Kapıdan Satış Yapan Firmalar ve KişiLer Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kapıdan Satış Yapan Firmalar ve KişiLer Hakkında
bugüne Kadar yüzlerce Haber okudum şurada bir kişi kandırıldı burada birisi darp edildi vs Haberler bunun için üşenmeden oturup düşündüm acaba Kapıdan Satış yapılması Yada dilencilerin gelip zili Çalıp bir şeyler istemesinin Önüne Nasıl geçilebilir diye aklıma Kanun geldi acaba böyle bir yasa çıksa bu tür faaliyetler sonlandırılsa biliyorum beni duymayacaksınız ama söylemessem ben düşünücem söylüyorum şimdi siz düşünün

Konu siyasi bir Konu değildir Forum içinde siyasi mesajlar Yasaktır bundan Dolayı siyasi mesajlar Yazılmassa Sevinirim

imza

yine sessiz çoğunlugun sesi

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, zaza ve kol@j

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Kapıdan pazarlama çeşidi oldukça sayılan bir pazarlama çeşidi Levent. Kanunla durdurulamaz bu, insanların gözünü açması lazım, bilinçlenmesi lazım.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Erol Konuyu kendim için yada bilinçli olanlar için açmadım ama genelde sağda solda gördüğüm kadarı ile bazı kişiler Kapı çaldımı Pat diye açıyorlar bunca olaya rağmen bilinçlenecekleri yok gibi yada Başına kötü bir şey gelmeden aklı Başına gelmiyor insanların

Mert

Mert

Üye
Kapıdan satış yapan insanlardan değilde; zile her basana kapıyı açan ve kapıyı sürekli açık bırakan komşulardan çektik.

kol@j

kol@j

Üye
doğrudan satış ile kapıdan satış meselesini karıştırmamak lazım..

satış yapan firma temsilcilerinin artık kapıya kadar gelmediğini biliyoruz aslında.

güvenilir firmalar kapıya kadar gelen firma temsilcileri daha önce davet isterler...
o zaman konuyu komşuyu çağırın beraber bulunun tanıtımı öyle yapsınlar.

ptt ile gönderilip kapıda ürünü inceleyip ödeme de yapılabilir. istemediğiniz ürünse teslim almadan önce tutanak da tutabilirsiniz.

firmanın güvenilir olması yeterli.

8 gün içinde faturaya itiraz edilebilir. 15 gün içinde de vaz geçilebilir. bazı firmalar bu işi 1 aya kadar da uzatabiliyorlar.

dilenci meselesi de ALO zabıta 153' e haber vermeniz yeterli...

bir de aracı siteler var. gittigidiyor. sahibinden.com gibi .
onlar üzerinden de yapılacak alışverişte alıcının ve satıcının korunduğu sistemler mevcut.
sitelerdeki bu güvenli ticaret uygulamalarının nasıl olduğuna dair ilgili sitelerde bahsedilmiş zaten
onlar ise güvenilir satıcı olmayanların üyeliklerini iptal ediyor.

yani yeterince kanun var... sadece firmanın güvenilir olmasına dikkat edin.

--------------- Ekleme ---------------

gene amma yazmışım ha...

aslında benim mesajlar iki hatta üç sayılması lazım...

Utku

Utku

Üye
en iyi çözüm gitmiyorsa....:ehe

batuone

Üye
bende kurusıkı+uzun şarjör var kimse yaklaşamaz :)

zaza

zaza

Üye
ne demiş atalarımız blr müsibet bin nasihatten iyidir :D

arslansem

arslansem

Üye
Konuya 2 ayrı çerçeveden baktım ben.İlki;kapıdan satış yapanlar.İkincisi;Kapıdan satış yaptıktan sonra dolandıranlar,satış yaparken verdikleri zararlar vs.
Ben genelde kapıdan satış yapan firmalardan hoşnut olmam,artniyet ararım.Haberlerde az mı okuyoruz.Türlü bahanelerle satış için kapıyı çalan sonra evde yalnız olduğunuzu hisseden hırsızlar..diye başlar genelde :)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Hergün dizi aralarında 118 80 reklam tanıtımı her dakika başı çıkıyor. Anıl'ın anlatmak istediği de bu galiba.? en azından bilinçlense insanlar afişler olsa etrafta ve kısa bir reklam ama uzun süreli yayınlansa, zihinlere işlensin, sonraki nesillere aktarılsın, yoksa bunun önüne geçilmez. Çok şey duydum ev soygunları öldürülmeleri hakkında çok farklı şekillerde hemde.. reklam diye , pazarlama ürünleri diye, tanıtım amaçlı vs vs.. elektirikcisi, sucusu, şusu, busu.. gerçekten dikkat edilmesi gerekilen bir konu.

