Kanada'da BMW'den duble

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Kanada'da BMW'den duble
BMW'den Çifte Zafer

BMW Sauber takımı bu sezon kendisine koyduğu hedefe sezonun 7. yarışı Kanada'da Robert Kubica ile ulaştı. Yarışa ikinci sıradan başlayan Kubica yarış içerisinde olanları iyi değerlendirdi ve gösterdiği etkileyici performans ile liderliği ele geçirerek Kanada'da muhteşem bir zafere imza attı.
Nick Heidfeld yarış içerisindeki güvenlik aracı periyodunu yarış öncesinde ayarlanan stratejisi sayesinde iyi değerlendirdi ve güvenlik aracının pistten çıkmasının ardından ele geçirdiği liderlikte arkasındakiler ile farkı açarak Kanada'da oldukça değerli 2.lik elde etti.
BMW Sauber takımı böylece hedeflediği ilk zaferi bir de 2.lik ile süsleyerek Kanada'da muhteşem bir sonuç elde etti. Robert Kubica burada kazandığı 10 puan ile şampiyonada puanını 42'ye çıkardı ve ilk defa Formula 1 kariyerinde pilotlar klasmanında liderliğe yükselmiş oldu ve BMW'de markalar klasmanında Ferrari'nin 3 puan arkasından 2. sıraya yerleşti.
Red Bull pilotu David Coulthard ise 12. sıradan başladığı yarışta gösterdiği performans ile uzun kariyerine bir podyum zaferi daha ekleyerek Kanada'dan gülerek ayrılıyor.
Toyota'nın çaylak pilotu Timo Glock son turlarda Felipe Massa'dan gelen baskıya rağmen 4.lüğü bırakmadı ve Toyota ile Formula 1 kariyerinin ilk puanlarını kazandı.
Yarışa 6. sıradan başlayan Felipe Massa bugün oldukça hareketli bir yarışı geride bıraktı. İlk pitlere kadar 6. sırada kalan Massa, güvenlik aracı periyodunda ilk pite girdiğinde pitten boş geçti ve 1 tur daha dönerek oldukça önemli zamanlar kaybetti. Brezilyalı pilot pit stopun ardından en geriye düşmesine rağmen bugün gerçekten iyi sürdü ve yaptığı geçişler ile BMW pilotlarının arkasında 3.lüğe kadar yükseldi ancak yarışın son bölümünde pite girmesi ile tekrar geriye düştü. Kovalainen'e yaptığı geçiş ile dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı pilot yarışı 5. sırada tamamladı ve kazandığı 4 puan ile şampiyonada 2. sıraya yükseldi.
Uzun zamandan sonra ilk puanlarını 2 hafta önce Monaco'da alan Honda pilotu Rubens Barrichello, Kanada'da da önüne gelen fırsatları iyi değerlendirdi ve yarışı 7. sırada tamamlayarak puan hanesine 2 puan daha kazandırdı. Aynı şekilde Sebastian Vettel'de Monaco'dan sonra yine puan alan pilotlar arasına girdi.
Heikki Kovalainen, 7. sıradan başladığı yarışta pekte Mclaren Mercedes'in istediği türde bir performans sergileyemedi ve yarışı ancak 9. sırada tamamladı. Hamilton'un da kazası ile Mclarne Mercedes Kanada'dan puansız ayrılıyor.
Nico Rosberg, yarışın ilk bölümünde çok iyi iş çıkarmasına rağmen Hamilton ve Raikkonen kazasından nasibini aldı ve ön kanadını kaybetti. Rosberg yarışı ancak 10. sırada tamamlayabildi. Onu yarışı son sıradan başlayan Button ve Red Bull pilotu Mark Webber takip ettiler.
Renault takımı da Kanada'dan puansız ayrılanlar arasında. Yarışı Robert Kubica ile aynı stratejide sürdüren Alonso Nick Heidfeld'in pit stopunun ardından Kubica ile Alman pilotun arkasında kaldı. Ancak Kubica'nın Heidfeld'i geride bırakmasının ardından Alman pilotun arkasına takılan çift dünya şampiyonu geçmenin bir yolunu bulamadı ve daha sonra yaptığı kaza ile buradan puansız ayrıldı.
Sonuçta Kubica şampiyona liderliğine ulaşırken son 26 yarışlık McLaren-Ferrari düellosu son erdi...
1 1:36:24.447
2 + 16.495
3 + 23.352
4 + 42.627
5 + 43.934
6 + 47.775
7 + 53.597
8 + 54.120
9 + 54.433
10 + 57.749
11 + 1:17.540
12 + 1:21.229
13 + 1 laps
Yarış dışı
14 + 17 laps
15 + 23 laps
16 + 25 laps
17 + 29 laps
18 + 50 laps
19 + 50 laps
20 + 56 laps
 


Üst Alt