacağına çık de ki 'İmralı da ben böyle görüştüm.' Yargı veya idari kararla görüştüm. Yürütmenin kararıyla mı yargının kararıyla mı görüştün? Biz bunların açığa çıkmasını istiyoruz. Çünkü oradaki görüşmeler Adalet Bakanlığı’nın görevlisinin hazır bulunduğu, tutanak tutulan, kaydı alınan ve gizli olmayan görüşmelerdir.”diye konuştu.


[h=4]OTURMA EYLEMİ YAPTI[/h]Başbakan Erdoğan’ın şiir okuduğu dönemde karşılaştıklarını şimdi kendisinin uyguladığını iddia eden Kaplan, “Ne Mübarek ne de Esed döneminde bu kadar avukat gözaltına alınmadı.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından milletvekilleri ve avukatlar adliye önünde oturma eylemi yaptı.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
428
yavuzkaraca
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
350
bydexer
JaNbErG
Cevap
0
Görüntüleme
365
JaNbErG
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
390
bydexer


Üst Alt