kol@j

kol@j

Üye
reklam veren her firma güvenilir mi?

birzamanalar baskuda.com vardı sonra adı bidolu.com oldu.

bir mp3 player iki kitap sipariş ettim

mp3 geldi iki kitap gelmedi ama kitapların parasını da kesmişler.

mp3 de aynı gün bozuk çıktı...

iade edip parasını istedim

yenisini gönderdiler o ise bir gün sonra bozuldu.

onu da beyan edip para talep ettim faturanın kendileri tarafından gönderdikleri suretini göndermiştim aslını istediler.
bir-iki hafta bekledim... faturanın aslının fotokopisini aldım... gönderdim kargocular adamları bulamadı.

o da bozuk çıktı.

nagehanyl

Üye
ptt ile gönderilip kapıda ürünü inceleyip ödeme de yapılabilir. istemediğiniz ürünse teslim almadan önce tutanak da tutabilirsiniz.

firmanın güvenilir olması yeterli.

...........

bir de aracı siteler var. gittigidiyor. sahibinden.com gibi .
onlar üzerinden de yapılacak alışverişte alıcının ve satıcının korunduğu sistemler mevcut.
sitelerdeki bu güvenli ticaret uygulamalarının nasıl olduğuna dair ilgili sitelerde bahsedilmiş zaten
onlar ise güvenilir satıcı olmayanların üyeliklerini iptal ediyor.

yani yeterince kanun var... sadece firmanın güvenilir olmasına dikkat edin.

Son okuduğum konularda bir çok kişinin başına gelen olaylar hemen hemen aynı. Bu bahsettiğiniz gittigidiyor, sahibinden.com gibi sitelerde günlük haftalık dükkan açıp çok bilgi sahibi olmayan kandırabilecekleri birilerini bekleyen uyanıklar var ayrıca bunlara çok dikkat edilmeli bence...

Bu kişiler ağlarına birini düşürüp daha ucuz diye PTT kapıda ödeme yoluyla göndereceklerine ikna ediyorlar alıcıları, sonra ne mi oluyor? Paket geliyor kapınıza fakat, PTT görevlisi uğraşmak istemediği için "parasını ödemeden paketi açamazsın" ayrıca "alacaksan al benim işim gücüm var" gibi cümlelerle alıcıyı çaresiz bırakıp teslimatı yapıyor ondan sonra asıl kokusu çıkıyor olayın ve paketin içinden alakasız ve değeri sipariş edilen maldan oldukça düşük başka bişey çıkıyor.

O alım yaptığınız siteye giriyorsunuz satıcı çoktan silmiş dükkan mükkan yok. Site danışma hattından hiçbir şey yapamayız yanıtını da alıyorsunuz tabiki. Site yönetimi ilgilenmiyor sadece savcılığa başvurun diyorlar o kadar...

Bu olaydan sonra ne mi oluyor? PTT ye başvurduğunuzda gelin madem böyle bişey var yapacaklarınız şunlar diye yol göstermiyor ve aksine Ptt merkezine gittiğinizde, müdür beyin yanına bile çıkıp derdinizi anlatsanız, müdür bey kesinlikle yardımcı olmayacaklarını bildirip bir de üstüne pişkin pişkin güvenmiyorsanız paketi almasaydınız gibi konuşmalar yapıyorlar. :off:

YETERİNCE KANUN VAR DEMİŞSİNİZ YA ASLINDA YOK DİYEBİLİRİZ ÇÜNKÜ: İnsanlar PTT nin yetersiz düzenlemeleri yüzünden bu hallere düşerken PTTdekilere konuşmak o kadar kolay geliyor ki sana böyle bir durumda yardımcı olmak bir yana gülüyorlar sanki haline AMAN DİKKAT!. Bir kere PTT nin mevzuatı dolandırıcıların ekmeğine o kadar yağ-bal sürüyor ki bu tür sitelerden satış yapan dolandırıcı kesim atını bir o yana bir bu yana gözlerinin önün de gezdirirken PTT bunları görmezlikten gelip halka suç buluyor. :off: Sen bu başına geleni anladığında da seni koruyan hiç bir şey olmadığı için çaresizlik içinde izlemekten başka bir şey yapamıyorsun...

