Kanserli kemik yerine protez

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kanserli kemik yerine protez
Antalya'da kemik uyluğu kanseri olan bir kadının kanserli ayak kemiği çıkarılarak yerine protez nakledildi. Protez kemik sayesinde genç kadının ayağı kesilmekten kurtuldu.

Isparta'da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Selda Sever, 6 ay önce şiddetli ayak ve bel ağrısıyla tedavi olmak için hastaneye kaldırıldı. Hastanede çekilen röntgenin ardından genç kadının sol ayağının kırıldığı tespit edildi. Bir tür kemik kanseri olan osteosarkomdan şüphelenen doktorlar hastayı, Akdeniz Üniversitesi Ortopedik Onkoloji kliniğine sevk etti. Burada yapılan muayenenin ardından Sever'in milyonda 1 görülen osteosarkom hastalığına yakalandığı belirlendi. Çok hızlı ilerleyen hastalık nedeniyle ayak kemiği 3 ay içerisinde tahrip olan Sever'e Türkiye'de çok nadir uygulanan protez kemik nakli yapılmasına karar verildi.

Hastanede 2.5 ay kemoterapi tedavisi gören Sever, 3 gün önce ameliyata alındı. Ayak kemiği kalçasından başlamak üzere ayak bileğine kadar çıkarılan Sever'e özel hazırlanan bir protez 8 saat süren bir operasyonla başarıyla nakledildi. Protez nakli sayesinde ayağı kesilmekten kurtulan Sever, "Doktorlarıma güvendim ve ameliyat oldum. 2 çocuk annesiyim ayağım olmasaydı onlara nasıl bakardım bilemiyorum. Bana ayağımı geri veren Doktoruma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hastaya yapılan protez kemik naklinin bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilen 5'inci nakil olduğunu anlatan Ortopedik Onkolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın ise, "Nakilde hastanın vücudu protezi reddetmemesi için protezi kemik tozuyla kapladık. Bu nakil medikal, onkolojik ortopedi ile plastik ve reaminasyon kliniklerinin geldiği başarılı noktayı gösteriyor. Ayağı kesilmekten kurtulan hasta 6 hafta sonra ayağa kalkacak" diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
228
Cevap
0
Görüntüleme
755
jojo_va
Cevap
5
Görüntüleme
480
jojo_va
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
539
Neisseria.Ps


Üst Alt