Ben kendi adıma asla bu şekilde PTTden hiç bir hizmet almak istemiyorum kesinlikle de almayacağım. ARTIK BU OLAYLARIN KİMSENİN BAŞINA GELMEMESİNİ İSTEDİĞİM İÇİN YAZDIM BÜTÜN BU OLAYLARI! AMAN SİZ DE DİKKAT EDİN! :bann:

spdmn

Üye
Son okuduğum konularda bir çok kişinin başına gelen olaylar hemen hemen aynı. Bu bahsettiğiniz gittigidiyor, sahibinden.com gibi sitelerde günlük haftalık dükkan açıp çok bilgi sahibi olmayan kandırabilecekleri birilerini bekleyen uyanıklar var ayrıca bunlara çok dikkat edilmeli bence...

Bu kişiler ağlarına birini düşürüp daha ucuz diye PTT kapıda ödeme yoluyla göndereceklerine ikna ediyorlar alıcıları, sonra ne mi oluyor? Paket geliyor kapınıza fakat, PTT görevlisi uğraşmak istemediği için "parasını ödemeden paketi açamazsın" ayrıca "alacaksan al benim işim gücüm var" gibi cümlelerle alıcıyı çaresiz bırakıp teslimatı yapıyor ondan sonra asıl kokusu çıkıyor olayın ve paketin içinden alakasız ve değeri sipariş edilen maldan oldukça düşük başka bişey çıkıyor.

O alım yaptığınız siteye giriyorsunuz satıcı çoktan silmiş dükkan mükkan yok. Site danışma hattından hiçbir şey yapamayız yanıtını da alıyorsunuz tabiki. Site yönetimi ilgilenmiyor sadece savcılığa başvurun diyorlar o kadar...

Bu olaydan sonra ne mi oluyor? PTT ye başvurduğunuzda gelin madem böyle bişey var yapacaklarınız şunlar diye yol göstermiyor ve aksine Ptt merkezine gittiğinizde, müdür beyin yanına bile çıkıp derdinizi anlatsanız, müdür bey kesinlikle yardımcı olmayacaklarını bildirip bir de üstüne pişkin pişkin güvenmiyorsanız paketi almasaydınız gibi konuşmalar yapıyorlar. :off:

YETERİNCE KANUN VAR DEMİŞSİNİZ YA ASLINDA YOK DİYEBİLİRİZ ÇÜNKÜ: İnsanlar PTT nin yetersiz düzenlemeleri yüzünden bu hallere düşerken PTTdekilere konuşmak o kadar kolay geliyor ki sana böyle bir durumda yardımcı olmak bir yana gülüyorlar sanki haline AMAN DİKKAT!. Bir kere PTT nin mevzuatı dolandırıcıların ekmeğine o kadar yağ-bal sürüyor ki bu tür sitelerden satış yapan dolandırıcı kesim atını bir o yana bir bu yana gözlerinin önün de gezdirirken PTT bunları görmezlikten gelip halka suç buluyor. :off: Sen bu başına geleni anladığında da seni koruyan hiç bir şey olmadığı için çaresizlik içinde izlemekten başka bir şey yapamıyorsun...

Ben kendi adıma asla bu şekilde PTTden hiç bir hizmet almak istemiyorum kesinlikle de almayacağım. ARTIK BU OLAYLARIN KİMSENİN BAŞINA GELMEMESİNİ İSTEDİĞİM İÇİN YAZDIM BÜTÜN BU OLAYLARI! AMAN SİZ DE DİKKAT EDİN! :bann:

dediklerine aynen katılıyorum, bu konuda bende mağdur oldum ne yazık ki ve muhteşem PTT hizmeti en ufak yardımda bulunmadı kandırıldığımla kaldım, bundan sonra PTT ile kesinlikle bir iş yapmayı düşünmüyorum ve bunu her yerde dile getiricem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...